Συνάδελφοι του Στρατού Ξηράς, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι του Πολεμικού Ναυτικού, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι της Πολεμικής Αεροπορίας, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι της Ελληνικής Αστυνομίας, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι του Λιμενικού Σώματος, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

30 Νοε 2013

Ο επικείμενος "ξαφνικός" θάνατος του ΕΟΠΥΥ

Διαβάζουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι υποψήφιος για ξαφνικό θάνατο με το μοντέλο της ΕΡΤ.
Από την σύνταξή μας, γίνεται μηνιαία κράτηση για υγειονομική περίθαλψη δημοσίου ενός καθόλου ευκαταφρόνητου ποσού (για την περίπτωση του γράφοντα 65,29 ευρώ). Μάλιστα η κράτηση ως ποσοστό της σύνταξης το 2010 ήταν 2,55% ενώ από τον περασμένο Απρίλιο αυξήθηκε από 3,25 σε 4%.
Παράλληλα πληρώνουμε επίσκεψη στον γιατρό για να μας γράψει απλώς φάρμακα, ενώ επίσης αυξήθηκε η εισφορά μας για την αγορά των φαρμάκων. Επίσης, αυξήθηκε  η δαπάνη για πραγματοποίηση εργαστηριακών εξετάσεων ενώ για πολλές άλλες, είτε μειώθηκε η συχνότητα όσων αναγνωρίζει ο ΕΟΠΥΥ, είτε καταργήθηκαν εντελώς.
Που οδηγούμαστε; Μήπως πληρώνουμε λίγα;
Όχι, αλλά οι κυβερνώντες χρόνια τώρα απαξιώνουν την δημόσια υγεία και ασφάλιση, για να μας στέλνουν στην ιδιωτική περίθαλψη. Με τον ξαφνικό θάνατο του ΕΟΠΥΥ θα μας στείλουν «με την μία».
Θα δεχτούμε ό,τι έχει σχεδιαστεί σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ, έστω και αν αποδειχθεί ότι ο ενδεχόμενος «ξαφνικός θάνατος» του, είναι ένα ακόμα επικοινωνιακό τέχνασμα για μεγαλύτερο ξεζούμισμα μας; Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι δεν έχουμε άλλο δρόμο από τον αγώνα διαρκείας, μαζί με τις οικογένειές μας, τους συγγενείς και φίλους!


25 Νοε 2013

Τα δύσκολα δεν πέρασαν καλύτερες μέρες δεν ήρθαν

Τελικά συνάδελφοι να κάνουμε το σταυρό μας και να ψελλίσουμε ότι ξεπεράσαμε τη φουρτούνα; Να πιστέψουμε αυτά που μας λένε; Ότι τα δύσκολα πέρασαν και έρχονται καλύτερες μέρες; Ότι δεν πρόκειται να δώσουμε ούτε σεντ παραπάνω; Ό,τι δώσαμε δώσαμε; Ότι πλέον ετοιμαζόμαστε να μαζέψουμε τους καρπούς των κόπων μας; Ότι επανερχόμαστε στην πρώτη κατάσταση;

Πώς είπατε; Δεν τα πιστεύετε αυτά; Γιατί; Αυτά ειπώθηκαν και στο παρελθόν και δεν τηρήθηκαν; Μα τι λέτε τώρα; Δεν είναι ακριβώς έτσι. Για σταθείτε μια στιγμή. Ίσως και να έχετε δίκιο. Βέβαια! Έχετε απόλυτο δίκιο. Υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν και το κόλπο το ίδιο. Η παραίτηση. Η φυγή. «Προσπάθησα αλλά δεν με άφησαν». «Τι άλλο να έκανα;». «Τα χέρια μου ήταν δεμένα». «Με πίεσαν». Και άντε πάλι τα ίδια κι απ΄ την αρχή.

Ίδια σκέψη με διαφορετικό πανωφόρι και μάσκα. Διαφορετικό το πρόσωπο. Πιο γλυκιά η φωνή. Ζεστή με φιλική χροιά. Το γνωστό κόλπο. «Βάλτε πλάτη να ξεπεράσουμε τα δύσκολα». «Μην ανησυχείτε, ξέρουμε τι κάνουμε». «Βοηθείστε και σεις λίγο». «Βρισκόμαστε στο τέλος της διαδρομής». «Υπομονή, κι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

Και να οι γνωστοί άγνωστοι τα ίδια και τα ίδια. Κόψε από δω, κόψε από κει, για να βοηθήσουμε. Βάζεις το χέρι στην τσέπη και πιάνεις χαρτιά. Για μια στιγμή πιστεύεις ότι ακόμη αντέχεις. Έχεις ακόμη απόθεμα. Μα πού στην ευχή τα βρήκες τα χρήματα; Σταυροκοπιέσαι και δεν πιστεύεις στον ίδιο σου τον εαυτό. Βγάζεις το χέρι από την τσέπη και προσγειώνεσαι. Τα χαρτιά δεν είναι τίποτα άλλο από οφειλές. Οφειλή εδώ, οφειλή εκεί, οφειλή παραπέρα. Ιδρώτας, άγχος, στενοχώρια.

