Συνάδελφοι του Στρατού Ξηράς, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι του Πολεμικού Ναυτικού, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι της Πολεμικής Αεροπορίας, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι της Ελληνικής Αστυνομίας, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι του Λιμενικού Σώματος, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

31 Δεκ 2013

Πρωτοχρονιάτικες Ευχές


Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αποστράτων, παρά τα προβλήματα και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε,
 εύχεται σε όλους 
Αγωνιστικό Ανατρεπτικό Ελπιδοφόρο Ευτυχισμένο 2014.

30 Δεκ 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΑΝΟΙΚΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητές Φίλες
Αγαπητοί  Φίλοι
Αγαπητές - Αγαπητοί  Συνάδελφοι

  Εμείς, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που υπηρετήσαμε την Πατρίδα, επιλέγουμε συνειδητά από σήμερα,  στη δύση του 2013,  να επικοινωνούμε μαζί σας .

  Με αυτή την επικοινωνία θέλουμε να διαλύσουμε την ομίχλη που σκόπιμα κάποιοι έχουν δημιουργήσει για τις σχέσεις Λαού – Ενόπλων Δυνάμεων / Σωμάτων Ασφαλείας και να δηλώσουμε ότι δεν είμαστε μια ομάδα που αγωνίζεται για συντεχνιακά / ατομικά συμφέροντα αλλά ένα κομμάτι του Λαού που παλεύει Μαζί Του.

  Μαζί με εσάς έχουμε γίνει θεατές της μεθοδευμένης απαξίωσης βασικών πυλώνων της κοινωνίας μας, όπως είναι η Παιδεία, η Υγεία, η Πρόνοια, η Εθνική Άμυνα, η Ασφάλεια, η Δικαιοσύνη, η Εργασία (με την ανεργία και την κατάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος).

  Ο Εθνικός μας πλούτος, περιουσία του Ελληνικού Λαού, εκποιείται.

  Η Εθνική Κυριαρχία και το μέλλον μας υποθηκεύονται.

  Όλοι μας έχουμε γίνει πλέον όμηροι των Τραπεζών. Τα σπίτια μας και η περιουσία μας παύουν να είναι δικά μας και με δόλιους τρόπους μεταβιβάζονται στις Τράπεζες και τους Δανειστές
Η ανεργία ειδικά των παιδιών και των εγγονιών μας έχει φτάσει στα ύψη. Τα εργασιακά δικαιώματα και οι μισθοί για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων έχουν συνθλιβεί. Οι συντάξεις έχουν μετατραπεί σε προνιακά επιδόματα. Το επίπεδο  διαβίωσης μας  έχει εξαθλιωθεί.
   Κάποιοι γίνονται πλουσιότεροι, σίγουρα όμως όχι εσείς, εμείς, τα παιδιά μας , οι οικογένειες μας.
  Όλοι μας, κατά πως δείχνουν τα πράγματα με την πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση, θα βιώσουμε την απόλυτη φτώχια.

  Οφείλουμε να αντιδράσουμε. Μαζί όλοι οι Έλληνες, Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι, Νέοι, Ενωμένοι  σ’ έναν κοινό αγώνα διεκδίκησης γι’ αυτά που μας στέρησαν, γι’ αυτά που μας αξίζουν, γι’ αυτά που ονειρευόμαστε για τις επόμενες γενιές.

  Η δημιουργία τάχα αναχωμάτων με την ίδρυση κλαδικών πολιτικών κομμάτων ( πχ κόμμα αποστράτων ) δεν αποτελεί λύση.

  Ας φτιάξουμε όλοι μαζί, έναν ανθρώπινο τοίχο, που επάνω του θα προσκρούουν τα κύματα αυτών που καταληστεύουν τη ζωή μας.

  Δεν έχουμε να χάσουμε πλέον τίποτα.

  Αγωνιζόμαστε και σας καλούμε όλους στους κοινούς κοινωνικούς αγώνες που θα ακολουθήσουν. Να συνεχίσουμε μαζί, Άτομα, Ενώσεις, Φορείς, Σύλλογοι, αυτόν τον δίκαιο αγώνα για να πάρουμε ξανά την ζωή στα χέρια μας και να ανακτήσουμε την χαμένη αξιοπρέπεια μας.

Πρέπει και Θέλουμε να είμαστε μαζί.
Πρέπει και Θέλουμε να είμαστε ενωμένοι.
Ο αγώνας είναι κοινός και   πρέπει να μείνει κοινός.
Αυτός είναι ο αγώνας για την ζωή μας, για την ζωή των παιδειών μας
Αυτός είναι ο αγώνας όλων μας.

Ας κάνουμε την Νέα Χρονιά, Χρονιά Αγώνα, Ανατροπής, Ελπίδας, Ενότητας.

Δεκέμβριος 2013
Συντονιστική  Επιτροπή  Αγώνα  Αποστράτων

                                   Στοιχεία  Επικοινωνίας
                                   http://sea-a.blogspot.gr
                          e-mail : synt.epitropi@gmail.com

                Τηλ. : +306955492208

28 Δεκ 2013

Αυτοκτονία ΕΠΟΠ

Επαγγελματίας οπλίτης έπεσε νεκρός στην σκοπιά του στο 265 Τάγμα στο Μανταμάδο Μυτιλήνης μετά τον αυτοτραυματισμό του με το ατομικό του όπλο.
H ανακοίνωση του ΓΕΣ
«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, το Σαββάτο 28 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 03:40 περίπου, ο ΕΠΟΠ Λοχίας Πεζικού Α. – Χ. Π., της δυνάμεως του 265 Μηχανοκίνητου Τάγματος Εθνοφυλακής της Λέσβου, ενώ εκτελούσε τα καθήκοντα του σκοπού σε διπλή σκοπιά φυλακίου της Μονάδας του, αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα με το ατομικό του τυφέκιο.
Για τα αίτια του περιστατικού, διατάχθηκε προανάκριση από τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.                   .                                                 
Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.»
Ο Συνάδελφος μέλος της Σ.Ε.Α.Α Απόστρατος Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων Νίκος Παπαναστάσης, μας υπενθύμισε ότι από το 1982 μέχρι σήμερα αυτή είναι η 5η ή 6η αυτοκτονία, μεταξύ αυτών και του γιατρού, σ’ αυτό το Τάγμα, πράγμα που μάλλον του δίνει μια μακάβρια πρωτιά οι λόγοι της οποίας προφανώς και δεν είναι … μεταφυσικοί.
Η πλήρης διαλεύκανση και η απάντηση στο γιατί, καθώς και η εντατικοποίηση των όποιων προσπαθειών, ειδικά τώρα που ζούμε αυτήν την ανάλγητη, σκληρή και απάνθρωπη πραγματικότητα, να προστατευτούν οι νέοι ώστε να αποφευχθούν παρόμοια  περιστατικά, πρέπει να είναι το πρωταρχικό μέλημα της ηγεσίας.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

