31 Ιαν 2016

Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει ...!

   Εδώ και μέρες, μετά την δημοσιοποίηση του προσχεδίου για το Ασφαλιστικό, με πρωτοβουλία της ΑΝΕΑΕΔ προτάθηκε (11/1/2016) συνάντηση φορέων αποστράτων και εε « … για εξέταση, αποτίμηση, εκτίμηση καταστάσεως και προγραμματισμό των όποιων ενεργειών και δράσεων ...». Στο μήνυμα εκείνο μάλιστα τονιζόταν το επείγον του θέματος, ζητούσε συνάντηση μέσα στην ίδια εβδομάδα «… προκειμένου να μην βρεθούμε, για μια ακόμα φορά, στην δυσάρεστη θέση απλά να παρακολουθούμε σαν απλοί και αδιάφοροι θεατές και στην συνέχεια διαπιστώνοντας τις δυσάρεστες επιπτώσεις να τρέχουμε …».
    Η συνάντηση τελικά έγινε μετά 15 μέρες (26/1/2016) και όπως προκύπτει από το σχετικό δελτίο τύπου (ΔΤ), «πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα συσκέψεων της ΕΑΑΑ, σύσκεψη των Ενώσεων / Ομοσπονδιών / Φορέων που υπογράφουν και εκπροσωπούν εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και συζήτησαν / εξέτασαν το ασφαλιστικό / συνταξιοδοτικό …». Στο ΔΤ μάλιστα σημειώνεται ότι «Το σύνολο των συμμετεχόντων εξέφρασε την αντίθεση / διαφωνία του για το υπό συζήτηση σχέδιο του ασφαλιστικού / συνταξιοδοτικού» και κατέληγε ότι οι «Τρόποι δράσης θα δημοσιοποιηθούν με νεώτερη ανακοίνωση / δελτίο τύπου».

    Ανακοίνωση όμως δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας μόλις τέσσερις μέρες πριν τις  κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη 4 & 5 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της γενικής απεργίας και εκείνης των εε στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας αντίστοιχα! 

  Τι μέλλει γενέσθαι;; Οι απόστρατοι θα παρακολουθήσουν τις διαμαρτυρίες μέσω των ΜΜΕ από τον καναπέ τους ως να μη τους αφορά το θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης;; Ποιοι άραγε είναι αυτοί που προφανώς έχουν πεισθεί από τις υποσχέσεις και τα ναι και όχι υπουργών και λοιπών παρατρεχάμενων και κωλυσιεργούν στη λήψη αποφάσεων;;


  Συνάδελφοι,
εμείς θα είμαστε εκεί! Μαζί με τους εργαζόμενους και συνταξιούχους που αγωνίζονται, για ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ το προσχέδιο Ασφαλιστικού νόμου της κυβέρνησης και της ΕΕ! Τελευταία προθεσμία για τον καθορισμό ακριβούς χρόνου και τόπου συγκέντρωσης το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Θα είμαστε στους δρόμους ΟΛΟΙ μαζί και 4 και 5 Φεβρουαρίου, 
γιατί χορτάσαμε υποσχέσεις και δήθεν καλοπιάσματα από τους μέχρι και σήμερα διαχειριστές της εξουσίας! Γιατί ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ! Γιατί η ζωή απέδειξε ότι απόστρατοι και εε βρισκόμαστε στη πλευρά εκείνων που μονίμως χάνουν! 31/1/2016


Πηγή:http://ketha.gr/nea.html