Και εκεί είναι που έρχονται στο μυαλό σου τα ίδια λόγια. Ακριβώς αυτά τα λόγια που, πλέον, ψελλίζονται και από δορυφόρους που τους υποσχέθηκαν το κάτι τις. Οι ίδιοι δορυφόροι που υπό τις ίδιες συνθήκες, σε διαφορετικούς χρόνους, πράττουν τα ίδια πράγματα. Αχ, γέρασαν και μυαλό δεν έβαλαν. Απευθύνονται σε εμάς και λένε: «Τα δύσκολα πέρασαν και έρχονται καλύτερες μέρες». «Δεν πρόκειται να δώσουμε ούτε σεντ παραπάνω», «Ό,τι δώσαμε δώσαμε». «Ετοιμαζόμαστε να μαζέψουμε τους καρπούς των κόπων μας». «Επανερχόμαστε στην πρώτη κατάσταση».

Έλα όμως που κάποιοι πλέον δεν πιστεύουν. Οι αντοχές και οι ανοχές τους τελείωσαν. Απλώς υπομένουν. Ελπίζουν. Προσδοκούν. Σε τί; Σε αυτό που έρχεται. Το νέο. Το άλλο. Το φρέσκο. Το καινούργιο. Διαφορετική σκέψη. Διαφορετικά μυαλά. Όχι σκουριασμένα. Όχι παλιομοδίτικα. Θα είμαστε μαζί τους. Έτσι δεν είναι; Το ξέρουμε ότι εκεί βρίσκεται το διαφορετικό. Θα το πλησιάσουμε. Θα το δοκιμάσουμε. Διαγράφουμε το παρελθόν. Τιμωρούμε αυτούς που το δημιούργησαν. Το σβήνουμε από τη μνήμη μας. Πάμε μπροστά. Δημιουργούμε τη δική μας ιστορία. Την καλύτερη ιστορία. Την ιστορία της παρέας μας. Γιατί εμείς είμαστε η παρέα. Και είμαστε όμορφη και δυνατή παρέα.

Του Αντισυνταγματάρχη (ΣΔΓ)
Ανέστη Τσουκαράκη
Προέδρου του ΣΥΣΜΕΔ

Πηγή: OnAlert


Προς όσους απόστρατους γκρινιάζουμε και συνάμα γουστάρουμε καφέ με την Ελένη



Για διάφορους λόγους, επιβάλλεται η αναφορά στο πρώτο πρόσωπο του πληθυντικού αριθμού.

Στην ουσία, το παρακάτω απευθύνεται προς όλους εμάς που έχουμε περιορίσει τις πολιτικο-κοινωνικές μας δραστηριότητες, στις απολύτως απαραίτητες.
Δηλαδή, από τον καναπέ της τηλεόρασης για φραπέ με την Ελένη, μέχρι την καρέκλα του υπολογιστή, για να δώσουμε την μάχη μας ενάντια στα μέτρα που μας επιβάλλονται και όχι μόνο.
Αν δεν μιλούσαμε για πολιτική, αυτή την ώρα θα έλεγα πως η δήλωση του λαοπρόβλητου Πρωθυπουργού μας για δωρεάν WI-FI, αποτελεί έργο με σκοπό την περαιτέρω ανακούφιση των μετακινήσεών μας.

Με τόξο το πληκτρολόγιο και βέλη τύπου, «Αυτό το βίντεο πρέπει να το δούνε όλοι», «Έλληνες διαδώστε το», «Αυτά που δεν τολμούν να σας πουν», «Αν τολμήσουν θα τους ρίξουμε» και το τελευταίο σούπερ βέλος, «Τι δεν καταλαβαίνεις;», αντιστεκόμαστε στην λαίλαπα των μέτρων και της φτωχοποίησης, μέχρι να εξανεμίσουμε κάθε ιδέα μας και μετά επιστρέφουμε στους Λιάγκα Φαίη Μπεκατώρου.

Δεκάδες χιλιάδες μηνύματα αναρτήσεις και σχόλια στο διαδίκτυο με χιλιάδες προσωπικές αναλύσεις κι άλλες τόσες απόψεις. Αναλύσεις και απόψεις βάσιμες κι αβάσιμες από ειδικούς και αδαείς κι ο αγώνας δίχως τέλος και σκοπό, καλά κρατεί!
Κριτική επί των πάντων, λοιδορία προσώπων και καταστάσεων με βέλη από και προς πάσα κατεύθυνση.

Τα τόξα σας μας βρήκαν. Τα είδαμε τα διαβάσαμε τα μάθαμε τα καταλάβαμε.
Και τώρα τι; Αντισταθήκαμε; Ξεσηκωθήκαμε; Βγήκαμε στους δρόμους; Ακουστήκαμε; Δικαιωθήκαμε;
Όχι βέβαια γιατί απ ό,τι φαίνεται, μάλλον είμαστε άνθρωποι των λόγων μόνο, ίσως λίγο τζάμπα μάγκες και πολύ φοβάμαι, μήπως στο τέλος αποδειχθούμε και κότες και ...λυράτες.

Πως αλλιώς να εξηγήσω την μυϊκή τουλάχιστον ακαμψία μας, στην σύμφωνη γνώμη κι άποψη ότι κάτι επιτέλους πρέπει να κάνουμε;
Πως αλλιώς να εξηγήσω τις απίστευτες δικαιολογίες που βρίσκουμε για τον εαυτόν μας, περιμένοντας πάντα κάποιον άλλον να βγάλει το φίδι από την τρύπα;
Προς όλους εμάς λοιπόν, τέσσερα πράγματα έχω να πω και ο νοών νοείτω.