27 Δεκ 2013

Ανθρωπιστική Αποστολή

Το προσωπικό των Ε. Δ  δεν έχει Κυριακές, Αργίες, Γιορτές.
Όταν και όπου απαιτηθεί είναι εκεί για να προσφέρει.
Χθες το βράδυ ελικόπτερο Chinook του Σ. Ξ μετέφερε από τη Νάξο στην Αθήνα δύο συνανθρώπους μας των οποίων η υγεία  ήταν σε κίνδυνο.

Ευχόμαστε περαστικά στους ασθενείς (Σ.Σ Ο ένας ήταν παιδάκι 3 ετών) 

25 Δεκ 2013

Τα Χριστούγεννα της θλίψης 2ο

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι για πολλούς συνανθρώπους μας όχι απλά δύσκολα αλλά θα έλεγα ανύπαρκτα.
Το θαύμα των Χριστουγέννων δυστυχώς δεν άγγιξε χιλιάδες .
Η κρίση και οι πολιτικές που εφαρμόζονται από την συγκυβέρνηση έχουν χτυπήσει τον Έλληνα αλύπητα.
Περιδιαβαίνοντας κανείς το κέντρο της πόλης εύκολα αντιλαμβάνεται το άσχημο των συνθηκών που έχει δημιουργηθεί.
Η όποια προσπάθεια να δημιουργηθεί εορταστικό κλίμα και να μπει κάποιος σε αυτό αποτελεί απατηλό όνειρο.
Η πτώση του τζίρου των καταστημάτων  αγγίζει το 70% με τους καταναλωτές των μειωμένων αποδοχών, χωρίς δώρο και με αυξημένες υποχρεώσεις προς την εφορεία να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα.  
Οι άστεγοι ή θα έλεγα οι νεοάστεγοι που αριθμούν πλέον πάνω από 20.000, αφού από το 2009 μέχρι σήμερα έχουν αυξηθεί κατά 30%, ως «Άθλιοι των Αθηνών» αναζητούν ένα πιάτο φαγητό σε κάποιο συσσίτιο και μετά προσπαθούν να κοιμηθούν, όπως κάθε βράδυ σε κάποιο παγκάκι ή πεζοδρόμιο έξω από δημόσια κτήρια, τράπεζες, εκκλησίες, τυλιγμένοι σε κουβέρτες μέσα σε χαρτόκουτα.   Εικόνες που σοκάρουν, σε παραλύουν,  σου σφίγγουν το στομάχι, σε γεμίζουν θλίψη, σκέπτεσαι ότι πριν μερικά χρόνια είχαν δουλειά, είχαν σπίτι, γιόρταζαν και έκαναν Χριστούγεννα στο σπίτι τους με τους φίλους τους.
Ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ με πλημμυρίζει, στριφογυρίζει στο μυαλό, γίνεται σίφουνας, με πνίγει.  
Για πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε, θα δεχόμαστε να μας κλέβουν τη ζωή, τα όνειρα, το σήμερα, το αύριο, το μέλλον ;;;

 Θα αφήσουμε τα πράγματα έτσι ;;; 

24 Δεκ 2013

Οι Ευχές μας



Τα Χριστούγεννα της θλίψης 1ο

Ζήσαμε να το δούμε και αυτό. Στρατόπεδο χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση για 1500 ευρώ.
Ποιό είναι το στρατόπεδο το προσωπικό του οποίου θα κάνει Χριστούγεννα ρομαντικά υπό το φως των κεριών και θερμαινόμενο με σόμπες πετρελαίου ;;;;
Είναι το 2ο ΤΥΑΔ στην Πάχη Μεγάρων όπου εγκαταστάσεις πυρομαχικών, εγκαταστάσεις στρατιωτικών σκύλων και άλλα κτήρια ηλεκτροδοτούνται από γραμμή  η οποία έχει διακοπεί από τον Νοέμβριο γιατί υπάρχει ανεξόφλητο χρέος 1500 ευρώ.

Πέρα από την έκφραση θλίψης και αγανάκτησης τι να σχολιάσει κανείς.

Τα κάλαντα της Τρόικα

Αντιγράφουμε από το Matrix24
Ευτυχώς που οι Τόμσεν, Μάουζερ και Μορς έφυγαν για να κάνουν Χριστούγεννα στις πατρίδες τους. Αν έμεναν εδώ ήταν ικανοί να ντυθούν μάγοι και να πάνε στο Μαξίμου να πούνε στον Στουρνάρα τα (πελοποννησιακά) κάλαντα :
« Δώστε μας και τον κόκορα, δώστε μας και την κότα, δώστε μας και πεντ’ έξι αυγά να πάμε σ’ άλλη πόρτα»

Και βέβαια, θα προσθέταμε εμείς, ο Στουρνάρας θα τους έδινε αυτά και ακόμα περισσότερα. Ευτυχώς ……………..

Έφυγε ο ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ

Ο Στρατηγός Mikhail Timofeyevich Kalashnikov (10-11-1919 / 23-12-2013 ) έφυγε. Το όνομά του συνώνυμο με το δημιούργημα του το διασημότερο και καλύτερο όπλο. Το όπλο σύμβολο. Το ΑΚ 47 ( Avtomat Kalashnikova 1947),  όπλο θρύλος, το οποίο 66 χρόνια μετά  την κατασκευή του είναι το δημοφιλέστερο και το τυφέκιο που χρησιμοποιείτε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στον κόσμο λόγο της αντοχής του, του χαμηλού κόστους παραγωγής του, την διαθεσιμότητα του και την ευκολία χρήσης.

