Συνάδελφοι του Στρατού Ξηράς, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι του Πολεμικού Ναυτικού, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι της Πολεμικής Αεροπορίας, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι της Ελληνικής Αστυνομίας, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι του Λιμενικού Σώματος, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

31 Οκτ 2015

Επικουρικά Ταμεία των Σωμάτων Ασφαλείας: Βορά στις ασφαλιστικές εταιρείες


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και ανάμεσα στα άλλα είπε για τα Ταμεία Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (ΤΕΑΠΑΣΑ) του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας: «Υπάρχει ένα πρόβλημα με το Ταμείο τους, το ΤΕΑΠΑΣΑ, για το οποίο συζητήσαμε με τον κ. Κατρούγκαλο τις προηγούμενες ημέρες και νομίζω είναι σε καλό δρόμο η επίλυση του προβλήματος». Τι εννοεί, αλήθεια, ο υπουργός όταν λέει «νομίζω είναι σε καλό δρόμο η επίλυση του προβλήματος»; Πιο συγκεκριμένα, στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά από αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), με την παρουσία των υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Προστασίας του Πολίτη, η κυβέρνηση, διά στόματος υπουργού Εργασίας, είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΠΟΑΣΥ: «
Οτι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να υλοποιηθεί το δίκαιο αίτημα, όσον αφορά τη μετατροπή των Ταμείων σε Αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία». Τόνισε μάλιστα ότι τον προσεχή Νοέμβρη στο νόμο για το Ασφαλιστικό θα δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα Ταμεία, τόσο Επικουρικής Ασφάλισης όσο και Πρόνοιας, να μετατραπούν, εφόσον το επιθυμούν, σε αυτοδιαχειριζόμενα. Η δημιουργία των Επαγγελματικών Ταμείων είναι στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου και της ΕΕ, την οποία υλοποιούν οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι στην πατρίδα μας και σε άλλες καπιταλιστικές χώρες, με στόχο την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και τη συρρίκνωση των δημόσιων συνταξιοδοτικών συστημάτων. Η κυβέρνηση μετατρέπει το δικαίωμα της Ασφάλισης από κοινωνικό αγαθό και υποχρέωση του κράτους και της εργοδοσίας σε ατομική υπόθεση.
Στην πραγματικότητα, τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των τραπεζών έχουν βάλει στο μάτι το ζεστό χρήμα που υπάρχει στα αποθεματικά των Επικουρικών Ταμείων των Σωμάτων Ασφαλείας και είναι χρήματα που προέρχονται από τις κρατήσεις του μισθού του προσωπικού τους. Οι άνδρες και οι γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας θα αναλάβουν οι ίδιοι εξολοκλήρου τόσο το κόστος της ιδιωτικής ασφάλισης όσο και την επισφάλεια από την ενδεχόμενη χρεοκοπία της διαχειρίστριας ασφαλιστικής εταιρείας. Είναι αποκαλυπτικά τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα οποία το 2008 τα Επαγγελματικά Ταμεία είχαν σε παγκόσμιο επίπεδο απώλειες που άγγιξαν τα 9 τρισεκατομμύρια δολάρια. Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους που ψήφισαν συρρίκνωσαν το δικαίωμα της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Κοινωνικής Ασφάλισης και άνοιξαν το δρόμο για την ιδιωτική ασφάλιση. Αλλωστε, και ο αντιασφαλιστικός νόμος Ρέππα, που καθιέρωσε τη λειτουργία των Επαγγελματικών Ταμείων και τον οποίο επεκτείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προβλέπει ότι οι εταιρείες που θα διαχειρίζονται τα κεφάλαια των Επαγγελματικών Ταμείων, θα μπορούν να επενδύουν μέχρι και το 95% των εισφορών που θα παρακρατούν από τα μέλη του Ταμείου. Επιπροσθέτως να σημειωθεί ότι και στην αναλογιστική μελέτη που πραγματοποιήθηκε μετά από παραγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ), προκύπτει πως τα τεράστια προβλήματα που παρουσιάζουν σήμερα τα Επικουρικά Ταμεία θα καλυφθούν είτε μέσα από μεγάλες αυξήσεις εισφορών, μέχρι και 66%, είτε με μειώσεις παροχών μέχρι και 34%. Δηλαδή, το κόστος για την κάλυψη των ελλειμμάτων θα το επιβαρυνθεί το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία του Ταμείου και τη δυνατότητα κάλυψης των ασφαλισμένων. Το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) δεν πρέπει να επιτρέψει να δρομολογηθούν όλα αυτά. Εχει υποχρέωση να αντισταθεί. Να αναλογιστεί τι έχει πληρώσει μέχρι σήμερα, για το χρέος που το ίδιο δεν δημιούργησε. Καμία ευθύνη δεν έχουν οι ασφαλισμένοι για τη σημερινή κατάσταση των Ταμείων. Για τα ελλείμματα δεν φταίνε οι παροχές και οι συντάξεις, όπως ισχυρίζονται η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν λένε λέξη για το τζογάρισμα των αποθεματικών στο χρηματιστήριο, για το «κούρεμα» από το PSI. Και οι τότε κυβερνήσεις υπόσχονταν στους ασφαλισμένους ότι αυτά γίνονταν για τη σωτηρία των Ταμείων και κατέληξαν στη χρεοκοπία. Το προσωπικό των ΣΑ και οι απόστρατοι θα πρέπει, επιτέλους, να πάψουν να βλέπουν το τυρί και όχι τη φάκα. Να σκεφτούν πόσες φορές τους έταξαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι θα εξαιρεθούν από τα μέτρα. Να θυμηθούν ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έκανε το ίδιο όταν τους έταζε ότι θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα προ περικοπών επίπεδα, ενώ στην πραγματικότητα έγιναν και μέλλει να επακολουθήσουν και νέες μειώσεις.
Η κυβέρνηση το ίδιο κάνει και σήμερα αφού ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη σχετική συνέντευξη δήλωσε για την απόφαση του ΣτΕ: «Είναι κάτι το οποίο εξετάζουμε μήπως μπορέσουμε σταδιακά και το αντιμετωπίσουμε». Η λύση των προβλημάτων τους, που είναι κοινά με αυτά των υπόλοιπων εργαζομένων και συνταξιούχων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που και αυτοί πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, βρίσκεται στη συμπόρευση, στην ενότητα δράσης και αγώνα. Θα πρέπει να αποκαλύψουν τα ψεύτικα διλήμματα που βάζει η κυβέρνηση ανάμεσα στη σύσταση του Επαγγελματικού Ταμείου ή την ένταξη στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ). Και οι δύο επιλογές έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Μπαίνει ταφόπλακα στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση και απαλλάσσεται οριστικά το κράτος από τις εγγυήσεις και τις υποχρεώσεις του για την Κοινωνική Ασφάλιση. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να ζήσουν σε μια κοινωνία χωρίς δικαιώματα και παροχές.
Να μην επιτρέψουμε καμιά νέα περικοπή στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και να απαιτήσουμε την αποκατάστασή τους στα επίπεδα του 2009, καθώς και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ με κατάργηση των νόμων Ν.3865/10 (άρθρ. 11 - Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων - ΕΑΣ, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 13 του άρθρ. 2 του Ν.4002/11 και με την επιπλέον εισφορά του άρθρ. 2 παρ. 14 εδ. α του ίδιου νόμου), Ν.3986/2011 (κράτηση φόρου και ΕΑΣ), Ν.4024/2011 (μείωση σύνταξης σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.10 του αρθρ. 1), Ν.4051/2012 (μείωση σύνταξης), Ν.4093/2012 (μείωση σύνταξης).
Να αγωνιστούμε για την επιστροφή όλων τα λεηλατημένων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και να διεκδικήσουμε να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στους τομείς της Κοινωνικής Ασφάλισης (επενδύσεις στο χρηματιστήριο κ.ά.) που στόχο έχει να παραδίδει τα χρήματά μας στο μεγάλο κεφάλαιο.
Είναι ώρα οι απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας μέσα από τις Ενώσεις μας να βάλουμε εμπόδια στην εφαρμογή των μέτρων. Πρώτος σταθμός στη δράση μας ας είναι η μαζική συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 12ης Νοέμβρη, μαζί με τις οικογένειές μας, να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας σε αυτήν την πολιτική.