  • Πρώτον, η αφύπνιση δεν πρόκειται να είναι τηλεοπτική. 
  • Δεύτερον, οι προτάσεις είναι εδώ και το ξέρουμε όλοι πολύ καλά, άσχετα αν κάνουμε πως δεν βλέπουμε και δεν ακούμε.
  • Τρίτον, αν μερικοί, δεν απαλλαγούμε από τα κόμπλεξ ανωτερότητας που έχουμε, σε λίγο θα ντρεπόμαστε όλοι μας γι αυτό που θα 'μαστε. 
  • Τέταρτον, ας σταματήσουμε επιτέλους να ακούμε και να ακολουθούμε τα πολιτικά "βαποράκια", γιατί η μοναδική τους έγνοια, είναι να έχουν πάντα μια θέση στο σύστημα. 

Αλήθεια, πόσες είναι αυτές οι θέσεις και πόσοι χωράνε; Πόσοι είστε οι μνηστήρες;
Που είστε οι υπόλοιποι και τι κάνετε;

Κι ενώ πολλοί από εμάς έχουμε την διεισδυτική κριτική και την ανάλυση του τις πταίει και τι πρέπει να γίνει,  όταν φτάνουμε στις αναρτημένες προτάσεις για αγώνα, στρέφουμε τα μάτια αλλού. Τα κόμπλεξ ανωτερότητας που έχουμε, δεν μας αφήνουν να δούμε πως το μέλλον επιφυλάσσει την ίδια μοίρα τελικά για πατρικίους και πληβείους.
Τι απαντάμε άραγε στα παιδιά μας; Τι να κάνω παιδί μου εδώ που μας φέρανε; Ή μήπως, δεν μου το επιτρέπει η κοινωνική μας θέση;
Με το να διστάζουμε να κατέβουμε στον δρόμο, με το να μην μας αφήνει το κόμπλεξ μας να δεχθούμε την θέση του απλού στρατιώτη και με το να εμμένουμε στα "νόμιμα", δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

Ας συνεχίσουμε λοιπόν καθήμενοι στον καναπέ να παρακολουθούμε Σουλεϊμαν, Λιάγκα Φαίη και Ελένη και ας μην κάνουμε απολύτως τίποτα, γιατί ενδεχομένως οι τυχόν κινήσεις μας να αλλάξουν και την ροή των πραγμάτων, που δεν είναι το ζητούμενο και όλοι μας το απευχόμεθα.

Ας παραμείνουμε λοιπόν σταθεροί στις ιδέες μας στις αναλύσεις μας στις απόψεις μας, επιδιώκοντας όλο και περισσότερα  Like  στο Facebook για να επιβεβαιώσουμε το εγώ μας, αλλά προς θεού, μην κινηθούμε, μην σηκωθούμε από τον καναπέ, μην αντισταθούμε, γιατί το πιο πιθανό είναι να χάσει η γειτονιά πάσα ιδέα για εμάς.
Καλύτερα βυθισμένος στον καναπέ και με τουπέ, αποκρύπτοντας την εξαθλίωσή μας, παρά στρατευμένος στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών μας.

Όσο για τους υπόλοιπους, τους "έτοιμους", τους από καιρό "περιμένοντες", τους αγανακτισμένους τόσο με την πολιτική, όσο και με τις αντιδράσεις μας, ξέρουμε ότι υπάρχει χώρος.
Και επειδή ήδη φαίνεται στο διαδίκτυο η προσπάθεια αφύπνισης της κοιμισμένης κοινωνίας αποστράτων, πιθανόν κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, τελικά να καταφέρουμε να συναντηθούμε όλοι μαζί σε έναν αγώνα.
Αν κάποιοι πάλι θεωρούν πως σύρονται αναγκαστικώς, μπορούν να παραμείνουν στο σπίτι. No hard feelings που λέμε κι εμείς οι Νεοέλληνες.

Πηγή: Ημερήσια Αναφορά

24 Νοε 2013

Αιφνίδια αλλαγή ηγεσίας στο Πυροσβεστικό Σώμα

Ύστερα από εισήγηση του υπουργού Δημόσιας Τάξεως, Νίκου Δένδια, Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αναλαμβάνει αιφνιδιαστικά ο μέχρι πρότινος Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου. Συγκεκριμένα, στις 20 Νοεμβρίου 2013, συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.Α.),αποστράτευσε τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Σωτήριο Γεωργακόπουλο και επέλεξε για νέο Αρχηγό τον μέχρι τώρα Υπαρχηγό Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Την επομένη συνεδρίασε το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων του Π.Σ. υπό την Προεδρία του νέου Αρχηγού του Π.Σ. για την κάλυψη της κενής οργανικής θέσης του Υπαρχηγού. Επελέγη ο Αντιστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Καβέτσος ο οποίος είχε τη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Νότιας Ελλάδας. Έκρινε, επίσης, προακτέους στο βαθμό του Αντιστράτηγου ΠΣ , τον Υποστράτηγο ΠΣ Χαράλαμπο Αφάλη, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, αφήνοντας τη θέση του προϊσταμένου Επιτελείου Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος (Α.Π.Σ.) και στο βαθμό του Υποστρατήγου ΠΣ, τον Αρχιπύραρχο Στέφανο Σπανέα που καταλαμβάνει τη θέση του προϊσταμένου Επιτελείου Α.Π.Σ. αφήνοντας τη θέση του προϊσταμένου του Β΄ Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης του Α.Π.Σ.
Στη νέα ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