Ο Καλάσνικοφ έφυγε χωρίς να σφίξει το χέρι αυτού που κατασκεύασε καλύτερο τουφέκι από το ΑΚ απλά γιατί μέχρι την ώρα που αυτός έφυγε δεν έχει κατασκευαστεί τέτοιο όπλο.   

Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας



Χθες λάβαμε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας εκτός από τις ευχές του Δ.Σ και το παρακάτω δελτίο τύπου με το οποίο μας έκαναν γνωστή την ίδρυση του συλλόγου.


 
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα  έστειλε στον Π.Σ. Α. ΕΘΜ το παρακάτω μήνυμα: 

 " Η ίδρυση του Π.Σ.Α.ΕΘΜ υπήρξε η ευχάριστη έκπληξη του 2013.
 Σας καλωσορίζουμε και σας ευχόμαστε καλοτάξιδοι στο μακρύ και επίπονο ταξίδι σας.
  Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αποστράτων, σύμφωνα με τις αρχές της, είναι πάντα ανοιχτή σε όσους πιστεύουν ότι τα προβλήματα είναι κοινά.
Στο πλαίσιο αυτό, για εμάς, η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων και   θέσεων αποτελούν πρώτη προτεραιότητα και γι αυτό εφόσον και εσείς το επιθυμείτε αναμένουμε την έναρξη διαλόγου"

23 Δεκ 2013

Οτσαλάν

Διαβάζουμε στο On Alert: « Πως είναι σήμερα ο Οτσαλάν. Η πρώτη Φώτο μετά από 15 χρόνια φυλακής» και σκεφτόμαστε μήπως θα έπρεπε, για να ήταν πλήρες το ρεπορτάζ, να συμπληρωνόταν με το «Πως είναι και που είναι σήμερα αυτοί που ευθύνονται για την παράδοση του»;;;;

22 Δεκ 2013

Ανθρωπιστική Αποστολή

Αεροσκάφος  C- 27 της Π.Α με εξοπλισμό εντατικής μονάδας μετέφερε απόψε από το Ανόβερο στην Αθήνα 24χρονο ο οποίος είχε υποβληθεί σε πολύ σοβαρή εγχείρηση.
Η μεταφορά του νεαρού ασθενούς έγινε κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ  γιατί αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος επαναπατρισμού του.
Ευχόμαστε περαστικά στον νεαρό ασθενή.

(Σ.Σ Θεωρούμε υποχρέωση μας να δημοσιοποιούμε και θα δημοσιοποιούμε κάθε ανθρωπιστική αποστολή των Ε.Δ και των Σ.Α, όταν την αντιλαμβανόμαστε, σαν ένδειξη ελάχιστης τιμής απέναντι στα εν ενεργεία στελέχη για το κοινωνικό έργο που προσφέρουν.)

Περιεχόμενο των ενημερωτικών φυλλαδίων






Τα ενημερωτικά φυλλάδια που μοίρασαν σήμερα στο Ζάππειο  τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα είχαν το παρακάτω περιεχόμενο :

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ Ε. Δ και των Σ.Α

Σήμερα που η κυβέρνηση και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων οργανώνει επετειακούς εορτασμούς, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ.
Πως  να γιορτάσουμε όταν…..
·       Ο Ελληνικός λαός, βιώνει πλέον μαζικά συνθήκες πείνας;
·       Στις Ε.Δ διατίθεται περιορισμένα μέσα για να εκτελέσουν την αποστολή τους
·       Οι αμοιβές μας μειώθηκαν μέσα σε 4 χρόνια, πάνω από το 50%;
·       Δεν έχουμε πλέον τη δυνατότητα να παράσχουμε στις οικογένειές μας τα στοιχειώδη;
·       Συνάδελφοι καταφεύγουν σε συσσίτια για να ξεγελάσουν τη πείνα τους;
·       Αδυνατούμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας;
·       Το μέλλον μας, μετά από δεκαετίες εργασιακής προσφοράς, προδιαγράφεται μαύρο;
·        Οι Αμυντικές Βιομηχανίες κλείνουν ;
·       Οι διαμαρτίες των εν ενεργεία συναδέλφων, για εξασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών αποτελεσματικής εργασίας, αντιμετωπίζονται απ’ την ηγεσία, με μπαράζ διοικητικών και πειθαρχικών διώξεων;
Περισσότερα στο web site της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αποστράτων (Σ.Ε.Α.Α.):
                     Συντονιστική  Επιτροπή  Αγώνα  Αποστράτων


ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Είμαστε  απόστρατοι των Ε. Δ και Σ.Α. Υπηρετώντας τις αρχές της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Αλληλεγγύης, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Εθνικής Ανεξαρτησίας, αγωνιζόμαστε για την ανασύνταξη /αναδιοργάνωση του πλαισίου αγώνα των εν ενεργεία και αποστράτων συναδέλφων, με σκοπό :
·   Να επανενώσουμε τους συναδέλφους σε μια διεκδικητική συμπόρευση.
·             Να οικοδομήσουμε ξανά, σε στέρεες βάσεις, σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού.
·   Να καθορίσουμε ένα διεκδικητικό πλαίσιο που θα υπερασπίζει όσα μας έχουν απομείνει, θα απαιτεί την επιστροφή όσων μας έχουν αφαιρέσει και θα διεκδικεί όσα αναλογούν σε εμάς, τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας.
·   Να καθορίζουμε και να προγραμματίζουμε τις μορφές δράσης μας.
·   Να συμβάλουμε στον συντονισμό των  προσπαθειών όσων συμμετέχουν στο εγχείρημα, χωρίς να επιδιώκουμε την υποκατάσταση ή ακύρωση των όποιων αγωνιστικών κινήσεων των Ενώσεων, Φορέων και Σωματείων αποστράτων και εν ενεργεία συναδέλφων.
Βασικές Αρχές μας:
·   Πίστη και αγώνας για μια Ελλάδα Εθνικά Κυρίαρχη.
·    Διεκδικητική και αγωνιστική δράση για τη προστασία των συμφερόντων των εν ενεργεία και αποστρατεία συναδέλφων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. 
·   Υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.
·    Ανάπτυξη αλληλεγγύης και σύσφιξη των συναδελφικών δεσμών με φορείς: συνταξιούχων, εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και ανέργων, που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική.
·    Αναγνώριση και Σεβασμό στην ιδιαιτερότητα της θέσης των εν ενεργεία συναδέλφων και στήριξη των επιλογών / αποφάσεων τους για τον τρόπο δράσης τους σε δράσεις που έχουμε συναποφασίσει
Περισσότερα στο web site της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αποστράτων (Σ.Ε.Α.Α.):