Σάββας ΘΕΟΔΩΡΗΣ
Αρχιπύραρχος ε.α.Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας ΕνωσηςΑποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ)



 Αντιγραφή από: http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=31/10/2015&id=16010&pageNo=24

30 Οκτ 2015

Κάλεσμα Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Συνάδελφοι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Έχουμε δεχθεί ήδη τις συνέπειες από την εφαρμογή και των τριών μνημονίων, που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και παλιότερα Ν.Δ – ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οι συντάξεις μας ήδη έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά 50%, ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε το νέο πόρισμα της Επιτροπής για το ασφαλιστικό όπου εξαγγέλλονται νέες ανατροπές στην ήδη εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική πολιτική που μέχρι σήμερα έχουν υλοποιήσει όλες οι κυβερνήσεις. Στόχος τους είναι οι συντάξεις να μετατραπούν σε προνοιακά επιδόματα.
Η κυβέρνηση με το 3ο μνημόνιο ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, όχι μόνο για τις νέες περικοπές στις συντάξεις, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα Ταμεία, αλλά κυρίως υιοθέτησε τις βασικές αρχές του νέου ασφαλιστικού μοντέλου. Έτσι περιορίζει έως και καταργεί τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, προωθεί σαρωτικές ενοποιήσεις σε ένα Ταμείο, με εξομοίωση των παροχών προς τα κάτω.
Με την ψήφιση του 3ου μνημονίου η κυβέρνηση έχει εντάξει τα επικουρικά μας ταμεία (ΠΣ, ΕΛΑΣ και ΤΑΛΣ) στο Ε.Τ.Ε.Α. Tα Μετοχικά ταμεία (ΜΤ) ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ μέχρις στιγμής παραμένουν εκτός. Ταυτόχρονα όμως η κυβέρνηση δεν παραλείπει να κλείνει το μάτι και να υπόσχεται στους εν ενεργεία συναδέλφους των Σωμάτων Ασφαλείας, ότι με τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα δεν αποκλείει να δεχθεί τη δημιουργία των επαγγελματικών αυτοδιαχειριζόμενων ταμείων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ύπαρξη των συντάξεων.
Ο δρόμος άνοιξε με τους αντιασφαλιστικούς νόμους του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της Ν.Δ, που έδιναν τη δυνατότητα μετατροπής των επικουρικών ταμείων σε επαγγελματικά. Πρόκειται για πολιτική επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την απαλλαγή του κράτους από τη χρηματοδότηση ή την εγγύηση του συστήματος επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας συνολικά.
Επιπλέον, με την πρόταση αυτή θα χαριστούν οι τεράστιες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με τη συγκατάθεσή μας και θα συνεχιστεί η λεηλασία των αποθεματικών τους από το μεγάλο κεφάλαιο, αφού με την μετατροπή τους σε επαγγελματικά, θα μπορούν να επενδύουν μέχρι και το 95% των εισφορών του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, σε μετοχές, ομόλογα εταιριών και έντοκα γραμμάτια.
Τα Μετοχικά Ταμεία των ΕΔ - ΛΣ, ΕΛΑΣ διατηρούν προς το παρόν σχετική αυτοτέλεια ενώ ουσιαστικά ελέγχονται από το Υπουργείο Εργασίας. Διαχειριστικά προβλήματα και κυρίως η ενιαία πολιτική, που ακολουθήθηκε διαχρονικά σε σχέση με τα αποθεματικά τους, οδήγησε μερίσματα, ΒΟΕΑ κτλ στην εξαΰλωση! Έχει νομοθετηθεί ήδη η κατάργηση των «εισφορών υπέρ τρίτων». Αυτό οδηγεί στην κατάργηση των «κοινωνικών πόρων» που προβλέπονται στην θέση της εργοδοτικής εισφοράς για τα Μετοχικά Ταμεία ΕΔ – ΛΣ, ΕΛΑΣ και που είναι ήδη κατά πολύ μειωμένοι.
Δηλαδή η χρηματοδότηση της επικουρικής ασφάλισης των Σωμάτων Ασφαλείας και των Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ – ΛΣ, ΕΛΑΣ θα προέρχεται αποκλειστικά από εμάς τους ίδιους, γεγονός που θα επιφέρει νέες μεγάλες περικοπές στις ήδη πετσοκομμένες παροχές των συνταξιούχων συναδέλφων, αλλά και μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των εν ενεργεία συναδέλφων μέσω νέων αυξήσεων των εισφορών, δηλαδή νέων μειώσεων στο μισθό τους, με αντάλλαγμα ένα αμφισβητούμενο επίδομα φτώχειας στα γεράματα.