Στις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής, οι πυροσβέστες σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ακόμα αναζητούν τους λόγους για τους οποίους ελήφθη αυτή η απόφαση λίγες ημέρες μετά τα θετικά σχόλια του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Νίκου Δένδια για τα αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου και περίπου δυο μήνες πριν τις κρίσεις των αξιωματικών του Σώματος.
Επίσης, θεωρούν το θεσμικό πλαίσιο κρίσεων και προαγωγών αναξιοκρατικό και πελατειακό, όπως πάντα, αφού καμιά θεσμική αλλαγή δεν απέτρεψε το ρουσφετολογικό χαρακτήρα του. Η δε επετηρίδα των Αξιωματικών συνεχίζει κακοποιείται βάναυσα με τελευταία αποτελέσματα την προαγωγή των δύο ανωτέρω ανώτατων Αξιωματικών σε τρεις βαθμούς Αρχιπυράρχου - Υποστρατήγου - Αντιστρατήγου  και δύο αντίστοιχα Αρχιπυράρχου - Υποστρατήγου διαδοχικά, έναν ανά έτος!!!, προσπερνώντας δεκάδες αρχαιότερων Αξιωματικών στην επετηρίδα.

Πέθανε από την πείνα, ετών 16, στην Πλατεία Αμερικής

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν λόγια να σχολιάσει κανείς
Αυτή η είδηση μας ξεπερνάει αν και την περιμέναμε.
Ελλάδα Νοέμβριος 2013.
Αλήθεια τι άλλο περιμένουμε να ακούσουμε, να δούμε;
Τι θα είναι αυτό που θα μας βγάλει από το σοκ, από το λήθαργο;
Τι πρέπει να γίνει για να σταματήσουμε να κάνουμε πως δεν βλέπουμε, πως δεν ακούμε, πως δεν καταλαβαίνουμε;
Σήμερα ο αθώος νέος των 16 ετών, χθες κάποιος/α άλλος/η, αύριο ποιος;
Η Τραγική απώλεια ας γίνει τουλάχιστον η σπίθα του προβληματισμού, η αφορμή να βγούμε από τον λήθαργο να σηκωθούμε από τους καναπέδες να πούμε φτάνει ως εδώ και μη παρέκει.  

23 Νοε 2013

Κάλεσμα συναδέλφων την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο Ζάππειο

 Συνάδελφοι η συναυλία που θα δοθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 στον υπαίθριο χώρο μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο από τις Μουσικές των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι και μια ευκαιρία γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων. 

Ας είμαστε εκεί. ΣΕΑΑ

Ρόδος: Νεκρές δύο γυναίκες από την κακοκαιρία

- Εικόνες βιβλικής καταστροφής
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί μια ημέρα μετά την καταστροφική θεομηνία η Ρόδος, μετρά τις πληγές του.
- Νεκρές  βρέθηκαν  μια  35χρονη  περίπου  στο ποτάμι της Παστίδας προς Κρεμαστή και μια 27χρονη  στη θαλάσσια περιοχή της Κρεμαστής Ρόδου
- Σώος βρέθηκε ο άνδρας που παρασύρθηκε στον Αρχάγγελο
- Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα
- Κόπηκε το ρεύμα σε περιοχές του νησιού, με μεγάλη δυσκολία η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Σταχυολογώντας

1. Μέρκελ: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός μου παρουσίασε μια σειρά εντυπωσιακών αποτελεσμάτων.
Η Ελλάδα έχει σημειώσει αξιοσημείωτα αποτελέσματα. . Το πιο σημαντικό είναι ότι έχει σημειωθεί πρωτογενές αποτέλεσμα»
Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν φαίνεται να της παρουσίασε τον αριθμό των συμπατριωτών μας που έχουν αυτοκτονήσει, των ανέργων, των Ελλήνων οικονομικών μεταναστών, των οικογενειών που στερούνται ηλεκτρικού, των αστέγων, των ανθρώπων που τρέφονται σε κοινωνικά συσσίτια, των επιχειρήσεων και καταστημάτων που έκλεισαν.  Ούτε των όγκο των δακρύων φαίνεται να της παρουσίασε και βέβαια αυτή  φαίνεται να έκανε πως δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που προκαλεί αυτή η καταστροφική πολιτική που εφαρμόζετε στην χώρα μας.

2. Όλγα Κεφαλογιάννη ( στην Philoxenia ): «Διανύουμε μια περίοδο μεγάλων ευκαιριών».
Συμφωνούμε. Διανύουμε πράγματι περίοδο μεγάλων ευκαιριών για τους καιροσκόπους και τους δανειστές σε βάρος της χώρας και των συμπατριωτών μας.

3. Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας: «Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών δεν έχει δημοσιονομικό όφελος» και όπως σημειώνει δεν θα έχει κανένα σοβαρό δημοσιονομικό αποτέλεσμα και συνεχίζει λέγοντας ότι ανάμεσα στους χιλιάδες δανειολήπτες που αγωνιούν είναι μέλη του , έμποροι ,ελεύθεροι επαγγελματίες, άνεργοι.
Στελέχη εν ενεργεία και αποστρατεία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, θα συμπληρώναμε εμείς, τα οποία εξακολουθούν να ζουν με το άγχος της απώλειας των σπιτιών τους, γιατί οι  υποσχέσεις που κατά καιρούς έχουν δώσει οι Υπουργοί  Εθνικής Άμυνας ήταν και παρέμειναν υποσχέσεις.