Δράση Μελών Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα

Ζάππειο 22 Δεκεμβρίου 2013
Οι Μουσικές μπάντες και των τριών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες λόγο του καιρού δεν μπόρεσαν να παίξουν στις 24 Νοεμβρίου στα πλαίσια των εορτασμών για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων επανήλθαν σήμερα 22 Δεκεμβρίου και έδωσαν την προγραμματισμένη Συναυλία – Επίδειξη και λόγω των ημερών προσπάθησαν να συμβάλουν στην δημιουργία  εορταστικού  κλίματος.
Την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ( Σ.Ε.Α) με μια ακόμα δράση τους, έδωσαν το δικό τους στίγμα στην ημέρα και την εκδήλωση.
 Μέλη της Σ.Ε.Α είπαν ένα βουβό αλλά εκκωφαντικό ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ.
Ενημέρωσαν όσους προσήλθαν για να παρακολουθήσουν την Συναυλία / Επίδειξη τόσο για τον λόγο που δεν μπορούν να γιορτάσουν όσο και για το ποιοι είναι, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια και αναπτύσσοντας τις θέσεις της Σ.Ε.Α σε συζητήσεις με όσους ενδιαφέρθηκαν να μάθουν περισσότερα.
Ενημερωτικά Φυλλάδια δοθήκαν και στους Αρχηγούς των Επιτελείων που ήταν παρόντες στην εκδήλωση.  
Βέβαια, όπως ήταν φυσικό, τα μέλη της Σ.Ε.Α καταχειροκρότησαν και συγχάρηκαν τους συναδέλφους μέλη των μουσικών για την άψογη παρουσία τους.  


21 Δεκ 2013

Η Συνάντηση

Διαβάζουμε στο On Alert : Οι "Θεσμικοί" περιμένουν στο ακουστικό τον κ. Σαμαρά αλλά "δεν χτυπάει το τηλέφωνο". Όπως αναφέρει η δημοσίευση είχαν εδώ και καιρό ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και διοχέτευαν και την πληροφορία ότι μετά την συνάντηση "κάτι θα έχουμε πάρει".
Απο ότι φαίνεται όμως μάλλον δεν πρόκειται να πούνε τα κάλαντα στον Πρωθυπουργό και έτσι δεν θα έχουμε και Χριστουγεννιάτικο μποναμά.
Πιθανόν να πάνε για το τσούγκρισμα των αυγών και το 50ρικο για το αρνάκι του Πάσχα.
Πάντως κρίμα η ανταλλαγή τηλεφωνικών αριθμών μεταξύ Πρωθυπουργού και Προέδρου Ενώσεως Αποστράτων που έγινε, κατά την προηγούμενη συνάντηση, μετά από επιθυμία του πρώτου, όπως είχε δηλώσει ο δεύτερος προκειμένου να πείσει το ακροατήριο για το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για τα προβλήματα των στελεχών των Ενόλπων Δυνάμεων.

Ευχές



ΠΤΗΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Η είδηση " Γεράκι του Αιγαίου σώζει ασθενή από κρουαζιερόπλοιο".
Μία απο τις ειδήσεις που μας γεμίζουν χαρά και περιφάνια και ας μην αποτελεί στην πραγματικότητα είδηση αφού κάθε μέρα γίνονται αντίστοιχες ανθρωπιστικές αποστολές από αεροσκάφη, ελικόπτερα και πλοία.
Αποστολές σωτηρίας οποιανδήποτε ώρα ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες πολλές φορές στα όρια.
Αποστολές που δεν γίνονται γνωστές γιατί για την μεγαλύτερη μερίδα των διευθυντικών στελεχών των ΜΜΕ και αρκετών δημοσιογράφων δεν αποτελούν είδηση και δεν τις προβάλουν ίσως γιατί, κατά πως λένε, δεν πουλάνε.
Ίσως όμως και να έχουν δίκιο όταν οι περισότεροι, ακόμα και οι κυβερνόντες ή μάλλον κατά κύριο λόγο οι κυβερνόντες, στην σημερινή εποχή τα πάντα τα μετράνε με το χρήμα.
Ας είναι. Εμείς έτσι κι αλλιώς νοιώθουμε την ανάγκη να σφίξουμε το χέρι των πληρώματων και να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. 

20 Δεκ 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ




Αγαπητές/οί   Συνάδελφοι

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:00 στο χώρο του Ζαππείου θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής  Συναυλία / Επίδειξη  από τις Στρατιωτικές μουσικές των Ε. Δ για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. 

          Πιστεύουμε ότι οι γιορτές αποκτούν το πραγματικό τους νόημα όταν το προσωπικό διαβιεί σε καθεστώς οικονομικής επάρκειας  το οποίο δυστυχώς σήμερα, λόγω των κυβερνητικών αποφάσεων, δεν εκπληρεί τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις αξιοπρεπούς διαβίωσης.

          Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αποστράτων (Σ.Ε.Α.Α.) θα βρίσκονται  εκεί και σας περιμένουν ώστε όλοι μαζί  να  ενημερώσουμε /  προβάλλουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ε.ε. και ε.α. Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας τα οποία είναι κοινά με εκείνα του υπόλοιπου Ελληνικού λαού.