Προωθούν τα επαγγελματικά ταμεία, τη στιγμή που αποκαλύπτεται ξεκάθαρα σύμφωνα και με τις αναλογιστικές μελέτες - προτάσεις, ότι τα τεράστια προβλήματα που παρουσιάζουν τα επικουρικά ταμεία των Σωμάτων Ασφαλείας, από τη διαχρονική λεηλασία των αποθεματικών τους από το ιδιωτικό κεφάλαιο, θα καλυφθούν είτε μέσα από μεγάλες αυξήσεις εισφορών (μέχρι και 66,7%), είτε με μειώσεις παροχών (μέχρι και 34,4%).
Ότι συμβαίνει σήμερα στα επικουρικά των Σωμάτων Ασφαλείας (ενοποιήσεις, μετατροπή σε επαγγελματικά) δείχνει το δρόμο που μπορεί να οδηγηθούν σε ένα επόμενο χρόνο και τα Μετοχικά Ταμεία ΕΔ – ΛΣ, ΕΛΑΣ, με αλλαγή του μετοχικού χαρακτήρα τους σε μια προοπτική για την ενοποίηση όλων των ταμείων, που είναι και ο τελικός στόχος. Ήδη τα πρώτα βήματα έχουν γίνει!
Σε κάθε περίπτωση το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, θα πληρώσει το ίδιο τα ελλείμματα με τη ραγδαία μείωση του μισθού και των συντάξεών μας, για να εισπράξουν όταν και όποτε βγούνε στη σύνταξη, ένα επιπλέον επίδομα φτώχειας και εξαθλίωσης.
Υπόσχονται ότι θα μπαίνουν οι εισφορές του κάθε συναδέλφου στον «δικό μας κουμπαρά», ενώ αποκρύπτουν το γεγονός ότι οι συνταξιοδοτικές παροχές θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Εργασίας σύμφωνα με τον νόμο Ρέππα. Αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ελλείμματα και δεν λαμβάνονται οι απαραίτητες αποφάσεις για μηδενισμό τους, τότε θα τίθενται υπό καθεστώς αναγκαστικής επιτροπείας από το Υπουργείο Εργασίας και θα οδηγηθούν όλα στο ίδιο αποτέλεσμα δηλαδή στις μειώσεις συντάξεων και παροχών.
Όλα αυτά να μην τα επιτρέψουμε!
Μοναδική μας υποχρέωση, είναι ο συνεχής αγώνας για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας και κατά συνέπεια και του δικαιώματος της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας.
Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός
και η συμπόρευσή μας με τους υπόλοιπους συνταξιούχους και εργαζόμενους, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που πλήττονται από τις συνέπειες της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.
Καμία μείωση στις συντάξεις μας.
Να απορρίψουμε το δίλημμα που βάζει η κυβέρνηση για σύσταση επαγγελματικού ταμείου ή υπαγωγή στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (Ε.Τ.Ε.Α.) για ΠΣ – ΕΛΑΣ. Είναι ψευδοδίλλημα, διότι με την εφαρμοζόμενη αντιασφαλιστική πολιτική όλων των κυβερνήσεων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα οδηγηθούμε στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή στη χρεοκοπία της κοινωνικής ασφάλισης και στην πλήρη απαλλαγή του κράτους από τις υποχρεώσεις του στους εργαζόμενους.
Συνάδελφοι, σας καλούμε να εμποδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μετατροπή της επικουρικής μας ασφάλισης σε επαγγελματική, που θα επιφέρει νέες δυσβάσταχτες οικονομικές επιβαρύνσεις για όλους μας με αύξηση εισφορών και μεγάλη μείωση στις ήδη υποβαθμισμένες κοινωνικές παροχές.
Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για τη διατήρηση και ενίσχυση του συστήματος της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν κοινωνικής μας ασφάλισης με πλήρη χρηματοδότηση και εγγύηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Να μην επιτρέψουμε καμιά νέα περικοπή στις κύριες και επικουρικές συντάξεις - μερίσματα και να απαιτήσουμε την αποκατάσταση τους στα επίπεδα του 2009, καθώς και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
Να επιστραφούν όλα τα λεηλατημένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης (επενδύσεις στο χρηματιστήριο κ.α.) που στόχο έχει να παραδίδει τα χρήματά μας στο μεγάλο κεφάλαιο.
Συνάδελφοι απόστρατοι,
είναι ώρα ευθύνης και αγώνα. Ενωμένοι, να δείξουμε τη δύναμή μας ενάντια στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση σ΄ εμάς και τις οικογένειες μας.
Σας καλούμε να δηλώσετε τη συμφωνία σας
με την υπογραφή σας στο κείμενο.
Επίσης καλούμε φορείς αποστράτων και τον καθένα συνάδελφο ξεχωριστά να πάρουν μέρος στην ανοιχτή σύσκεψη που διοργανώνουμε στο ξενοδοχείο STANLEY Οδυσσέως 1 Πλατεία Καραϊσκάκη, στάση μετρό Μεταξουργείο, την Δευτέρα 9 Νοέμβρη (ώρα 18.00: προσέλευση, παράθεση καφέ, 18.30: έναρξη σύσκεψης).