22 Νοε 2013

Σύλληψη Αξιωματικού για παράνομη κατοχή όπλων

Οι Αστυνομικές αρχές Μαγνησίας συνέλαβαν Ταγματάρχη των Ειδικών Δυνάμεων Διοικητή Λόχου της 32ας Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών με την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών τα οποία εντοπίστηκαν στο γραφείο και στο σπίτι του.

Αστυνομικές πηγές συνδέουν το γεγονός με τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με την Χρυσή Αυγή αναφέροντας την ύπαρξη ευρημάτων  ναζιστικού περιεχομένου προσθέτοντας ότι εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. 

Το ΥΠΕΘΑ σε ανακοίνωση του για το γεγονός  αναφέρει ότι «..αναμένει το τελικό πόρισμα της αστυνομικής έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και για την οποία έχει ήδη ενημερωθεί το ΓΕΣ…» καταλήγοντας ότι δόθηκαν οδηγίες να επιληφθεί άμεσα η Στρατιωτική Δικαιοσύνη .
Εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες των αστυνομικών πηγών δημιουργείται θέμα τόσο για τον τρόπο που έκανε τις έρευνες πρόσφατα  το ΓΕΕΘΑ όσο και για την αξιοπιστία τους. 
Αναμένουμε...

Ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2014 αναλυτικά

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών αναρτήθηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμού για το 2014 ο οποίος και κατατέθηκε χθες 21 Νοεμβρίου στην Βουλή.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού αναλυτικά, εδώ.






Ειδικότερα: 
α) Οι σελίδες 88,89,90,91,92,93 και 94, αφορούν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
β) Οι σελίδες 162,163,164,165 και 166, αφορούν το Υπουργείο Ναυτιλίας

γ) Οι σελίδες 167,168,169,170,171 και 172 αφορούν το Υπουργείο Δημοσία Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Είσαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, πέραν του κατήφορου;

Αγαπητοί συνάδελφοι.
Η δουλειά κάποιων πολιτικών, είναι να κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα. Να μοιράζουν υποσχέσεις και να μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα, χτυπώντας μας όμως παράλληλα και δήθεν συμπονετικά στην πλάτη.
Η δική μας η δουλειά, ποια είναι;
Αν η πλειοψηφία θεωρεί πως θα πρέπει να τα υπομένουμε αδιαμαρτύρητα, τότε λυπάμαι για την μειονοτική μου άποψη μου, ότι δεν θα πρέπει.
Πάραυτα, θα συνεχίσω να απευθύνομαι προς την πλειοψηφία επιμένοντας πως ούτως ή άλλως, κάποια στιγμή στο μέλλον αναπόφευκτα θα κληθούμε να πάρουμε την απόφαση αφύπνισης και δεν εννοώ κατά την εκλογική περίοδο.
Δεν πιστεύω ότι είμαστε τόσο αφελείς, ώστε να μην καταλαβαίνουμε που πάει η κατάσταση, είτε με το ένα, είτε με το άλλο κόμμα στην εξουσία. Ακόμη και τα μικρά κόμματα να εμπλακούν στην εξουσία, μην διατηρείται την ψευδαίσθηση ότι θα είναι σε θέση να αλλάξουν την κατάσταση.
Πολύ δε περισσότερο όσο εμείς καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και δεν διεγείρουμε απαιτήσεις, παρά δεχόμαστε άφωνοι τις καρπαζιές.

Δεν θέλω να φωνάξω "ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ", γιατί είναι άκομψο και υποτιμητικό όταν υπονοείς ότι ο άλλος, μετά από τόσα χρόνια ψέματα και ρεμούλας κάποιων πολιτικών, αυτός συνεχίζει να κοιμάται.
Ξεχνάτε μήπως, πως για όλα αυτά που ξεπουλάνε τώρα, εμείς έχουμε σταδιοδρομήσει με τις πιο χείριστες και τις πλέον αντίξοες συνθήκες, για να μπορούμε να τα διαφυλάττουμε;
Ξεχνάτε μήπως, πως για όλα αυτά που μας έχουν περικόψει, έχουμε ήδη καταβάλει τόσα χρόνια τις εισφορές μας;
Γιατί λοιπόν θα πρέπει τώρα εμείς ως Έλληνες και ως πολίτες, να υποστούμε το γενικό ξεπούλημα της πατρίδας μας, την κατακρήμνιση μισθών - συντάξεων και το ορατό πλέον ενδεχόμενο, απώλειας ακόμη και της ιδιωτικής περιουσίας;

Οι κοντόφθαλμοι πολιτικοί είναι αυτοί που στάθηκαν ανίκανοι τόσα χρόνια να ορίσουν και να εφαρμόσουν μια ενιαία εθνικής στρατηγικής πολιτική.
Οι ανεπρόκοποι πολιτικοί είναι αυτοί που βούλιαξαν την Ελλάδα μας στα παράλογα δάνεια.
Οι άπληστοι πολιτικοί είναι αυτοί που στάθηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν σωστά τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.
Οι ολιγάρχες πολιτικοί είναι αυτοί που καταθέτουν νομοσχέδια για την εξαγορά της ιδιωτικής περιουσίας μας από το κράτος, σε περίπτωση χρεών.
Αυτή είναι η κατάπτυστη και μόνη πρότασή τους για να μας γλυτώσουν από τα χρέη και να μας σώσουν!

