13 Δεκ 2014

ΠΕΑΠΣ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: – ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΣΤΡΩΣΕΣ, ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ.

Οι απόστρατοι των Σ.Α και των Ε.Δ που μέσα από την εφαρμογή του taxisnet, έλαβαν τα ενημερωτικά σημειώματα σύνταξης, μετά βίας γλύτωσαν …το εγκεφαλικό!!! Μήνες τώρα, μετά από το μύθο που σερβιρίστηκε από την κυβέρνηση με πρόθυμους ψιθυριστές τα κάθε λογής παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε περί ” μαύρης τρύπας” του προυπολογισμού από την καταβολή των προβλεπόμενων από τις αποφάσεις του ΣτΕ για τους ένστολους εν ενεργεία και αποστράτους, διαπίστωσαν με οργή ότι τα “αυξημένα” αναδρομικά που ανέμεναν είναι ευτελή ποσά άνευ σημασίας. O ίδιος μάλιστα ο Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών μίλησε για ποσά κοντά στα 695 (!!!) εκατομμύρια ευρώ για τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη.

Η κυβέρνηση φρόντισε με τα κλιμάκια της φορολογίας να εξαερώσει ακόμη και τα μισά των προβλεπόμενων επιστροφών, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ και του Ε.Σ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του onalert, Αντισυνταγματάρχης με συνολική συντάξιμη πραγματική υπηρεσία 38 έτη (σύμφωνα με την συνταξιοδοτική πράξη του ΓΛΚ ) και με μισθολογικές απολαβές 2/3 Ταξιάρχου λαμβάνει αύξηση (μαζί με αναδρομικά) …7,21 Ευρώ. Το παράδειγμα αυτό -που αφορά πολλούς συνταξιούχους -παρατηρείται επειδή ξεπέρασαν το φράγμα των 1700 ευρώ (ακαθάριστα και μείων την κράτηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης) και τους εφαρμόζεται κράτηση 6% μηνιαίως .






Στην ιστοσελίδα της ΣΣΑΣ αναφέρονται ακόμη μερικά ενδεικτικά παραδείγματα .
Ταξίαρχος που πρόλαβε να εκτυπώσει το ενημερωτικό του μετά μεγάλης του απογοητεύσεως διαπίστωσε τα παρακάτω :



Μετά απο όλη αυτή την κοροιδία, θα πρέπει οι συνάδελφοι, μέλη και μη της ΠΕΑΠΣ αλλά και των άλλων συναδέλφων αποστράτων Σ.Α. και Ε.Δ πέραν από την ενδεχόμενη άσκηση ενδικων μέσων για 
την εφαρμογή από την κυβέρνηση των αποφάσεων του ΣτΕ και της Ολομέλειας του Ελεγκτ. Συνεδρίου, να αντιληφθούν ότι μόνο μέσα από την ενότητα όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων του ιδιωτικού και δημόσιου και την οργάνωση κοινών αγώνων μπορεί να βρεθεί λύση αντίδοτο στην κυβερνητική πολιτική – οδοστρωτήρα των κοινωνικών και λαΐκών αναγκών, τόσο στους μισθούς όσο και στην κοινωνική ασφάλιση, την πρωτοβάθμια περίθαλψη, την εκπαίδευση, το δικαίωμα στην εργασία, την κοινωνική πρόνοια και αντίθετα στην ολόπλευρη στήριξη των 
κεφαλαιοκρατών με προκλητική μείωση της φορολογίας τους, των εργοδοτικών εισφορών τους, την εθελοντική, τέλος, εισφορά του ναυτιλιακού κεφαλαίου (!!!) στα δημοσιονομικά της χώρας.

Καλούμε τους συναδέλφους απόμαχους της δουλειάς τόσο στο Πυροσβεστικό Σώμα, όσο και στα υπόλοιπα Σ.Α και Ε.Δ να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΤΑΕ – ΟΑΕΕ με διεκδίκηση της καταβολής της 13ης – 14ης σύνταξης, την 18 Δεκέμβρη, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10 π.μ. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας και θα απαιτήσουμε συνάντηση με τον υπουργό που για οκτώ μήνες αρνείται να δεχτεί αντιπροσωπεία των συνταξιούχωνΔηλαδή επαναφορά των συνταξίμων του αποδοχών του Ιουλίου του 2012, στο επιπεδο του +(2,15 %) !!!!



Πηγή ΠΕΑΠΣ