30 Οκτωβρίου 2015
Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση
του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση


Σημείωση – παράκληση: όσοι συμφωνούν να στείλουν ηλ. μήνυμα στη διεύθυνση: protovoyliaapostraton@gmail.com  και κείμενο:
Συμφωνώ με το κάλεσμα για την υπεράσπιση του δικαιώματος μας στην Κοινωνική Ασφάλιση
(όνομα, επίθετο, ιδιότητα, τηλέφωνο επικοινωνίας )


Πηγή: http://ketha.gr/ana.html

29 Οκτ 2015

Το υπόλοιπο πρόγραμμα αγωνιστικών δράσεων που αποφασίστηκε στη σύσκεψη της 19/10/2015

Δευτέρα 2/11/2015 και ώρα 18:30 στο Ξενοδοχείο STANLEY, Οδυσσέως 1, Πλ. Καραϊσκάκη, Στάση ΜΕΤΡΟ: ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ, ημερίδα με θέμα: «Απόστρατοι: Η ατέρμονη οικονομική αιμορραγία της σύνταξης. Νομικές προεκτάσεις. Υπάρχει εναλλακτική;» 

Πέμπτη 12/11/2015 συμμετοχή σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο πλαίσιο γενικής απεργίας εργαζομένων.

28 Οκτ 2015

Εσείς το ακούσατε; Βάρεσε "νομή";;!

Ο "πρόεδρος του ΣΟΔ" (συμμετέχουν Ενώσεις αποστράτων (ΝΠΔΔ) και φορείς ΝΠΙΔ) κάλεσε προέδρους επιλεγμένων
φορέων σε σύσκεψη ... 

Μάθανε φαίνεται, ότι "άλλοι έχουν κινήσει ..." που λέει και η γνωστή "Μπαλάντα του κυρ Μέντιου", όχι για να "κοκκινίσει" η πλάση ή  μήπως "θα ρθει ανάποδα ο ντουνιάς" που λέει ο Κ. Βάρναλης στο ποίημα του που τραγούδησε ο Ξυλούρης ...

Τίποτα απ' όλα αυτά, αλλά "άλλοι έχουν κινήσει ..." γιατί δεν πάει άλλο στις οικογένειές μας με τα μνημόνιά τους, τα προαπαιτούμενα των προαπαιτουμένων, τους εξορθολογισμούς, την ανάπτυξή τους και πάει λέγοντας!

Θα δούμε αν αυτή τη φορά, η σύσκεψη του ΣΟΔ θα αποδειχτεί εκτέλεση εντολής "βάρα νομή", π.χ. για "ενημέρωση", ή τρομοκράτηση (έχει γίνει ξανά παλαιότερα) των συναδέλφων, ή για την σύνταξη μιας ακόμα επιστολής, ή για οργάνωση επίσκεψης σε γραφεία κυβερνώντων και άλλα "νοικοκυρεμένα πράγματα", που οδηγούν στην επανάπαυση (στο πληκτρολόγιο και στο τηλεκοντρόλ) ...

Προς κύριους του ΣΟΔ: 

  • Πρόγραμμα δράσεων αποστράτων υπάρχει και έχει κατατεθεί δημόσια! 
  • Τις δράσεις αυτές τις ακολουθεί, χωρίς καπελώματα,  όποιος φορέας ή συνάδελφος θέλει πλην χρυσαυγιτών και λοιπών συνοδοιπόρων! 
  • Ευπρόσδεκτες θα είναι τυχόν προτάσεις για εμπλουτισμό και επέκταση του προγράμματος που υπάρχει. 

Οργάνωση παράλληλων δραστηριοτήτων, για παράδειγμα μια βδομάδα αργότερα όπως έγινε πριν μερικά χρόνια, δείχνουν προθέσεις διασπαστικές και δεν θα γίνουν αποδεκτές από τους συναδέλφους. 

Χαιρόμαστε πάντως γιατί το πετραδάκι που έπεσε στη λίμνη συνεχίζει να παράγει κύματα! 