          Σας προσκαλούμε να ενώσετε την αγωνία σας με τη δική μας και να γίνεται αρωγοί  της προσπάθειας μας

Τόπος – χρόνος συνάντησης  :  Βορειοδυτική   είσοδος Ζαππείου από την Λεωφόρο Βασιλ.  Αμαλίας ( απέναντι από την Φιλελλήνων) στις 11:00 το πρωί

         

12 Δεκ 2013

Τροχιά ανάκαμψης ή επιτάχυνση της φτωχοποίησης;

Διαψεύδεται για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ως προς την τροχιά ανάκαμψης που διέρχεται η ελληνική, οικονομία με φόντο το αναμενόμενο πρωτογενές πλεόνασμα που προήλθε από την περιοριστική πολιτική στις δημόσιες δαπάνες, τη δυσβάστακτη φορολογία του ελληνικού λαού, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων του 35 - 40%, τις απολύσεις προσωπικού, την …εκπαιδευτική απορρύθμιση, την κοινωνική ασφάλιση το φάσμα απόλυτης εξαθλίωσης με τους νεκρούς από την αδυναμία θέρμανσης, πείνας και αυτοκτονιών, τη βαθιά ύφεση και την ανεργία ρεκόρ τόσο για τα ιστορικά δεδομένα της χώρας μας όσο και της Ευρώπης.

Την Τετάρτη 11 Νοέμβρη η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε τα επίπεδα της ανεργίας τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Το νέο επίπεδο της ανεργίας τον Σεπτέμβριο «σκαρφάλωσε» στο 27,4%, σημειώνοντας αύξηση κατά 0,1% σε σχέση με τον Αύγουστο (27,3%) και κατά 1,4% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2012 (26%).
Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Σεπτέμβριο του 2013 εκτιµάται ότι ανήλθε σε 3.639.429 άτοµα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.376.463 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε 3.327.859 άτοµα. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που υπήρχε αυξητική τουριστική κίνηση με αναμενόμενη, όπως λεγόταν από κυβερνητικά χείλη, ανάκαμψη της ανεργίας!!!


8 Δεκ 2013

Συμφέροντα εξουσίας, ανθρώπινη ματαιοδοξία και τίποτα παραπάνω

Παρακολουθείστε το βίντεο και μέσα σε λίγα λεπτά θα αντιληφθείτε τους λόγους που μας κρατάνε σε μόνιμη διαμάχη με τους συνανθρώπους μας.
Μια αναζήτηση στους σκοτεινούς απόηχους της Ελληνικής ιστορίας. Οι διαμάχες και οι δολοπλοκίες που πάντα μας έφερναν σε ρήξη, πρέπει να λάβουν τέλος εδώ και τώρα!!!
Η διχόνοια που έχει πλημμυρίσει αυτόν τον τόπο, κάποτε πρέπει να αποστραγγιστεί.










Πηγή: YouTube

7 Δεκ 2013

Περί δηλώσεων Προέδρου ΕΑΑΝ στο action24

Διαβάσαμε στο on alert την ανάρτηση της δήλωσης του αντιναύαρχου ε.α.  κ. Περβαινα, ότι “Καλώς ψήφισαν όσοι στρατιωτικοί ψήφισαν Χρυσή Αυγή” ).
Σαν απόστρατος, αισθάνομαι την ανάγκη, να σταθώ κριτικά απέναντι στις ρήσεις του εν λόγω ναυάρχου ε.α., διευκρινίζοντας εξ αρχής ότι το κίνητρο γι’ αυτή μου τη στάση, δεν εμπεριέχει κανένα προσωπικό στοιχείο εμπάθειας απέναντι στον πρόσωπο του κ. Περβαινά. Πιστεύω όμως ότι είναι αναγκαίο αυτό να γίνει, για να καταδείξει καθαρά,  αφού περιγράψω το τι πραγματικά αυτός ο κύριος εκπροσωπεί, τη βαρύτητα και το ρόλο των ρήσεών του.

Ο κύριος αυτός είναι ένας ανώτατος απόστρατος αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού και προς το παρόν, θα ασχοληθώ μαζί του τόσο όσο ποσοστιαία του αναλογεί στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού, θωρώντας τον σαν ένα απ’ αυτούς, που υποστηρίζουν το φασιστικό και εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Θα ξεκινήσω, με την προσωπική και σίγουρα υποκειμενική άποψη  «χαρτογράφηση»  των υποστηρικτών αυτής της συμμορίας, διαχωρίζοντάς τους συνοπτικά, σε τρεις γενικές, σαφώς όμως διακριτές κατηγορίες.

Η πρώτη κατηγορία, είναι η κατηγορία όσων τα οικονομικά τους συμφέροντα υπηρετούνται απ’ τις πρακτικές που εφαρμόζει το φασιστικό μόρφωμα, όπως διάσπαση του λαϊκού διεκδικητικού κινήματος (π.χ. επίθεση στους εργαζόμενους στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος με εντολή των ναυπηγοεργολάβων, τρομοκράτηση μέσω της βίας των εργαζομένων, ανάληψη ρόλου νταβατζή – ατζέντη για πασάρισμα φτηνής ανασφάλιστης εργατικής δύναμης σε επιχειρηματίες, βίαιες ρατσιστικές πράξεις αλλά ταυτόχρονα και οικονομική εκμετάλλευση των ίδιων που ρατσιστικά κυνηγούν κ.α.).

Η δεύτερη κατηγορία, είναι και η πλέον ολιγομελής, περιλαμβάνει άτομα που κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το χαμηλό πνευματικό και κυρίως πολιτισμικό επίπεδο,  που αποτελούν το σκληρό ιδεολογικό πυρήνα των ναζιστών. Η στάση, ο λόγος, και η συμπεριφορά τους, είναι αντίστοιχα του πνευματικού και πολιτισμικού τους επιπέδου. Αποτελούν την ιδανική ψυχιατρική περίπτωση, φανατικού εγκλωβισμού και απόλυτου χειρισμού τους απ’ αυτούς που ανήκουν στη πρώτη ομάδα, βιώνοντας σχιζοφρενικές εμμονές, όντας πεπεισμένοι ότι επιτελούν ύψιστο εθνικό έργο. Οι ευφυέστεροι των ηλιθίων, έχουν την πρόθεση να εξαργυρώσουν μελλοντικά την … προσφορά τους.  