Μετά από όλα αυτά, είσαστε ακόμη σίγουροι ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, πέραν από αυτού του κατήφορου που μας υποδεικνύουν;
Η απαίτηση εξεύρεσης αλλά και εφαρμογής μιας δίκαιης λύσης, είναι πια επιβεβλημένο όσο ποτέ άλλοτε, να γίνει από εμάς τους ίδιους.
Τέλος, επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και επειδή έχουμε ακούσει πολλά, αλλά και εμείς οι ίδιοι έχουμε πει πολλά, το ερώτημα που τίθεται είναι ένα και μοναδικό.

Να οργανωθούμε και να παλέψουμε τώρα, ή να τ αφήσουμε για λίγο αργότερα, όπου θα έχουμε χάσει πολλά περισσότερα και ίσως τόσο ζωτικά, που τότε ενδεχομένως να κρατάμε και πιρούνια μαζί μας, μπας και βρούμε τίποτα στο δρόμο μας να φάμε;

Προϋπολογισμός: Μειώσεις Μισθών, Συντάξεων, Επιπλέων Φόροι, Περικοπές, Απολύσεις

Η πρώτη ανάγνωση του προϋπολογισμού, ο οποίος κατατέθηκε χθες στη  Βουλή, προκαλεί μεγάλες ανησυχίες και φόβους.
Προβλέπει  μέτρα  6,1 δις. ευρώ μεταξύ των οποίων:


.  Μειώσεις 280 εκατ. Ευρώ στους μισθούς του Δημοσίου.
.  Μειώσεις 3,1 δις. Ευρώ σε συντάξεις και εφάπαξ.
.  Περικοπές 500 εκατ. Ευρώ στις κοινωνικές δαπάνες και κρατικές υπηρεσίες.
.  Αύξηση κατά 8,5% των εμμέσων φόρων, 11,5% της φορολογίας εισοδήματος και  44% της φορολογίας των ακινήτων δηλαδή προβλέπει 2,5 δις. Ευρώ επιπλέον φόρους.


Η ανάγνωση αυτή μας δείχνει ότι θα εξακολουθήσουμε να ματώνουμε οικονομικά, ότι η φτωχοποίηση μας μεγαλώνει, ότι οι μισθοί, οι συντάξεις και το εφάπαξ βάλλονται ακόμα μια φορά και βέβαια σε συνδυασμό με τις 11.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων  μέχρι το τέλος του 2014, επιβεβαιώνει τις δυσοίωνες προβλέψεις για την συνεχιζόμενη εξαθλίωση  μας.
Μετά από τα παραπάνω οι ανησυχίες που έχουμε διατυπώσει δεν επιβεβαιώνονται μόνο, αλλά μεγαλώνουν και επιβάλουν επαγρύπνηση, ενότητα και αγώνα.   

21 Νοε 2013

Επιστολή Σ.Ε.Α.Α. προς ΜΜΕ

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αποστράτων (Σ.Ε.Α.Α.)


Καλησπέρα σας
Μετά από ένα μεγάλο διάστημα φαινομενικής κινητικότητας αλλά πραγματικής απραξίας στο οποίο τα γεγονότα όπως και τα μέτρα τρέχουν, με το « δεν πάει άλλο » που ηχεί στα αυτιά μας ή βγαίνει από τα χείλια μας, σε συνέχεια ενεργειών όπως η διανομή εντύπων ανά την επικράτεια, σε μια προσπάθεια να ενεργοποιηθούν ξανά οι συνάδελφοι και μετά από έντονο προβληματισμό, αποφασίσαμε να κάνουμε μια νέα αγωνιστική προσπάθεια.
Χωρίς καμιά προσωπική φιλοδοξία ( πολιτική ή άλλη ) ή κομματική – πολιτική σκοπιμότητα και με μοναδικό οδηγό την αγωνία για το μέλλον και δηλώνοντας ότι δεν αποδεχτήκαμε κανένα παλιό μέτρο ούτε θα ανεχθούμε νέα μέτρα σε βάρος μας και σε βάρος των οικογενειών μας, πήραμε την απόφαση να συγκροτήσουμε / δημιουργήσουμε μια Αγωνιστική Κίνηση, μια κίνηση ελπίδας,  αναγέννησης αρχών και αξιών, ισότιμης συμμετοχής, προσπάθειας να ανακτήσουμε το σήμερα και να ελπίζουμε για το μέλλον, την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ( Σ.Ε.Α ) Αποστράτων.
Αυτή δεν είναι κάποια νέα Ένωση ή Φορέας ή Σύλλογος και δεν έχει σκοπό να υποκαταστήσει ή να ακυρώσει κανέναν, αλλά έχει σαν  στόχο
  • Να επανενώσει την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων σε μια διεκδικητική συμπόρευση.
  • Να οικοδομήσει ξανά, σε στέρεες βάσεις, τις σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού όλων μας.
  • Να συμβάλει στον συντονισμό των προσπαθειών όλων ώστε μέσα από μια ισότιμη συμμετοχή και λειτουργώντας σύμφωνα με ένα πλαίσιο αρχών συνεργασίας και λειτουργίας,  να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε έναν αγώνα αφ’ ενός για την υπεράσπιση όσων κεκτημένων έχουν απομείνει και αφ’ ετέρου για την επιστροφή όσων μας έχουν αφαιρεθεί.
Στην προσπάθεια αυτή, αφήνοντας πίσω διαφορές και πίκρες, πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί μια γροθιά και γι αυτό καλούμε τους συναδέλφους να προσυπογράψουν αυτή την ανοιχτή επιστολή – πρόσκληση και να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή με την συμμετοχή  και παρουσία τους.   
Στο πλαίσιο αυτό και στην προσπάθεια μας να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους σας στέλνουμε συνημμένα την Ανοιχτή Επιστολή – Πρόσκληση προς τους συναδέλφους μας, το κείμενο με τον Σκοπό και τις Βασικές Αρχές μας και τα Στοιχεία Επικοινωνίας με την ελπίδα ότι με την δημοσιοποίηση τους θα συμβάλετε και εσείς στην προσπάθεια μας.
Παράλληλα και με ευκαιρία την Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων σας στέλνουμε συνημμένα ένα κείμενο της Ομάδας Συντονισμού  για δημοσιοποίηση.