27 Οκτ 2015

Ανακοίνωση της ΚΕΘΑ για την 28η Οκτωβρίου


Εμείς, απόστρατοι στρατιωτικοί της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), στεκόμαστε σήμερα με δέος και περηφάνια μπροστά στο μεγάλο ΟΧΙ του ελληνικού λαού ενάντια στο φασίστα εισβολέα.
Οι πατεράδες και προγονοί μας σημάδεψαν, όπως όφειλαν, ανεξίτηλα την ιστορία του λαού και του τόπου μας, γιατί γιγαντώθηκαν αρνούμενοι να υποκύψουν στον φασισμό.
Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού -και όχι του δικτάτορα Μεταξά- προς τον φασίστα εισβολέα την 28η Οκτωβρίου 1940, έμεινε στην ιστορία για να διδάσκει.
            Ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος ήταν αποτέλεσμα του αδυσώπητου ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστικών κρατών της εποχής και αξιοποιήθηκε για να ξεπεραστεί η οξύτατη οικονομική κρίση του 1929.
Τα παιδιά του ελληνικού λαού, μαζί με πατριώτες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, έδωσαν την ψυχή τους στο πεδίο της μάχης υπερασπιζόμενοι τα πάτρια εδάφη με το όπλο στο χέρι. Αληθινά πατριώτες αξιωματικοί, όπως ο Δαβάκης, δεν υπάκουσαν τις επίσημες εντολές της ηττοπαθούς φασιστικής κυβέρνησης Μεταξά, για υποχώρηση από τα σύνορα και άμυνα νοτιότερα. Όλοι μαζί πολέμησαν απέναντι σε έναν υπέρτερο εχθρό και τον έτρεψαν σε φυγή!
Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει, ότι οι ιδέες του φασισμού και του ναζισμού είναι που καθοδήγησαν τις σιδηρόφρακτες ορδές του άξονα να αιματοκυλήσουν τον κόσμο ολόκληρο και την Ελλάδα. Να θυμόμαστε, μάλιστα, ότι οι ιδεολογίες αυτές επικράτησαν στις χώρες τους με κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Στις μέρες μας έχουμε επίσης εκλογική άνοδο φασιστικών – ναζιστικών κομμάτων στην Ευρώπη και της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, πλην όμως κανένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να αποτελεί κολυμβήθρα του Σιλωάμ για εγκληματικές οργανώσεις και ιδεολογίες σαν αυτές.
Μετά την κατάρρευση του μετώπου και την εισβολή των ναζιστικών στρατευμάτων άρχισε η εποποιία της Εθνικής Αντίστασης, στην οποία συμμετείχαν και στρατιωτικοί που επέλεξαν να μην υπακούσουν στο γενικό «ρεύμα» να φύγουν για την Μέση Ανατολή εκφράζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τον γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό τους! Έτσι, πατριώτες στρατιωτικοί και απλοί λαϊκοί άνθρωποι αντιστάθηκαν με τα όπλα απέναντι στους πανίσχυρους στρατούς της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βουλγαρίας, αντιμετωπίζοντας συγχρόνως και τους ντόπιους συνεργάτες των εισβολέων! Αυτοί οι πραγματικοί πατριώτες μαχητές της αντίστασης είναι φωτεινά παραδείγματα και για σήμερα!
Αυτή τους η στάση μας διδάσκει ότι το μαχητικό πνεύμα και η οργανωμένη πάλη του λαού αντί της υποχωρητικότητας, του συμβιβασμού και της υποταγής, μπορεί να τα βάλει με υπερδυνάμεις! Το ίδιο και σήμερα ο λαός μας μπορεί, και πρέπει να σηκώσει το κεφάλι, να αντισταθεί σε ό,τι του επιβάλλουν, να αγωνιστεί για μια καλύτερη ζωή, όπως είναι αυτή που του αξίζει!
Σήμερα που η πολιτική της Ε.Ε. και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, μαζί και της σημερινής οδηγούν το λαό μας στη φτώχεια και την ανέχεια, χρειάζεται ο λαός μας να αποκρούσει ενωμένος την επίθεση που δέχεται.
Σήμερα που οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ στήνουν ένα σκηνικό πολέμου γύρω από τη χώρα μας, προβάλλει επιτακτική η ανάγκη για έξοδο και για πάλη ενάντια σε αυτές τις λυκοσυμμαχίες. Οι στρατιωτικοί και ο λαός μας δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τη συμμετοχή της πατρίδας μας στους πολέμους ενάντια σε άλλους λαούς της περιοχής, στους οποίους μας εμπλέκουν το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ΗΠΑ, με ευθύνη της κυβέρνησης.
Με αυτή του την πάλη ο λαός αλλά και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να βάλουν στο περιθώριο τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή (ΧΑ). Οι «πολιτικοί πρόγονοι» και τα πρότυπα της ΧΑ, τα λεγόμενα «Τάγματα Ασφαλείας», συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και αιματοκύλισαν τον ελληνικό λαό. Αποτελεί πρόκληση για τη μνήμη και τα ιδανικά του λαού, το αντιλαϊκό μένος και το μίσος της Χρυσής Αυγής απέναντι στην αντίσταση του λαού ενάντια στο φασισμό. Ενώ εκθειάζει τους συνεργάτες των Γερμανών, καθυβρίζει την Εθνική Αντίσταση του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, τα εκατομμύρια αντιφασίστες αγωνιστές που πολέμησαν το ναζισμό - φασισμό στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Οι άθλιες επιθέσεις της ΧΑ στην Εθνική Αντίσταση αποτελούν επίσης προσβολή για χιλιάδες αξιωματικούς, υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και προσωπικό άλλων σωμάτων που πάλεψαν μαζί με τους αντιφασίστες και έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά του φασισμού.
Ιδιαίτερα οι συνάδελφοι στρατιωτικοί, που αισθάνονται και είναι αγνοί πατριώτες, έχουν καθήκον να ακολουθήσουν το παράδειγμα των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και να αντιμετωπίσουν τις ιδέες της Χρυσής Αυγής απομονώνοντας την.
Το σημαντικό αυτό καθήκον είναι επιτακτικότερο σήμερα, που υπό συνθήκες άγριας εξαθλίωσης του λαού η ΧΑ βρίσκει την ευκαιρία να προωθήσει τις άκρως επικίνδυνες ιδέες και στόχους της. Ο άκρατος λαϊκισμός της και οι δήθεν πατριωτικές κορώνες της ετοιμάζουν το έδαφος, μέσω και της ψήφου, για τον εθνικοσοσιαλισμό, το φασισμό, το ναζισμό! Να μην το επιτρέψουμε!

Ας αντιτάξουμε λοιπόν κι εμείς σήμερα τα δικά μας ΟΧΙ:
ΟΧΙ στους ομοϊδεάτες των δωσίλογων και των κουκουλοφόρων που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και κατέδιδαν αληθινούς πατριώτες μαχητές της αντίστασης!
ΟΧΙ στη σημερινή πολιτική εξαθλίωσης του λαού στον οποίο κι εμείς οι στρατιωτικοί ανήκομε!
ΟΧΙ στο ξεπούλημα της πατρίδος!
ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που αιματοκυλούν ξένους λαούς με την συμμετοχή της Ελλάδας!
ΟΧΙ στους πολέμους τους, που υποχρεώνουν χιλιάδες πρόσφυγες να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και να πνίγονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο!
ΟΧΙ ο στρατός μας εκτός συνόρων!



27/10/2015
Η γραμματεία της Κίνησης για

την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)

Ο Κατρούγκαλος ξανακτύπησε ...

"η κυβέρνηση δεσμεύεται για την προστασία των χαμηλότερων συντάξεων ... δεν μπορούμε να θέσουμε κάποιο όριο από τώρα..."


Σχόλιο ΣΕΑΑ: Συνάδελφοι ετοιμαστείτε! Αυτά που λέγανε για υψηλές συντάξεις 1500, 1000 πάνε πέταξαν! Τώρα πλέον είναι όλα ανοιχτά! 
Και να ηταν μονο αυτό; Από το ΥΕΘΑ ζητηθηκαν 300 εκατ. επιπλεον περικοπές απ' ότι προβλέπει ο προϋπολογισμός. Σε ιστοσελιδες γραφτηκε ότι τελευταία δαπάνη που μπορει να περικοπεί είναι αυτή της εκπαίδευσης των ενόπλων δυνάμεων (!!), πριν από εκείνη των μισθών .....

Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για τους συνάδελφους! 

  • Συσπείρωση σε φορείς που είναι πραγματικά ανεξάρτητοι και δραστήριοι και δεν μας ξεχωρίζουν από τον υπόλοιπο λαό. 
  • Συμμετοχή σε εκδηλώσεις και δράσεις που έχουν αποφασιστεί με αποκορύφωμα την γενική απεργία της 12 Νοεμβρίου 2015. 

25 Οκτ 2015


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε να παραβρεθείτε στην εκδήλωση με θέμα

«Απόστρατοι: Η ατέρμονη οικονομική αιμορραγία της σύνταξης. Νομικές προεκτάσεις. Υπάρχει εναλλακτική;»
Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:30
Ξενοδοχείο STANLEY, Οδυσσέως 1, Πλ. Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο
Στάση ΜΕΤΡΟ: ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ


Για την ΑΝΕΑΕΔ

Ο πρόεδρος
Γ. Ροΐδης
Για την ΚΕΘΑ

      Η Γραμματεία
Για τον ΣΑΙΡ

Ο πρόεδρος
Ι. Κρανιάς
Για τον ΠΜΣΑΣΥ ΠΝ

Ο πρόεδρος
Ε. Ζουπαντής











Θα χαρούμε να σας δούμε στην εκδήλωση




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

18:20   Άφιξη προσκεκλημένων

18:30   Έναρξη εργασιών

18:32 Χαιρετισμός από τούς πρόεδρους – εκπροσώπους  των διοργανωτών ΑΝΕΑΕΔ: κ. Γ. Ροΐδη Αντιναύαρχο Π.Ν ε.α., ΚΕΘΑ: εκπρόσωπο Γραμματείας,  ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ: κ. Ευσ. Ζουπαντή Αντιπλοίαρχο (Ε) Π.Ν ε.α.  , ΣΑΙΡ: κ. Ι. Κρανιά Ασμχο (Ρ) ε.α..  

18:55   «Παρόν και μέλλον των Μετοχικών Ταμείων –Το παράδειγμα του ΜΤΝ»
            Κ. Νικόλαος . Βαζαίος  Αντιναύαρχος  Π.Ν ε.α., Πρόεδρος ΜΤΝ

19:10   «Η ατέρμονη οικονομική αιμορραγία της σύνταξης – Υπάρχει μέλλον;»
            Κ. Αθανάσιος Πάνος Σμήναρχος (ΥΥΟ) ε.α.

19:25   «Νομικές προεκτάσεις - Έγερση νομικών διεκδικήσεων»
            Κ. Βασίλειος Κοντός Συνταγματάρχης ε.α.  , Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο  

19:50   Τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων - Ερωτήσεις-Παρεμβάσεις ακροατηρίου-Διευκρινιστικές απαντήσεις
           
20:55               Σύνοψη- συμπεράσματα από Συντονιστή

21:00     Πέρας  εργασιών




Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Β. Δημητρόπουλος Αντιναύαρχος Π.Ν ε.α, επικουρούμενος από τον κ.  Γ. Παναγιώτου Αρχιπλοίαρχο Π.Ν  ε.α. 

24 Οκτ 2015

Να καταργηθούν οι θεσμικές ενώσεις αποστράτων για να ορίσουμε τη τύχη μας

Γράφει ο 
Νίκος Παπαναστάσης *
Αντισυνταγματάρχης ε.α.


Για μια ακόμη φορά, γίναμε θεατές της «εποικοδομητικής, σε καλό και κυρίως γεμάτο κατανόηση κλίμα» συνάντησης των εκπροσώπων των ΔΣ των ενώσεων αποστράτων (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΑ, ΕΑΑΝ) με τον ΥΕΘΑ κ. Καμμένο. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά, από τη στιγμή που ο εκάστοτε υπουργός Άμυνας, είναι αυτός που θεσμικά αποφασίζει και εγκρίνει τον διορισμό των μελών των ΔΣ των ενώσεων αποστράτων (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΑ, ΕΑΑΝ). Εν ολίγης, είναι αυτός που είχε διορίσει τα μέλη των ΔΣ των ενώσεων που συμμετείχαν στη συνάντηση. Είναι ο ίδιος υπουργός, που θεσμικά ελέγχει και ορίζει μέσω των αντίστοιχων επιτελείων τα οικονομικά αυτών των ενώσεων και εν τέλει είναι αυτός που αποφασίζει για την ύπαρξή τους σαν ΝΠΔΔ ή όχι. 

Τα προαναφερθέντα παρατίθενται σε μια προσπάθεια προσδιορισμού της πλήρους αδυναμίας, θεσμικής και όχι μόνο, «άρθρωσης» διεκδικητικού λόγου εκ μέρους των μελών των ΔΣ των ενώσεων (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΑ, ΕΑΑΝ), απέναντι στη κυβερνητική εξουσία (πολιτική), που ξεκάθαρα εκφράζετε μέσω του θεσμού του αρμόδιου υπουργού. Μια πολιτική που φέρει την απόλυτη ευθύνη όχι μόνο για την οικονομική κι ότι αυτή συμπαρασείρει κατάντια του κλάδου των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και την ευθύνη δημιουργίας καταστάσεων ακραίας φτώχεια και εξαθλίωσης στο σύνολο του Ελληνικού λαού, υποβάθμισης της ελληνικής κυριαρχίας και έκθεσης της πατρίδας μας στα επικίνδυνα γρανάζια των γεωπολιτικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή μας.

Το ερωτήματα πλέον που τίθενται είναι αδυσώπητα και κραυγάζουν: 
Είναι δυνατόν να επιτρέπουμε να εκπροσωπούν διεκδικητικά ένα τεράστιο κοινωνικό κλάδο (το κλάδο των αποστράτων), τέτοιου είδους «πισθάγκωνα δεμένες» ομάδες που δρουν κάτω απ’ το ασφυκτικό καταστατικό πλαίσιο των ΕΑΑ ; 

Είναι δυνατόν αυτού του είδους οι διορισμένοι απ’ τον υπουργό «εκπρόσωποι», να διαθέτουν την ισχύ, να ορθώσουν το «μπόι» τους και να εκφράσουν συλλογικά, την οργή του κλάδου μας για την καθημερινά διογκούμενη ανέχεια που μας μαστίζει;

Είναι δυνατόν να υπάρχει έστω και ένας λογικός απόστρατος που να πιστεύει ότι αυτού του είδους τα μορφώματα (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ), κατάλοιπα των πιο μαύρων σελίδων της σύγχρονης ιστορίας μας, μνημεία οπιθσθοδρομισμού και αντιδημοκρατικότητας (είναι οι μόνοι φορείς πανευρωπαϊκά, που τεράστιος αριθμός των τα μελών τους, αδυνατούν καταστατικά, να διεκδικήσουν τη προεδρία τους), μπορούν να αποτελέσουν, τη συνισταμένη δύναμη, της διεκδικητικής αγωνιστικότητας του κλάδου μας;

Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι ήλθε η ώρα, ωρίμασαν οι συνθήκες και κυρίως δημιουργήθηκε η ανάγκη η ταυτισμένη με την επιβίωσή μας, να διεκδικήσουμε και να υλοποιήσουμε τα παρακάτω:

Τη δημιουργία ΕΝΙΑΙΟΥ (κοινού για τους προερχόμενους και απ’ τους τρεις κλάδους των Ε.Δ.αποστράτους) - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΥ φορέα αποστράτων, κατάλληλα οργανωμένου γι’ αυτό το σκοπό (τα προβλήματα είναι κοινά και στους τρείς κλάδους αποστράτων). Ήδη, οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας, απολαμβάνουν τους καρπούς τηςπανελλαδικής οργάνωσης στρατιωτικών της ΠΟΕΣ. 
Τη κατάργηση της υποχρεωτικότητας της εγγραφής και της οικονομικής συνεισφοράς των αποστράτων στις (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ) μέσω σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων που θα διεκδικήσουμε. 

Τον παραμερισμό κάθε παράγοντα και παραγοντίσκου (έχουμε όλοι ευθύνη γι’ αυτό), που για προσωπική του προβολή, πολιτική ανέλιξη και διάφορες ιδιοτελείς - δόλιες στοχεύσεις, εμφανίζεται στο κλαδικό μας στερέωμα σαν σωτήρας, πληροφοριοδότης, μεσάζοντας ή και εντεταλμένος «λαγός» σκοτεινών επιδιώξεων. 

Ας εμπιστευτεί ο καθ’ ένας τη δύναμή του, την ευθυκρισία του, την ηθική του. Τώρα πλέον υπάρχει η εμπειρία να διαχειριστούμε τις τύχες μας. Οι συλλογικές διαδικασίες διεκδίκησης των συμφερόντων ενός κλάδου, υπονομεύονται μόνο απ’ τον «αναχωρητισμό» των μελών του αυτού του κλάδου. 
Στα προτεινόμενα κυβερνητικά μαθήματα διαχείρισης της φτώχειας, εμείς ας απαντήσουμε με οργάνωση της πάλης και της μεταξύ μας αλληλεγγύης, για να πάρει πραγματικές ανάσες ο κλάδος μας και ν' ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές προς όφελός μας και προς όφελος του λαού μας.

Μέλος του ΔΣ της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ)
(ΣΗΜ: Οι εκφραζόμενες στο κείμενο θέσεις απηχούν προσωπικές απόψεις του γράφοντος) 


Αντιγραφή από: http://www.onalert.gr/stories/na-katargisoume-tis-thesmikes-enoseis-apostraton-gia-na-orisoume-ti-tyxi-mas/45727

23 Οκτ 2015

ΧΘΕΣ ΣΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

Απόστρατοι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας έδωσαν χτες το παρόν τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Παλιά Βουλή, όπως τόσες φορές τα τελευταία χρόνια. Μεμονωμένοι συνάδελφοι αλλά και μέλη φορέων αποστράτων, όπως και μέλη διοικητικών συμβουλίων ενώσεων και συλλόγων, αδιαφορώντας για την κακοκαιρία, συγκεντρώθηκαν να διαδηλώσουν εκφράζοντας την αγανάκτηση τους για όσα έχουμε υποστεί και όσα σχεδιάζονται σε βάρος όλων μας και των οικογενειών μας.

Οι συγκεντρωμένοι κάθε προέλευσης ήταν περισσότεροι πολλών προηγούμενων συγκεντρώσεων, εν τούτοις ο αριθμός αυτός είναι μικρός σε σχέση με το πλήθος των συναδέλφων που υφίστανται την βαρβαρότητα των μέτρων. Οι συζητήσεις και οι διαμαρτυρίες άναψαν. Κάποιοι δήλωναν απογοητευμένοι, όλοι όμως οργισμένοι, αγανακτισμένοι, ανήσυχοι, προβληματισμένοι για το μέλλον όλων μας και του τόπου! Διαβάστηκε η ανακοίνωση της ΣΕΑΑ που καλούσε σε
«μόνιμη και διαρκή αντίδρασή μας, γιατί μόνιμη και διαρκής είναι και η επίθεση που δεχόμαστε»!
Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η συμμετοχή  και το πρόγραμμα δραστηριοτήτων που έχει προτείνει η ΣΕΑΑ για το επόμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αποστράτων στην πλατεία, από την Σταδίου περνούσαν επί πολύ ώρα αλλεπάλληλες ομάδες και άλλων διαδηλωτών με πανό, συνθήματα και τυμπανοκρουσίες. Η αγανάκτηση ήταν έκδηλη και κραυγαλέα, με τα συνθήματα να συνταράζουν για τους ίδιους πάνω κάτω λόγους. Μετά την διέλευση του πρώτου κύριου μπλοκ διαδηλωτών - όπως συνήθως συμβαίνει στις συγκεντρώσεις που συντονίζονται από την ΣΕΑΑ- πήραν θέση στο δρόμο τα πανό και οι συνάδελφοι της συγκέντρωσης μας, ενώ στο βάθος είχε φανεί το επόμενο μπλοκ διαδηλωτών. Ο αποκλεισμός της πλατείας Συντάγματος, λόγω της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου, οδήγησε την όλη πορεία μέσω της Ομήρου και της Πανεπιστημίου στην πλατεία Ομόνοιας, χωρίς ούτε στιγμή να σταματήσει η κραυγή του κόσμου να εκφράζει συλλογικά και ενωμένα την οργή του από την διαχρονική αδικία, την εκμετάλλευση και την ασυνέπεια στις υποσχέσεις με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Σφίγγουμε το χέρι όλων όσων για πρώτη φορά ήρθαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ξεπερνώντας προκαταλήψεις ετών και καλούμε και άλλους συναδέλφους να κάνουν αυτό το βήμα σε επόμενο προσκλητήριο.
Τι άλλο περιμένουμε να γίνει συνάδελφοι;
Ας κλείσουμε επιτέλους τα αυτιά σε υποσχέσεις κυβερνώντων. Να μην ελπίζουμε πολλά από τη διαμεσολάβηση υφισταμένων του ΥΕΘΑ προς τον ίδιο, έστω και αν «απειλούν» με «δυναμικές αντιδράσεις» και «κινητοποιήσεις»! Αυτό που πετυχαίνουν είναι να μας καθησυχάζουν και να μας κρατάνε, όσο γίνεται περισσότερο, στον καναπέ, θύματα της «αγωγής» και της ωμής προπαγάνδας που εκτοξεύεται μέσα από τα ΜΜΕ. Να θυμόμαστε επίσης πως τα προβλήματά μας δεν είναι ούτε μόνο η σύνταξη, ούτε μόνο το μέρισμα, αλλά και ένα σωρό άλλα που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας, είναι η ίδια η χώρα (υγεία, παιδεία, κοινωνικό κράτος, άμυνα, αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, στρατηγικές υποδομές κ.α.)!
Ο μόνος τρόπος να βάλουμε σε πρώτη φάση κάποιο φρένο σε ότι έρχεται ακόμα, χωρίς να ξεχνάμε ό,τι μας έχουν κλέψει μέχρι τώρα, είναι να ενώσουμε την φωνή και την οργή μας με όλους όσους διαδηλώνουν στο δρόμο για τους ίδιους λόγους, με τον ίδιο πόνο! Εκεί, μαζί τους, αυξάνεται η δύναμή μας και η ελπίδα. Ας μη ξεχνάμε:
«η ισχύς εν τη ενώσει»!


23/10/2015


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