Η τρίτη κατηγορία είναι και η πολυπληθέστερη. Είναι αυτοί που επιλέγουν να στηρίξουν πολιτικά τους ναζιστές, παρ’ όλου που δεν τους εκφράζουν τα ξεκάθαρα ναζιστικά και τα εγκληματικά στοιχεία του μορφώματος, θεωρώντας ότι μ’ αυτή τους τη στάση εκδικούνται και τιμωρούν μια κυβέρνηση, που εφαρμόζει ομολογουμένως μια ανάλγητη και αντιλαϊκή πολιτική απέναντί τους. Επί της ουσίας όμως στηρίζουν το βασικό και «σκληρό» εργαλείο εφαρμογής αυτής της πολιτικής, απαραίτητο στοιχείο στα χέρια της οικονομικής ελίτ που καρπώνεται τεράστια οικονομικά κέρδη, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Μέρος της τρίτης κατηγορίας, θεωρώ βέβαιο ότι ανήκει και στη δεύτερη κατηγορία.

Η ιδιαίτερη ενασχόλησής μου με το πρόσωπο του ανώτατου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, όψιμου υποστηρικτή των απάτριδων ναζιστών έγκειται στο ότι ο εν λόγω, δεν διαθέτει απλά την ιδιότητα ενός αποστράτου, τυχαίνει να είναι και ο πρόεδρος της «κυβερνητικής υπηρεσίας», που στόχο και σκοπό έχει τον εγκλωβισμό, τον έλεγχο και τον «σωστό» πολιτικό προσανατολισμό των αποστράτων του Πολεμικού Ναυτικού.

Είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, της λεγόμενης  ΕΑΑΝ .
Είναι ο ίδιος, που λόγω ιεραρχικής του θέσης, προεδρεύει στο συντονιστικό όργανο των τριών ενώσεων του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας, για να  συντονίζουν (αποσυντονίζουν και διασπούν) τα αιτήματα των αποστράτων προς τη πολιτική ηγεσία. Είναι αυτός,  που την περασμένη άνοιξη εμφανίστηκε ότι «ηγήθηκε» των κινητοποιήσεων των αποστράτων.
Είναι αυτός που ως πρόεδρος του συντονιστικού των τριών ενώσεων με τις ενέργειές του, ως να ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, οδήγησε το κίνημα σε διάσπαση και σε πλήρη αδράνεια.

Σήμερα, δυστυχώς για τους απόστρατους, βιώνουμε την απόλυτα επιτυχημένη προσπάθεια του προαναφερόμενου συντονιστικού, να εκτονώσει την οργής τους. Οργή εναντίον  της αχρείας αντιλαϊκής πολιτικής που ο κλάδος μας, αλλά κι ο υπόλοιπος λαός βιώνει και που υλοποιεί ο …… ίδιος υπουργός με τον οποίον καθημερινά φαίνεται να συνομιλεί (αφού είναι ο πολιτικός και διοικητικός του προϊστάμενος) ο εν λόγω ναύαρχος.

Όλα αυτά, σε απόλυτη φυσικά συνεργασία και με τους άλλους δυο προέδρους της ΕΑΑΣ (απόστρατοι στρατού ξηράς ) και της ΕΑΑΑ (απόστρατοι πολεμικής αεροπορίας). Τώρα, σε ποια απ’ τις προαναφερόμενες κατηγορίες  υπερασπιστών των φασιστών, κατατάσσεται ο θλιβερός αυτός απόστρατος, ….. ας το κρίνει ο αναγνώστης. Σίγουρα κατά παλαιότερη δημόσια δήλωσή του, τα οικονομικά του συμφέροντα δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ που χρησιμοποιεί τη Χρυσή Αυγή, ούτε ανήκει στους δυσαρεστημένους, απ’ την γενική κυβερνητική πολιτική.

Ο κ Περβαινάς, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά επικροτώντας την στήριξη του φασιστικού, προδοτικού και εγκληματικού μορφώματος της Χ.Α., δηλαδή τη σύγχρονη γενιά των φασιστών, τους γνήσιους απογόνους των εγκληματιών που αιματοκύλισαν την πατρίδα μας και τον κόσμο όλο στη διάρκεια του Β.΄Π.Π., τους ιδεολογικούς θαυμαστές των ρουφιάνων και των δοσίλογων, αυτούς που είναι τόσο πατριώτες όσο ήταν και οι κουκουλοφόροι συνεργάτες του γερμανού κατακτητή . Δηλαδή ΚΟΙΝΟΙ ΙΤΑΜΟΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ . Αυτοί αποτελούν  τα ιδεολογικά πρότυπα των χρυσαυγητών. Πρότυπα εύκολα αναγνωρίσιμα στα έντυπά τους, στο λόγο τους, στη στάση τους, στη πρακτική τους. Εκεί ανήκει ο ναύαρχος ;;; Ο κατάλληλος άνθρωπος στη κατάλληλη θέση ;;;. Είναι όμως καιρός, αυτό που ήδη αρχίζει να γίνεται συνείδηση στη πλειοψηφία των συναδέλφων, να πάρει σάρκα και οστά. Κι αυτό δεν είναι άλλο απ’ τη κατάργηση των μεταξικών και χουντικών εργαλείων υποχειριασμού των αποστράτων, δηλαδή την κατάργηση της (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ). Αποτελεί βαθύτατη προσβολή της προσφοράς και της αξιοπρέπειας της συντριπτικής πλειοψηφίας όλων όσων προέρχονται απ’ το τίμιο χώρο των Ε.Δ., η ύπαρξη αυτών των βαθιά αντιδημοκρατικών μηχανισμών και μάλιστα χρηματοδοτούμενων ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ απ’ το υστέρημά μας. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, θα  είμαστε άξιοι της μοίρας μας.  

Νίκος Παπαναστάσης
Αντισυνταγματάρχης Σ.Ξ.