Ευχαριστούμε
Αθήνα  21 Νοεμβρίου 2013
Για την  Ομάδα  Επικοινωνίας
Γιώργος  Ροΐδης

Στοιχεία Επικοινωνίας
http://sea-a.blogspot.gr
e-mail: synt.epitropi@gmail.com
Τηλ.:  +306955492208

Συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου

Το ελπίσανε, το πιστέψανε, το προσπαθήσανε, γι αυτό και το πετύχανε!

Συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για την μεγάλη επιτυχία της πρόκρισης στο μουντιάλ.
Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μια σπουδαία στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ευχές για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στους αγώνες των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, στο μουντιάλ της Βραζιλίας.
Περισσότερα και ρεπορτάζ εδώ

Εκδηλώσεις εορτασμού ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Σήμερα 21 Νοεμβρίου και στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:



08:00 - Επίσημη Έπαρση Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης
10:00 - Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη
11:00 - Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη
17:10 - Επίσημη Υποστολή Σημαίας

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Την 12:00 στον υπαίθριο χώρο μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο θα δωθεί συναυλία από τις Στρατιωτικές Μουσικές των Ενόπλων Δυνάμεων.

20 Νοε 2013

Καιρός για γιορτές;

Στις 21 Νοεμβρίου γιορτάζουν οι ένοπλες δυνάμεις, είναι η μέρα τους. Θα γίνουν εκδηλώσεις, θ’ ακουστούν πανηγυρικοί, θα περισσέψουν υμνητικά λόγια από επίσημα χείλη. Οι γιορτές  πάντα γίνονται  για να θυμίσουν και να τιμήσουν κάποιο ευχάριστο γεγονός. Τι καλό όμως συμβαίνει στους στρατιωτικούς για να γιορτάσουν ; 

  • Όταν τα μέσα που διατίθεται για να υπηρετήσουν την αποστολή τους είναι περιορισμένα, πώς να γιορτάσουν;
  • Όταν τα τρία καινούργια υποβρύχια κινδυνεύουν να παροπλιστούν πριν ακόμα μπουν στη δράση, πώς να γιορτάσουν;
  • Όταν οι αμυντικές βιομηχανίες κλείνουν, πώς να γιορτάσουν;
  • Όταν μέσα σε τέσσερα χρόνια οι οικονομικές αποδοχές τους πετσοκόφτηκαν κατά το ήμισυ,  πώς να γιορτάσουν; 
  • Όταν δεν μπορούν να παρέχουν στις οικογένειές τους τα στοιχειώδη, πώς να γιορτάσουν;
  • Όταν καταφεύγουν στα συσσίτια για να κοροϊδέψουν την πείνα τους, πώς να γιορτάσουν;
  • Όταν δεν μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, πώς να γιορτάσουν;
  • Όταν η ανέχεια τους οδηγεί στην κατάθλιψη, πώς να γιορτάσουν;
  • Όταν οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες αντιμετωπίζονται από την ηγεσία με διοικητικά και πειθαρχικά μέτρα, πώς να γιορτάσουν; 

Εμείς, οι απόστρατοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, έχοντας υποστεί τις ίδιες περικοπές στις συντάξεις μας, στεκόμαστε στο πλευρό  των εν ενεργεία συναδέλφων μας και είμαστε συμπαραστάτες σε κάθε διεκδικητικό τους αγώνα.  Παράλληλα εκφράζουμε την αγωνία μας γιατί ο κατήφορος προς την εξαθλίωση που επιλέγουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, δεν μπορούν παρά να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στο ηθικό, αυτή την πρωταρχική προϋπόθεση για τη αποτρεπτική δύναμη των ενόπλων δυνάμεων. Επιπλέον, η γενική αυτή απαξίωση αναπόφευκτα οδηγεί σε απεμπόληση κυριαρχικών  δικαιωμάτων καθώς  και σε  περιορισμό δημοκρατικών ελευθεριών.
Θεωρούμε ότι τα προβλήματα είναι κοινά με αυτά του Ελληνικού λαού για αυτό στεκόμαστε στο πλάι του αγωνιζόμενοι  για ελευθερία, ισότητα δικαιοσύνη . Αυτά τα προβλήματα μας έχουν κατεβάσει στους δρόμους του αγώνα για τον τερματισμό επί τέλους του « σωσίματος της χώρας», τη διεκδίκηση όσων μας έχουν πάρει, την αποκατάσταση της Εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας της χώρας.