Κοινή ανακοίνωση ΕΑΠΣ – ΠΟΕΥΠΣ για δημοσίευμα του FOCUS

Μετά το δημοσίευμα αυτό (Focus), ευλόγως, οι συνδικαλιστικές Ενώσεις Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ και Ε.Α.Π.Σ., δια των Προέδρων των Δ.Σ. Νικόλαου Αθάνατου και Ιωάννη Σταμούλη αντίστοιχα, την 1-12-2013, απευθύνονται  με κοινές ανακοινώσεις – επιστολές προς  το Δήμαρχο  Δήμου Λειψών κ. Σπύρο Μπενέτο, τον Πρέσβη της  Γερμανίας στην Αθήνα  κ. Wolfgang Dold, τη σύνταξη του περιοδικού Focus, την πολιτική και φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος (  Υπουργό Δημόσιας Τάξης και  Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, Γενικό Γραμματέα Πολιτικής  Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου) και προς τα μέλη που εκπροσωπούν, παραθέτοντας τα παρακάτω:

Προς το Δήμαρχο κ. Μπενέτο

Κύριε Δήμαρχε
Στο τελευταίο τεύχος (48/2013), του   γνωστού  γερμανικού περιοδικού FOCUS υπάρχει (σελ. 51) σχετικό ρεπορτάζ σχετικά με την δασοπροστασία, πυρόσβεση και τον εθελοντισμό στην Ελλάδα.
Το περιεχόμενο και το ύφος του ρεπορτάζ στρέφεται με σαφείς υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον  τόσο του ελληνικού κράτους, όσο και του Πυροσβεστικού Σώματος, χρησιμοποιώντας στοιχεία και συμπεράσματα πέρα από την λογική και την αλήθεια.
Στο ρεπορτάζ περιλαμβάνεται  και η περιγραφή σχετικού περιστατικού δικής σας δραστηριότητας, ενώ παράλληλα σας αποδίδει  ότι « ενοχοποιείτε για την κλοπή από πυροσβεστικό όχημα του δήμου σας, των χαρτιών και της ασφάλειάς του από προσωπικό του Π.Σ.  το οποίο μάλιστα το χαρακτηρίζετε μαφιόζους του Σικάγο»
Κύριε Δήμαρχε
Δεν γνωρίζουμε αν τα παραπάνω, που σας αποδίδει, το γνωστό για τις ανθελληνικές του απόψεις γερμανικό  περιοδικό, ανταποκρίνεται πράγματι στις απόψεις σας.
Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε ή να ενώσετε την διαμαρτυρίας σας,  μαζί με τη δική μας για το συκοφαντικό και ψευδές δημοσίευμα του εν λόγω περιοδικού ή αν όντως τα παραπάνω εκφράζουν τις απόψεις σας, να δώσετε τα στοιχεία που διαθέτετε στην ελληνική δικαιοσύνη για διερεύνηση.
Το πυροσβεστικό προσωπικό, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες δίνει τη καθημερινή του μάχη με τον κίνδυνο και την καταστροφή, προσφέροντας πολλές φορές και την ίδια του τη ζωή.
Σεβόμενοι το μακρόχρονο αυτοδιοικητικό σας έργο, από το οποίο σαφώς και γνωρίζετε το δικό μας έργο,  περιμένουμε την απάντησή σας.

Προς τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας στην Αθήνα κ. Wolfgang 
Dold

Κύριε Πρέσβη
Στο τελευταίο τεύχος (48/2013), του   γνωστού  γερμανικού περιοδικού FOCUS υπάρχει (σελ. 51) σχετικό ρεπορτάζ σχετικά με την δασοπροστασία, πυρόσβεση και τον εθελοντισμό στην Ελλάδα.
Το περιεχόμενο και το ύφος του ρεπορτάζ στρέφεται με σαφείς υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον  τόσο του ελληνικού κράτους, όσο και του Πυροσβεστικού Σώματος, χρησιμοποιώντας στοιχεία και συμπεράσματα πέρα από την λογική και την αλήθεια.
Πέρα  όμως από την  ξεκάθαρη  συκοφαντική επίθεση του  περιοδικού, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί, ότι η χρονική στιγμή της αναπαραγωγής του ρεπορτάζ στα ελληνικά Μ.Μ.Ε. συνέπεσε με την εκδήλωση παραλαβής  4 πυροσβεστικών οχημάτων- δωρεά από το γερμανικό κράτος και στην οποία ήσασταν παρών και στην ομιλία σας εξήρατε το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και των στελεχών του.
Κύριε Πρέσβη
Τέτοια δημοσιεύματα είναι ξεκάθαρο ότι είναι κατευθυνόμενα και στρατευμένα από κύκλους που επιθυμούν να πλήξουν τον κοινωνικό και δημόσιο  χαρακτήρα της πυρόσβεσης και της πολιτικής προστασίας.
Παράλληλα όμως δημιουργούν και περαιτέρω ρήγματα στην σχέση των δύο λαών μας.
Αναμένουμε από εσάς την καταδίκη του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, καθώς και να διαβιβάσετε προς την γερμανική κυβέρνηση την διαμαρτυρία του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος για το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Προς τη σύνταξη του περιοδικού  FOCUS

Στο τελευταίο τεύχος (48/2013), του   περιοδικού FOCUS υπάρχει (σελ. 51) σχετικό ρεπορτάζ του συνεργάτη σας Βασίλη Ασβεστόπουλου, σχετικά με την δασοπροστασία, πυρόσβεση και τον εθελοντισμό στην Ελλάδα.
Το περιεχόμενο και το ύφος του ρεπορτάζ, στρέφεται με σαφείς υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον  τόσο του ελληνικού κράτους, όσο και του Πυροσβεστικού Σώματος, χρησιμοποιώντας στοιχεία και συμπεράσματα πέρα από την λογική και την αλήθεια.
Επιγραμματικά σας αναφέρουμε τα παρακάτω:
Ο πυροσβεστικός εθελοντισμός σαφώς και δεν δημιουργήθηκε με γερμανική βοήθεια. Θεσμοθετήθηκε από την ελληνική πολιτεία το 1992 και ως προς τον εξοπλισμό του, στηρίχτηκε είτε από την τοπική αυτοδιοίκηση, είτε τους συμπολίτες μας, είτε από οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος.
Οι  εθελοντές πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος στην  Ελλάδα, ανήκουν στο Πυροσβεστικό Σώμα και τελούν υπό την διοίκηση της ηγεσίας του. Ουδείς ιδιώτης ίδρυσε, ούτε διοικεί τους εθελοντές πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώμα.
Το Πυροσβεστικό Σώμα αποτελεί τον κεντρικό επιχειρησιακό κορμό της πολιτικής προστασίας της χώρας και φέρει σε αποστολή χιλιάδες επιχειρήσεις κάθε χρόνο σε όλη της επικράτεια.
Ενδεικτικά για το 2012, το Πυροσβεστικό Σώμα επιχείρησε σε 62.102 συμβάντα σε όλη την χώρα, τόσο πυρόσβεσης όσο και παροχής βοηθείας στους συμπολίτες μας.
Από την επέμβαση των Πυροσβεστών διασώθηκαν περιουσιακά αγαθά που η αξία τους ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Το μείζον όμως και ανυπολόγιστο είναι ο αριθμός των 11.126 συνανθρώπων μας στους οποίους παρασχέθηκε βοήθεια για την διακινδύνευση της ζωής τους.
Το κόστος λειτουργίας του σαφώς και συνδεδεμένο με την παραπάνω δράση του.
Η σύγκριση κόστους του κρατικού Πυροσβεστικού Σώματος, με οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική οργάνωση σαφώς και δεν είναι συγκρίσιμη, αν δεν είναι ομοειδής και σαφώς αν δεν είναι επιχειρησιακά ταυτόσημη και υπαρκτή στον τομέα αυτό.
Τα υπόλοιπα που αποδίδονται σε δηλώσεις  συμπατριωτών μας, αν αποδίδονται από εσάς σωστά, θα έπρεπε οι ίδιοι να τα έχουν προσκομίσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να αποδειχθούν.
Από ότι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, οπότε και οι χαρακτηρισμοί που αποδίδονται στο Πυροσβεστικό Σώμα, είναι καταφανώς υβριστικοί και συκοφαντικοί.
Τέλος, το δημοσίευμα μας προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό, καθότι έγινε την στιγμή που στην Αθήνα, ο Γερμανός Πρέσβης παρέδιδε στο Πυροσβεστικό Σώμα  δωρεά 4 πυροσβεστικών οχημάτων, δηλώνοντας τον θαυμασμό του για το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και του προσωπικού του.
Σαφώς το δημοσίευμά σας είναι εχθρικό και συκοφαντικό για την προσφορά των Ελλήνων Πυροσβεστών που έχουν δώσει μέχρι σήμερα και τη ζωή τους για την εκπλήρωση του καθήκοντος.
Τέτοιες κινήσεις δυναμιτίζουν το κλίμα συνεύρεσης του ελληνικού και γερμανικού λαού.
Περιμένουμε την  αποκατάσταση της αλήθειας.

Προς τον κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και  Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια
Κοιν: Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, 
Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου

Κύριε Υπουργέ.
Στο τελευταίο τεύχος ( 48/2013), του   γνωστού  γερμανικού περιοδικού FOCUS υπάρχει (σελ. 51) σχετικό ρεπορτάζ σχετικά με την δασοπροστασία, πυρόσβεση και τον εθελοντισμό στην Ελλάδα.
Το περιεχόμενο και το ύφος του ρεπορτάζ στρέφεται με σαφείς υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον  τόσο του ελληνικού κράτους, όσο και του Πυροσβεστικού Σώματος, χρησιμοποιώντας στοιχεία και συμπεράσματα πέρα από την λογική και την αλήθεια.
Πέρα  όμως από την  ξεκάθαρη  συκοφαντική επίθεση του γνωστού ανθελληνικού περιοδικού, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί, ότι η χρονική στιγμή της αναπαραγωγής του ρεπορτάζ στα ελληνικά Μ.Μ.Ε. συν έπεσε με την εκδήλωση παραλαβής  4 πυροσβεστικών οχημάτων- δωρεά από το γερμανικό κράτος.
Κύριε Υπουργέ
Τέτοια δημοσιεύματα είναι ξεκάθαρο ότι είναι κατευθυνόμενα και στρατευμένα από κύκλους που επιθυμούν να πλήξουν τον κοινωνικό και δημόσιο  χαρακτήρα της πυρόσβεσης και της πολιτικής προστασίας. Αναμένουμε από εσάς να εκφράσετε με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο διαμαρτυρία τόσο προς την γερμανική κυβέρνηση για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, αλλά και να προασπίσετε την τιμή και υπόληψη του πυροσβεστικού οργανισμού, απέναντι στους ντόπιους υποκινητές του θλιβερού αυτού γραφήματος.

Προς τα μέλη που εκπροσωπούν οι Ενώσεις

Συνάδελφοι
Στο τελευταίο τεύχος του  γνωστού  γερμανικού περιοδικού  FOCUS ( 48/2013), υπάρχει (σελ. 51) σχετικό ρεπορτάζ σχετικά με την δασοπροστασία, πυρόσβεση και τον εθελοντισμό στην Ελλάδα.
Το περιεχόμενο και το ύφος του ρεπορτάζ στρέφεται με σαφείς υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον  τόσο του ελληνικού κράτους, όσο και του Πυροσβεστικού Σώματος, χρησιμοποιώντας στοιχεία και συμπεράσματα πέρα από την λογική και την αλήθεια.
Πέρα  όμως από την  ξεκάθαρη  συκοφαντική επίθεση του γνωστού ανθελληνικού περιοδικού, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί, ότι η χρονική στιγμή της αναπαραγωγής του ρεπορτάζ στα ελληνικά Μ.Μ.Ε. συν έπεσε με την εκδήλωση παραλαβής  4 πυροσβεστικών οχημάτων- δωρεά από το γερμανικό κράτος.
Τέτοια δημοσιεύματα είναι ξεκάθαρο ότι είναι κατευθυνόμενα και στρατευμένα από κύκλους που επιθυμούν να πλήξουν τον κοινωνικό και δημόσιο  χαρακτήρα της πυρόσβεσης και της πολιτικής προστασίας.
Για να εκφράσουμε το ελάχιστο της αντίδρασης μας, αποστείλαμε σχετικές επιστολές στην διεύθυνση της σύνταξη του εν λόγω περιοδικού, στον Γερμανό Πρέσβη στην Αθήνα, στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και στον Δήμαρχο Λειψών.

Πηγή: Ε.Α.Π.Σ.