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα 

Κάλεσμα συναδέλφων

Αγάπη, Αγώνας, Αδέσμευτος, Αδικία, Ακηδεμόνευτος,  Αλληλεγγύη, Αλληλοσεβασμός, Αλτρουισμός,  Άμυνα, Ανεργία, Ανταποδοτικότητα, Ανεξαρτησία, Ανθρωπιά, Αξιοκρατία,  Αξιοπρέπεια, Ασφάλεια, Ειλικρίνεια, Ελπίδα, Εντιμότητα, Εργασία, Ευαισθησία, Ευγένεια, Ευτυχία, Διεκδίκηση, Δίκαιο, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία, Ηθική, Ήθος, Κράτος, Μέλλον, Νεόπτωχος, Οικογένεια, Πατρίδα, Πατριωτισμός, Περηφάνια, Περίθαλψη, Πρόνοια, Σεβασμός, Σοβαρότητα, Συνάδελφος, Συνέπεια, Υπερχρέωση, Υποχρέωση, Ύφεση, Φτώχεια, Φτωχοποίηση, Χαρά,  Χρέος, Χρεοκοπία, λέξεις, λέξεις, λέξεις.
Λέξεις  που κάποιοι προσπαθούν να διαγράψουν, λέξεις που κάποιοι προσπαθούν να τις αφήσουν χωρίς νόημα, χωρίς περιεχόμενο γιατί γνωρίζουν καλά ότι είναι λέξεις επικίνδυνες για την ύπαρξη τους, ότι είναι επικίνδυνες για την υλοποίηση των στόχων τους, ότι είναι λέξεις με βάρος που μπορεί να γίνουν ανάχωμα στα σχέδια τους. 
Τώρα είναι η ώρα οι λέξεις να αποκτήσουν νόημα, τώρα είναι η ώρα οι λέξεις να βρουν το χαμένο τους περιεχόμενο, τώρα είναι η ώρα οι λέξεις να αποκτήσουν ζωή και να μας δώσουν μια νέα δυναμική.
Τώρα κάνουμε την κίνηση. 
Την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα δεν είναι κάποια νέα Ένωση ή Φορέας ή Σύλλογος και δεν έχει σκοπό να υποκαταστήσει ή να ακυρώσει κανέναν, αλλά μια προσπάθεια.
Είναι μια αγωνιστική προσπάθεια  χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες ή κομματικές σκοπιμότητες. 
Είναι μια αγωνιστική κίνηση  με οδηγό την αγωνία μας και στόχο την διεκδικητική συμπόρευση όλων, για την υπεράσπιση όσων κεκτημένων έχουν απομείνει και την επιστροφή όσων μας έχουν αφαιρεθεί. 
Η επανένωση   της συντριπτικής πλειοψηφίας  των συναδέλφων, η επανοικοδόμηση ξανά σε στέρεες βάσεις σχέσεων εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού όλων μας και ο συντονισμός των προσπαθειών όλων, στη βάση μιας ισότιμης συμμετοχής και λειτουργίας σύμφωνα με ένα πλαίσιο αρχών, αποτελούν τον δρόμο για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 
Τερματίζοντας τις ατέρμονες συζητήσεις για τον τρόπο των συνεργασιών, τερματίζοντας τις ατέλειωτες συζητήσεις για την όποια οργανωτική δομή, τερματίζοντας την σπατάλη χρόνου στην αναζήτηση ρόλων, καταθέτουμε το πλαίσιο του σκοπού και των βασικών αρχών μας και καλούμε όλους τους  Συναδέλφους που συμφωνούν με αυτό το πλαίσιο να συστρατευτούμε σε αυτή την αγωνιστική προσπάθεια. 
Να κάνουμε αυτή την αγωνιστική προσπάθεια  κίνηση αναγέννησης αρχών και αξιών, κίνηση ισότιμης συμμετοχής, κίνηση ελπίδας, κίνηση μετατροπής του μειονεκτήματος της διαφορετικότητας σε πλεονέκτημα του νέου, κίνηση της συλλογικής προσπάθειας για να ανακτήσουμε το σήμερα και να ελπίζουμε για το μέλλον, να ελπίζουμε ότι μπορούμε να έχουμε ξανά μια αξιοπρεπή και καλή ζωή την οποία δικαιούμαστε εμείς, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, όλοι.
Συνάδελφε  τώρα  ήρθε  η ώρα. 
Έλα και εσύ μαζί γιατί μόνο όλοι μαζί εάν θέλουμε μπορούμε.

Επικοινώνησε μαζί μας:

synt.epitropi@gmail.com                  
Τηλ.: +306955492208

Ομάδα  Επικοινωνίας


Μια σύντομη ιστορική αναδρομή

Μια σύντομη φωτογραφική αναδρομή στο παρελθόν, για να δούμε μαζί από που ξεκινήσαμε και που έχουμε φτάσει μέχρι σήμερα.










Κάπως έτσι ξεκινήσαμε...







































Κάποιοι φτάσανε εκεί και ακολούθησε η σιωπή των αμνών...













Κάποιοι τράβηξαν αλλού...






























Κάποιοι προσπαθούσαν με τον δικό τους τρόπο...









































Τώρα μετά από πολύμηνη σιωπή και ακινησία...









Τον δρόμο, τον φτιάχνεις βαδίζοντας!
Θα εξακολουθούμε να καθόμαστε στον καναπέ και να δίνουμε την μάχη του πληκτρολογίου, ή θα σηκωθούμε και θα βαδίσουμε τον δρόμο μαζί; 















Όλοι μαζί, με την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα!