Συνάδελφοι του Στρατού Ξηράς, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι του Πολεμικού Ναυτικού, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι της Πολεμικής Αεροπορίας, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι της Ελληνικής Αστυνομίας, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι του Λιμενικού Σώματος, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

29 Νοε 2015

23 Νοε 2015

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων

Η Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, για Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση στη Πλατεία Εθνικής Αντίστασης την 26/11 και ώρα 10 π.μ.  καλεί με την σειρά της τους συναδέλφους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) να δώσουν το «παρών» τους στη συγκέντρωση, πίσω από το πανό της πρωτοβουλίας.

Συνάδελφοι απόστρατοι των ΕΔ και των ΣΑ,
Μπορούμε να αισιοδοξούμε μόνο όσο αγωνιζόμαστε! Οφείλουμε λοιπόν να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας συμμετέχοντας στην συγκέντρωση, με οδηγό το Κάλεσμα της πρωτοβουλίας μας για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση, του οποίου παραθέτουμε επιλεγμένα αποσπάσματα:
«Έχουμε δεχθεί ήδη τις συνέπειες από την εφαρμογή και των τριών μνημονίων, που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και παλιότερα Ν.Δ – ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οι συντάξεις μας ήδη έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά 50%,... Στόχος τους είναι οι συντάξεις να μετατραπούν σε προνοιακά επιδόματα. ...
Μοναδική μας υποχρέωση, είναι ο συνεχής αγώνας για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας και κατά συνέπεια και του δικαιώματος της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας.
Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός
και η συμπόρευσή μας με τους υπόλοιπους συνταξιούχους και εργαζόμενους, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που πλήττονται από τις συνέπειες της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.
Καμία μείωση στις συντάξεις μας. …
Συνάδελφοι, σας καλούμε να εμποδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μετατροπή της επικουρικής μας ασφάλισης σε επαγγελματική, που θα επιφέρει νέες δυσβάσταχτες οικονομικές επιβαρύνσεις για όλους μας με αύξηση εισφορών και μεγάλη μείωση στις ήδη υποβαθμισμένες κοινωνικές παροχές.
Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για τη διατήρηση και ενίσχυση του συστήματος της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν κοινωνικής μας ασφάλισης με πλήρη χρηματοδότηση και εγγύηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Να μην επιτρέψουμε καμιά νέα περικοπή στις κύριες και επικουρικές συντάξεις - μερίσματα και να απαιτήσουμε την αποκατάσταση τους στα επίπεδα του 2009, καθώς και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
Να επιστραφούν όλα τα λεηλατημένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης (επενδύσεις στο χρηματιστήριο κ.α.) που στόχο έχει να παραδίδει τα χρήματά μας στο μεγάλο κεφάλαιο.
Συνάδελφοι απόστρατοι,
είναι ώρα ευθύνης και αγώνα. Ενωμένοι, να δείξουμε τη δύναμή μας ενάντια στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση σ΄ εμάς και τις οικογένειες μας…»

ΟΛΟΙ στην Πλατεία Εθν. Αντίστασης (πρώην Κοτζιά)
πίσω από το πανό της πρωτοβουλίας
την Πέμπτη 26/11/2015 και ώρα 10.00


Η Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΠΕΑΠΣ), ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ) και Νίκος Καρπής αντιπλοίαρχος ε.α. ΛΣ, Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος Β΄ αντιπρόεδρο της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής, Δημήτρης Μαντζιάρας αναπλ. ταμείας της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής


Πηγή: http://protovoyliaapostraton.webnode.com/news/kalesma-se-sygkentrosi-diamartyrias-syntaxioychon-tin-26-11-2015-ora-10-pm/


18 Νοε 2015

Κάλεσμα στη συγκέντρωση αποστράτων στην Κλαυθμώνος την 20/11/2015

ΚΑΛΕΣΜΑ
ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
 
Κλιμακώνοντας τις μέχρι σήμερα δραστηριότητες μας απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των ΕΕ - ΔΝΤ, που όλο και περισσότερο, υποβαθμίζει δραματικά τη ζωή των απόστρατων και εν ενεργεία συναδέλφων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ), τα μέλη των οικογενειών μας αλλά και ολόκληρο τον Ελληνικό λαό,
καλούμε όλους τους συνάδελφους
να δείξουμε τη δύναμή μας συμμετέχοντας μαζικά και ενωτικά, στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποστράτων των Ε.Δ. και Σ.Α.
στην Πλ. Κλαυθμώνος
στις 20 Νοέμβρη ώρα 15:00
Συνάδελφε, είναι ώρα ευθύνης και αγώνα!
Έλα να συζητήσουμε το ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ που προτείνει η Πρωτοβουλία Αποστράτων!


18/11/2015
Η Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση [1]: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΠΕΑΠΣ), ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ) και Νίκος Καρπής αντιπλοίαρχος ε.α. ΛΣ, Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος Β΄ αντιπρόεδρο της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής, Δημήτρης Μαντζιάρας αναπλ. ταμίας της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής





ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

Η Πρωτοβουλία αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Κοινωνική Ασφάλιση
καλεί
όλους τους απόστρατους συναδέλφους των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ):
  • Να δυναμώσουμε την αντίθεση μας στα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), σε συνεργασία με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.
  • Να αναλάβουμε, με επιμονή, σχέδιο και διάρκεια, αγωνιστικές πρωτοβουλίες, και κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ΜΑΖΙ με τους άλλους συνταξιούχους και εργαζόμενους, τον Ελληνικό Λαό. Να απομονώσουμε την εγκληματική, ναζιστική Χρυσή Αυγή, γιατί δημαγωγεί για τα προβλήματά μας ενώ στηρίζει τις αιτίες που τα δημιουργούν, όπως η Ε.Ε., και χύνει το φαρμάκι του ναζισμού και του ρατσισμού μέσα στο λαό, τις ΕΔ και τα ΣΑ.
Δηλώνουμε ότι,
  • Στηρίζουμε τους εν ενεργεία συναδέλφους, με τους οποίους βιώνουμε τα ίδια προβλήματα από την πολιτική που ακολουθείται. Αναγνωρίζουμε και στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμά τους να διεκδικούν τη λύση των προβλημάτων τους μαζί με τους απόστρατους και το λαό που αγωνίζεται.
  • Είμαστε αντίθετοι με τις πολεμικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και τη Β. Αφρική που γίνονται για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και που αποτελούν την αιτία για τα εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες. Οι πράξεις τρομοκρατίας, κατακριτέες απ’ όλους, δεν πρέπει να τροφοδοτήσουν την συνέχιση, ή την ένταση των πολέμων. Βλέπουμε την πολεμική εμπλοκή της χώρας να πλησιάζει και ανησυχούμε!
Διεκδικούμε:
  • Δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια για όλους.
  • Πλήρη αποκατάσταση όλων των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ στα επίπεδα του 2009.
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
  • Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
  • Να μη γίνει καμία αλλαγή στη νομική υπόσταση επικουρικών και μετοχικών ταμείων (επαγγελματοποίηση, ενοποίηση) που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση τους. Να υπάρξει κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, με αντίστοιχη κάλυψη των κάθε είδους απωλειών τους.
Επίσης διεκδικούμε:
  • Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης και δεύτερης κατοικίας, σημαντική περικοπή στα δάνεια.
  • Να καταργηθούν οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο.
  • Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου.
Αγωνιζόμαστε,
μαζί με τα παιδιά μας για να έχουν δουλειά με δικαιώματα και ανθρώπινα ωράρια - ελεύθερο χρόνο, για τα εγγόνια μας διεκδικώντας δημόσιους δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς, εκπαίδευση, αθλητισμό, πολιτισμό.

Συνάδελφοι απόστρατοι, είναι ώρα ευθύνης και αγώνα!
Ενωμένοι, να δείξουμε τη δύναμή μας ενάντια στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση απέναντι σ΄ εμάς και τις οικογένειες μας, ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό.



18/11/2015

Η Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας
 στην Κοινωνική Ασφάλιση[1]ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΠΕΑΠΣ), ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ) και Νίκος Καρπής αντιπλοίαρχος ε.α. ΛΣ, Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος Β΄ αντιπρόεδρο της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής,
Δημήτρης Μαντζιάρας αναπλ. ταμείας της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής

ΚΕΘΑ: Οι συγκεντρώσεις αποστράτων - Η στάση των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (ΝΠΔΔ)

Οι συγκεντρώσεις αποστράτων
Η στάση των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (ΝΠΔΔ)
Οι θέσεις της ΚΕΘΑ

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) αν και από την ίδρυσή της ήταν προσανατολισμένη σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και Άμυνας, όταν οι ανάγκες από την κρίση άρχισαν να μας πνίγουν, έστρεψε τις κύριες προσπάθειές της στη μάχη απέναντι στην επίθεση που δεχόμασταν όλοι οι συνάδελφοι και οι οικογένειές μας!
Με την ΚΕΘΑ, και όχι μόνο, πάντα παρούσα, ορισμένες, από τις πολλές αγωνιστικές δράσεις αποστράτων, ξεχώρισαν και μπορούν να θεωρηθούν σταθμοί! Η πρώτη οργανωμένη συμμετοχή σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας (Δεκέμβρης 2010) εντάχθηκε, παρά τις επιφυλάξεις που υπήρχαν, σε συγκέντρωση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Η στάση μας αυτή γρήγορα αναθεωρήθηκε. Η τελευταία πορεία αποστράτων αυτού του τύπου (ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ) έγινε το Φλεβάρη 2011.
Ακολούθησαν η συγκέντρωση έξω από την πύλη του ΥΕΘΑ (30/9/2011) και η συγκέντρωση αποστράτων και εν ενεργεία στην Παλιά Βουλή (Σεπτέμβριος 2012) κατά τις οποίες μάλιστα είχαμε σημαντική συμμετοχή συναδέλφων. Σκεφτήκαμε όμως ότι οι απόστρατοι δεν μπορεί να απουσιάζουμε από «μάχες» του υπόλοιπου λαού που διεκδικεί λύση στα οξυμμένα προβλήματα όλων μας. Έτσι από τον Νοέμβριο 2012 αρχίσαμε να οργανώνουμε χωριστές μεν συγκεντρώσεις/μπλοκ συνήθως στην πλατεία Κολοκοτρώνη, αλλά την ίδια μέρα – ώρα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και συνταξιούχους! Έτσι ενώ συνεχιζόταν η επίθεση στη ζωή ολόκληρου του λαού που αντιδρούσε με αλλεπάλληλες συγκεντρώσεις και πορείες, είχαμε παράλληλη συμμετοχή αποστράτων με σημαντικότερες κάποιες ευάριθμες συγκεντρώσεις τους στις αρχές του 2013. 

Σ’ όλη αυτή τη διαδρομή οι Ενώσεις αποστράτων αξιωματικών (ΕΑΑ):
1.     έκαναν την εμφάνιση τους μόλις μερικές μέρες πριν την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης έξω από το ΥΕΘΑ (30/9/2011), όταν, από τις επαφές τους με την πολιτική ηγεσία, πείσθηκαν ότι υπήρχε φόβος για την κατάργηση τους.
2.     διέσπασαν την κοινή δράση φορέων οργανώνοντας αντι-συγκέντρωση αμέσως μετά την μεγαλειώδη εκείνη της 12ης Σεπτεμβρίου 2012 με εε και ε.α., από την οποία μαζί με άλλους φορείς απουσίασαν! Προηγουμένως είχαν προσπαθήσει να ελέγξουν την οργάνωση των σχεδιαζόμενων κινήσεων εξορκίζοντας την κοινή κάθοδο με τους εε (όπως είχε αποφασίσει ο φορέας τους), ενώ προσπάθησαν να μας τρομοκρατήσουν για δήθεν «κατάλυση της έννομης τάξης» και ανάμεσα στις άλλες νουθεσίες μάς συνέστησαν να αποφεύγουμε στα κείμενα μας όρους όπως: «λαός», «αγώνας» κλπ!
3.     επανήλθαν στο προσκήνιο για να οδηγηθούμε στη συγκέντρωση ε.α. και ε.ε. συναδέλφων στην Κλαυθμώνος (Μάρτιος 2013), προφανώς θορυβημένες από τις εκδηλώσεις που απουσίαζαν οι ίδιες και προκειμένου να μη χάσουν την επαφή τους με τους αγωνιζόμενους απόστρατους. Ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα για το αν οι εε θα φορούσαν στολή ή όχι και ο πειθαρχικός τους έλεγχος. Οι ΕΑΑ πήραν το μέρος της «υπηρεσίας» συνεχίζοντας πλέον χωρίς τους ε.ε. και όσους παρέμειναν να τους στηρίζουν, μεταξύ αυτών και την ΚΕΘΑ.

Σε κάθε κάλεσμα των ΕΑΑ όλοι οι φορείς ανταποκρινόταν για χάρη της ενότητας, παρ’ ότι πολλοί αναγνώριζαν τον πραγματικό τους ρόλο. Κατά τις συζητήσεις για την συγκέντρωση της 9 Μαρτίου 2013 η ΚΕΘΑ διαχώρισε τη θέση της. Σε ανακοίνωση της που εκδόθηκε την ημέρα της συγκέντρωσης έγραφε: «Οι διαφορές μεταξύ των φορέων, όπως είναι φυσικό, είναι πολλές. Παρά τις όποιες διαφωνίες και ενστάσεις της, η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) παραμένει δραστήρια μέσα στην κοινή δράση ε.ε. & ε.α. συναδέλφων, όπως επιβάλλουν οι συνθήκες, διατηρώντας όμως την αυτονομία της. Δυστυχώς η εμπειρία από το παρελθόν, αλλά και πρόσφατα γεγονότα δεν μας επιτρέπουν ακόμα να πεισθούμε για τους στόχους των Ε.Α.Α., ή για το κατά πόσο έχουν απεκδυθεί τον εναγκαλισμό τους με την εξουσία και το ΥΕΘΑ.» Και κατέληγε: «Συνάδελφε, ας το ομολογήσουμε: δεν φτάνει η σημερινή συγκέντρωση, για να λυθούν τα προβλήματα. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συγκινηθεί από το μαρτύριο της εξαθλίωσης, που μας καταδικάζει μαζί με όλο το λαό. Το μόνο που υπολογίζουν, είναι η συνέχιση του αγώνα. Τη σημερινή κινητοποίηση πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες, πολλές, μαζικότερες!»
Για όλα τα πιο πάνω υπάρχει σχετική αρθρογραφία στην ιστοσελίδα της ΚΕΘΑ που είναι πολύ διαφωτιστική!
Έκτοτε (άνοιξη 2013) από πλευράς ΕΑΑ εφαρμόστηκε «άκρα σιωπή» μέχρι πρόσφατα, ενώ οι πιο ριζοσπάστες συνάδελφοι, δημιουργώντας συντονιστική επιτροπή αγώνα, συνέχισαν να διαδηλώνουν! Πιο πρόσφατα η εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων άρχισε αμέσως μετά τις εκλογές με συσκέψεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Ακολούθησε η «Πρωτοβουλία αποστράτων» την οποία απαρτίζουν η ΚΕΘΑ μαζί με την Πανελλήνια Ένωση αποστράτων ΠΣ (ΠΕΑΠΣ) και μεμονωμένοι συνάδελφοι της αστυνομίας και του ΛΣ, που εξέδωσε «κάλεσμα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Κοινωνική Ασφάλιση». Το κάλεσμα έχει υπογραφεί ήδη από 259 συναδέλφους ε.ε. και ε.α.!
Κάτω από τις πιέσεις αυτές αποφασίστηκε με πρωτοβουλία των ΕΑΑ, αλλά και άλλους φορείς, η συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος την 20/11/2015. Η απόφαση αυτή εκτιμάται ως προφανής κίνηση αποτροπής των συναδέλφων, εκ μέρους των ΕΑΑ, από του να πάρουν μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζόμενων, ανέργων και συνταξιούχων στις 12/11/2015! Στην τελευταία πήρε μέρος η ΚΕΘΑ στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας αποστράτων», όπως και άλλοι φορείς!
Πέρα από μια απλή αναφορά, παραλείπουμε στο κείμενο αυτό να αναφερθούμε εκτενέστερα στον τρόπο αντιμετώπισης της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής από τις ΕΑΑ, ενώ δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε την συμμετοχή τους στις γιορτές μίσους!

Για την ΚΕΘΑ τα πράγματα σχετικά με τις Ενώσεις αποστράτων (ΝΠΔΔ) είναι, από πολύ καιρό τώρα, ξεκάθαρα! Η πείρα που έχει συγκεντρωθεί συνοψίζεται στις παρακάτω θέσεις της Κίνησης για τις ΕΑΑ:
  1. με βάση τους ιδρυτικούς τους νόμους (εποχής Μεταξά – Παπαδοπούλου) είναι Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ) εποπτευόμενα από το ΥΕΘΑ. Οι αρχαιρεσίες που διεξάγονται για την εκλογή ΔΣ είναι απλά άλλοθι δημοκρατικότητας. Συντηρούνται οικονομικά με κρατήσεις από τις αποδοχές των συναδέλφων, οι οποίοι εγγράφονται υποχρεωτικά μέλη τους.
  2. οι κινήσεις τους καθορίζονται και από άλλους παράγοντες και ΌΧΙ από τις ανάγκες των αποστράτων και των οικογενειών μας.
  3. για μεγάλα χρονικά διαστήματα παραμένουν ανύπαρκτες για τη διεκδίκηση των συμφερόντων μας. Άλλωστε η όποια στάση τους απέναντι στον υπουργό και προϊστάμενο τους είναι ευθέως ανάλογη με την κομματική ένταξη του ΔΣ τους.
  4. Στη διάρκεια της κρίσης, κωλυσιέργησαν, βάζοντας προσκόμματα στην κοινή δράση των υπόλοιπων φορέων, ενώ προσπάθησαν να επηρεάσουν αρνητικά εκμεταλλευόμενες τη διάθεση τους για ενότητα ή και να τους επιβληθούν!
  5. διέσπασαν την κοινή δράση φορέων σε σχέση με τους εε συναδέλφους τον Σεπ. 2012. Μόνιμα, αλλά και πρόσφατα, φρόντισαν να κρατήσουν τους στρατιωτικούς ξεκομμένους από τον υπόλοιπο λαό αποδυναμώνοντας το σύνολο.
  6. διατηρώντας τον ομφάλιο λώρο τους με την εξουσία, παρέχουν κυρίως χώρο εκτόνωσης και δευτερευόντως επίλυσης προβλημάτων των στελεχών!

Οι θέσεις της ΚΕΘΑ για τους αγώνες των αποστράτων:
  1. στους αγώνες, μας οδηγούν οι ανάγκες μας και όχι οι αποφάσεις των διοικήσεων κάποιων φορέων.
  2. Η ενότητα έχει νόημα μόνο αν επαληθεύεται στην πράξη, στους αγώνες!
  3. Την εφαρμογή του «ισχύς εν τη ενώσει» την βρίσκουμε σταθερά και στέρεα στο πλάι του λαού, με τους άλλους αγωνιζόμενους φορείς, με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Πιστεύουμε ότι όταν οι αιτίες που γεννούν τα προβλήματά μας είναι κοινές, επιβάλλεται, είναι πιο αποτελεσματικό, πιο έξυπνο και η αντιμετώπισή τους να είναι κοινή.
  4. τα αιτήματα μας δεν μπορεί να περιορίζονται στη σύνταξη, στο μέρισμα μας και άλλα κλαδικά ζητήματα! Εκτός αυτών διεκδικούμε και ό,τι άλλο διεκδικεί ο υπόλοιπος λαός, τα παιδιά μας, οι συγγενείς, οι φίλοι! Τα διεκδικούμε γιατί κι εμείς έχουμε τις ίδιες ανάγκες /προβλήματα! Δεν μπορούμε, για παράδειγμα, να αδιαφορούμε για τα δάνεια που πνίγουν τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους, για τους μισθούς και τα εξαντλητικά ωράρια των παιδιών μας. Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε για τα χαράτσια, για τα νοσοκομεία, τα σχολεία, το ξεπούλημα των λιμανιών και των άλλων υποδομών για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, την εμπλοκή της στους πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και των συνεπειών τους!
  5. διαφωνούμε συνολικά με την πολιτική που εφαρμόζεται από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, την ΕΕ, το ΔΝΤ που έφτασαν τη χώρα και το λαό –όλους μας- στα σημερινή οδυνηρή κατάσταση!
  6. η συμμετοχή στους αγώνες με μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες μας είναι ανοιχτή στον οποιοδήποτε συμφωνεί με το διεκδικητικό πλαίσιο που επίσης καθορίζεται από τις συνολικές ανάγκες μας.

Ενόψει λοιπόν της συγκέντρωσης στις 20/11/2015 η ΚΕΘΑ δηλώνει ότι:
θα συμμετάσχει πάλι για χάρη της ενότητας με τους συναδέλφους και μόνο,
διατηρώντας όμως την αυτονομία της.
Έτσι καλεί
εκπροσώπους φορέων και συναδέλφους να συναντηθούμε στο χώρο της συγκέντρωσης και να συζητήσουμε τις πιοπάνω θέσεις. Δεν δεσμευόμαστε για καμία από τις τυχόν αποφάσεις των διοργανωτών. Έχουμε το δικό μας διεκδικητικό πλαίσιο που θα δημοσιευτεί έγκαιρα!



15/11/2015
Η γραμματεία της ΚΕΘΑ


Πηγή: http://ketha.gr/ana.html

17 Νοε 2015

Η ΣΕΑΑ θα είναι εκεί και καλεί τους συναδέλφους να συναντηθούμε!

Σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου στην καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Συνάντηση ώρα 16.00 στην Σταδίου στο ύψος της Παλιάς βουλής.

Στις 20 Νοέμβρη ώρα 15:00 στην πανελλαδική συγκέντρωση αποστράτων των Ε.Δ. και Σ.Α. στην Πλ. Κλαυθμώνος.

Θα είμαστε εκεί αυτόνομα με τις δικές μας θέσεις, αρνούμενοι την "ομπρέλα" ... θεσμών, θεσμικών κλπ!

Θα είμαστε εκεί και ... ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ!
Διαβάστε περισσότερα και στο  :  http://protovoyliaapostraton.webnode.com/

16 Νοε 2015

15 Νοε 2015

Θρηνούμε όλοι για τα θύματα του Παρισιού, ... όμως δεν είναι τα μόνα!

Θρηνούμε όλοι για τα θύματα του Παρισιού.
Ποιος όμως θα θρηνήσει για τα θύματα του Γαλλικού στρατού στη Λιβύη, τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Μάλι κι όπου αλλού συμμετέχει στη ληστεία των πλουτοπαραγωγικών πόρων των εκεί λαών, με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.; 
Ποια είναι άραγε η ευθύνη των Γάλλων, για τη συμμετοχή της χώρας τους στα εγκλήματα που συντελούνται εκεί;
"Όποιος σπέρνει ανέμους ή ανέχεται αυτούς που τους σπέρνουν, θερίζει ........ " 

Μερικά στιγμιότυπα απ' τα άκλαυτα θύματα των Νατοϊκών (και Γαλλικών εγκλημάτων).


Αντιγραφή
 από το "φμπ"

13 Νοε 2015

Συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η ΚΕΘΑ
  •    τιμώντας τους αγωνιστές της εξέγερσης του πολυτεχνείου κατά της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας,
  •      θέλοντας να συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης  στην πιο κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης  και
  •   συνεχίζοντας τον αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, μαζί με την τεράστια δύναμη του λαού (των οικογενειών μας, των συγγενών και φίλων)
δίνει κι πάλι αγωνιστικό ραντεβού και συνέχεια στον αδικαίωτο αγώνα για 
"Ψωμί - Παιδεία -Ελευθερία - Εθνική Ανεξαρτησία"!

Έτσι κι εφέτος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους που πιστεύουν όπως εμείς ότι το μήνυμα του ξεσηκωμού του Νοέμβρη του 1973 για μια καλύτερη κοινωνία, είναι ολοζώντανο και σήμερα, ενημερώνοντάς τους ότι:
  •      Θα καταθέσει λίγα λουλούδια στο ηρώο του πολυτεχνείου τη Δευτέρα 16 Νοεμ. και καλεί εε & εα συναδέλφους να συναντηθούμε ώρα 12.00 στη γωνία Στουρνάρη και Πατησίων.
  •      Θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη πορεία την Τρίτη 17 Νοεμβρίου. Συνάντηση ώρα 16.00 στην Σταδίου στο ύψος της Παλιάς βουλής.


Η γραμματεία της ΚΕΘΑ




Σημείωση: Η ΣΕΑΑ θα είναι εκεί και καλεί τους συναδέλφους να συναντηθούμε εκεί!

12 Νοε 2015

Απόστρατοι και λαός μαζί!


Σήμερα ήμασταν εκεί, μαζί με το λαό, με τους άλλους αγωνιζόμενους φορείς, με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. 
Εμείς επιμένουμε να πιστεύουμε ότι όταν οι αιτίες που γεννούν τα προβλήματά μας είναι κοινές, δεν μπορεί παρά και η αντιμετώπισή τους να πρέπει να είναι κοινή.
Δεν χωράνε πλέον κατάλοιπα μιας άλλης εποχής που ήθελε το στρατό και τα Σώματα ασφαλείας χώρια από τον λαό για να μπορούν όποτε θελήσουν οι ιθύνοντες να τους χρησιμοποιήσουν εναντίον του! Η τακτική αυτή αξιοποιούσε και την αριστοκρατική προέλευση του σώματος των αξιωματικών, ενώ χάιδευε τα αυτιά όσων στελεχών δεν ήταν από τζάκι!
Εδώ όμως και πολλά χρόνια τα επαγγέλματα αυτά στελεχώνονται από παιδιά λαϊκών οικογενειών. Τα τζάκια ή όσοι θέλουν να θεωρούνται ότι είναι από τζάκι είναι μειοψηφία! Ειδικά στις μέρες μας που η "λάμπουσα πενία" έχει επικαιροποιηθεί - μονιμοποιηθεί, με ευθύνη των κυβερνώντων, δεν δικαιολογείται οι απόστρατοι να αδιαφορούν για τις απεργίες - διαμαρτυρίες των ίδιων τους των παιδιών!



Οι συνάδελφοι μετά από αλλεπάλληλες ανοιχτές συσκέψεις και ευάριθμη συμμετοχή σε διαδηλώσεις και εκδηλώσεις τις προηγούμενες μέρες, κατάφεραν να ταρακουνήσουν τις διοικήσεις των ΕΑΑ (ΝΠΔΔ), αναγκάζοντας τις να κινηθούν σε μια αγωνιστική (;) κατεύθυνση κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία! Μέχρι εκεί όμως! Έκαναν το παν να ξεκόψουν τους απόστρατους από την σημερινή συγκέντρωση! Είχαν ετοιμάσει προτάσεις για συγκέντρωση την παραμονή ή την επόμενη της σημερινής! Καθαρά διασπαστικά δηλαδή!
Η πιο ενδεδειγμένη θέση, νομίζουμε θα ήταν: Σήμερα οι απόστρατοι σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με τον υπόλοιπο λαό και εφόσον κρινόταν αναγκαίο, σε μια άλλη ημερομηνία χωριστή συγκέντρωση αποστράτων και εν ενεργεία στελεχών εφόσον το αποφασίσουν οι φορείς των τελευταίων και σε ώρα βολική γι’ αυτούς!

Η συγκεκριμένη πάγια τακτική των διοικήσεων των Ενώσεων αποστράτων (ΝΠΔΔ), για ιδιαίτερες συγκεντρώσεις πρέπει να μας βάλει σε υποψίες! Όσοι αντιμάχονται την συμμετοχή των αποστράτων στις γενικότερες κινητοποιήσεις και δουλεύουν συντονισμένα για την αποτροπή τους, κάπου αποβλέπουν!
·       Δεν θέλουν οι απόστρατοι να αισθανθούν μέλη συγκεντρώσεων 10 - 100δων χιλιάδων αντί μερικών (έστω) χιλιάδων!
·             Δεν θέλουν να αισθανθούν οι απόστρατοι την πραγματική ισχύ εν τη ενώσει με το λαό!
·     Θέλουν να οδηγούν τους συναδέλφους σε δρόμους που εκείνοι και οι εντολείς τους επιλέγουν!
Η πείρα των τελευταίων χρόνων έδειξε ότι σκοπός τους είναι το καπέλωμα, η χειραγώγηση, ο αποπροσανατολισμός και τελικά η εκτόνωση της οργής μας.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Οι απόστρατοι σαν απλοί άνθρωποι που βιώνουν τις ίδιες δυσκολίες με τους υπόλοιπους Έλληνες, τους γυρνάνε τη πλάτη.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους ΣΥΝΑΔΈΛΦΟΥΣ
Να συναντηθούμε στην πλ. Κλαυθμώνος την Παρασκευή 20/11/15 γύρω από τα πανό της ΣΕΑΑ, της πρωτοβουλίας αποστράτων και όσων εκπροσωπούν και όποιων άλλων συμφωνούν μαζί μας!
Να συζητήσουμε τις δικές μας θέσεις – απόψεις!
Δεν έχουμε την ανάγκη της ομπρέλας κανενός και προπάντων των διοικήσεων των ΕΑΑ του υπουργείου!

Μια ακόμη σκόπιμη λαθροχειρία


Συνάδελφοι,
φωτογραφία με το πανό της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ (ΣΕΑΑ) χρησιμοποιείται στη σελίδα του «fb» για την προώθηση της συγκέντρωσης αποστράτων που οργανώνουν οι Ενώσεις Αποστράτων (ΝΠΔΔ) την 20/11/15!
Μια συγκέντρωση που διοργανώνεται αδιαφορώντας για την συγκέντρωση που γίνεται σήμερα μέρα γενικής απεργίας! Σαν να μας λένε «μη κατεβαίνετε στις 12 αλλά στις 20 Νοεμβρίου! Έτσι αποδεικνύεται ο στόχος τους! Θέλουν να διαχωρίσουν εμάς τους απόστρατους από τον υπόλοιπο λαό: τους συγγενείς και φίλους, τα ίδια μας τα παιδιά!

Χρησιμοποιούν την φωτογραφία του πανό της ΣΕΑΑ που βρέθηκε σε κάθε διαδήλωση συνταξιούχων ή εργαζομένων – ανέργων, τα τελευταία χρόνια, διαδηλώσεις από τις οποίες απουσίαζαν οι λαθροχείρες!

Σημειώνεται ότι το κείμενο αυτό γράφεται 12 ώρες μετά από φιλική παραίνεση να αφαιρεθεί το πανό της ΣΕΑΑ από την συγκεκριμένη σελίδα του «FB», που έγινε τηλεφωνικά!

Συνάδελφε,
Δεν θέλουν το πανό της ΣΕΑΑ και ό,τι αυτό εκφράζει! 
ΕΣΕΝΑ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΝ!
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ (ΣΕΑΑ) τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα που κολυμπούσαν οι Ενώσεις του υπουργείου και συνεχίζουμε !

ΟΛΟΙ σήμερα 10.30 στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη !


(Σημ: φτιάξαμε άλλο πανό  ….)


ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ


ΣΗΜΕΡΑ 12/11/15 10.30 ΣΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ - ΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΣΥΝΤΑΞΟΥΛΑ ΜΑΣ! ΕΙΝΑΙ 

ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!!!

ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟ 

"ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ"

11 Νοε 2015

Προσοχή! Οργανώστε έγκαιρα την μετακίνησή σας αύριο !

 Αύριο 12 Νοεμ. απεργούν μετρό, προαστιακός, ΟΣΕ (24ωρη)

Αύριο κινούνται: 

  • λεωφορεία τρόλεϊ 09 - 21.00 
  • ηλεκτρικός και τραμ από 10 - 16.00

10 Νοε 2015

Όλοι στην Παλιά Βουλή (άγαλμα Κολοκοτρώνη) την 12 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 10.30

Όλοι οι απόστρατοι Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στη συγκέντρωση στην Παλιά Βουλή (άγαλμα Κολοκοτρώνη) 
την 12 Νοεμβρίου 2015 και 
ώρα 10.30
για να διαδηλώσουμε ότι:
  • δεν συμφωνούμε με ό,τι ετοιμάζουν σε βάρος μας, τις οικογένειές μας, τους φίλους, τους συναδέλφους, την ίδια την πατρίδα.
  • διεκδικούμε όλα τα χαμένα μέχρι σήμερα από τις τσέπες μας, τα ταμεία μας, από την ζωή μας!

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες!  
Όχι σε συμμάχους και τις κυβερνήσεις που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα πνιγμένα παιδιά, τις μανάδες και τους πατεράδες τους! 

Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι πόλεμοι που τους διώχνουν από τα σπίτια τους.

3 Νοε 2015

Ενημερωμένος κατάλογος υπογραφών στο Κάλεσμα Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση

Κάλεσμα Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την υπεράσπιση
του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Συνάδελφοι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Έχουμε δεχθεί ήδη τις συνέπειες από την εφαρμογή και των τριών μνημονίων, που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και παλιότερα Ν.Δ – ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οι συντάξεις μας ήδη έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά 50%, ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε το νέο πόρισμα της Επιτροπής για το ασφαλιστικό όπου εξαγγέλλονται νέες ανατροπές στην ήδη εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική πολιτική που μέχρι σήμερα έχουν υλοποιήσει όλες οι κυβερνήσεις. Στόχος τους είναι οι συντάξεις να μετατραπούν σε προνοιακά επιδόματα.
Η κυβέρνηση με το 3ο μνημόνιο ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, όχι μόνο για τις νέες περικοπές στις συντάξεις, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα Ταμεία, αλλά κυρίως υιοθέτησε τις βασικές αρχές του νέου ασφαλιστικού μοντέλου. Έτσι περιορίζει έως και καταργεί τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, προωθεί σαρωτικές ενοποιήσεις σε ένα Ταμείο, με εξομοίωση των παροχών προς τα κάτω.
Με την ψήφιση του 3ου μνημονίου η κυβέρνηση έχει εντάξει τα επικουρικά μας ταμεία (ΠΣ, ΕΛΑΣ και ΤΑΛΣ) στο Ε.Τ.Ε.Α. Tα Μετοχικά ταμεία (ΜΤ) ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ μέχρις στιγμής παραμένουν εκτός. Ταυτόχρονα όμως η κυβέρνηση δεν παραλείπει να κλείνει το μάτι και να υπόσχεται στους εν ενεργεία συναδέλφους των Σωμάτων Ασφαλείας, ότι με τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα δεν αποκλείει να δεχθεί τη δημιουργία των επαγγελματικών αυτοδιαχειριζόμενων ταμείων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ύπαρξη των συντάξεων.
Ο δρόμος άνοιξε με τους αντιασφαλιστικούς νόμους του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της Ν.Δ, που έδιναν τη δυνατότητα μετατροπής των επικουρικών ταμείων σε επαγγελματικά. Πρόκειται για πολιτική επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την απαλλαγή του κράτους από τη χρηματοδότηση ή την εγγύηση του συστήματος επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας συνολικά.
Επιπλέον, με την πρόταση αυτή θα χαριστούν οι τεράστιες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με τη συγκατάθεσή μας και θα συνεχιστεί η λεηλασία των αποθεματικών τους από το μεγάλο κεφάλαιο, αφού με την μετατροπή τους σε επαγγελματικά, θα μπορούν να επενδύουν μέχρι και το 95% των εισφορών του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, σε μετοχές, ομόλογα εταιριών και έντοκα γραμμάτια.
Τα Μετοχικά Ταμεία των ΕΔ - ΛΣ, ΕΛΑΣ διατηρούν προς το παρόν σχετική αυτοτέλεια ενώ ουσιαστικά ελέγχονται από το Υπουργείο Εργασίας. Διαχειριστικά προβλήματα και κυρίως η ενιαία πολιτική, που ακολουθήθηκε διαχρονικά σε σχέση με τα αποθεματικά τους, οδήγησε μερίσματα, ΒΟΕΑ κτλ στην εξαΰλωση! Έχει νομοθετηθεί ήδη η κατάργηση των «εισφορών υπέρ τρίτων». Αυτό οδηγεί στην κατάργηση των «κοινωνικών πόρων» που προβλέπονται στην θέση της εργοδοτικής εισφοράς για τα Μετοχικά Ταμεία ΕΔ – ΛΣ, ΕΛΑΣ και που είναι ήδη κατά πολύ μειωμένοι.
Δηλαδή η χρηματοδότηση της επικουρικής ασφάλισης των Σωμάτων Ασφαλείας και των Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ – ΛΣ, ΕΛΑΣ θα προέρχεται αποκλειστικά από εμάς τους ίδιους, γεγονός που θα επιφέρει νέες μεγάλες περικοπές στις ήδη πετσοκομμένες παροχές των συνταξιούχων συναδέλφων, αλλά και μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των εν ενεργεία συναδέλφων μέσω νέων αυξήσεων των εισφορών, δηλαδή νέων μειώσεων στο μισθό τους, με αντάλλαγμα ένα αμφισβητούμενο επίδομα φτώχειας στα γεράματα.
Προωθούν τα επαγγελματικά ταμεία, τη στιγμή που αποκαλύπτεται ξεκάθαρα σύμφωνα και με τις αναλογιστικές μελέτες - προτάσεις, ότι τα τεράστια προβλήματα που παρουσιάζουν τα επικουρικά ταμεία των Σωμάτων Ασφαλείας, από τη διαχρονική λεηλασία των αποθεματικών τους από το ιδιωτικό κεφάλαιο, θα καλυφθούν είτε μέσα από μεγάλες αυξήσεις εισφορών (μέχρι και 66,7%), είτε με μειώσεις παροχών (μέχρι και 34,4%).
Ότι συμβαίνει σήμερα στα επικουρικά των Σωμάτων Ασφαλείας (ενοποιήσεις, μετατροπή σε επαγγελματικά) δείχνει το δρόμο που μπορεί να οδηγηθούν σε ένα επόμενο χρόνο και τα Μετοχικά Ταμεία ΕΔ – ΛΣ, ΕΛΑΣ, με αλλαγή του μετοχικού χαρακτήρα τους σε μια προοπτική για την ενοποίηση όλων των ταμείων, που είναι και ο τελικός στόχος. Ήδη τα πρώτα βήματα έχουν γίνει!
Σε κάθε περίπτωση το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, θα πληρώσει το ίδιο τα ελλείμματα με τη ραγδαία μείωση του μισθού και των συντάξεών μας, για να εισπράξουν όταν και όποτε βγούνε στη σύνταξη, ένα επιπλέον επίδομα φτώχειας και εξαθλίωσης.
Υπόσχονται ότι θα μπαίνουν οι εισφορές του κάθε συναδέλφου στον «δικό μας κουμπαρά», ενώ αποκρύπτουν το γεγονός ότι οι συνταξιοδοτικές παροχές θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Εργασίας σύμφωνα με τον νόμο Ρέππα. Αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ελλείμματα και δεν λαμβάνονται οι απαραίτητες αποφάσεις για μηδενισμό τους, τότε θα τίθενται υπό καθεστώς αναγκαστικής επιτροπείας από το Υπουργείο Εργασίας και θα οδηγηθούν όλα στο ίδιο αποτέλεσμα δηλαδή στις μειώσεις συντάξεων και παροχών.

Όλα αυτά να μην τα επιτρέψουμε!
Μοναδική μας υποχρέωση, είναι ο συνεχής αγώνας για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας και κατά συνέπεια και του δικαιώματος της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας.
Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός
και η συμπόρευσή μας με τους υπόλοιπους συνταξιούχους και εργαζόμενους, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που πλήττονται από τις συνέπειες της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.

Καμία μείωση στις συντάξεις μας.
Να απορρίψουμε το δίλλημα που βάζει η κυβέρνηση για σύσταση επαγγελματικού ταμείου ή υπαγωγή στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (Ε.Τ.Ε.Α.) για ΠΣ – ΕΛΑΣ. Είναι ψευδοδίλλημα, διότι με την εφαρμοζόμενη αντιασφαλιστική πολιτική όλων των κυβερνήσεων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα οδηγηθούμε στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή στη χρεοκοπία της κοινωνικής ασφάλισης και στην πλήρη απαλλαγή του κράτους από τις υποχρεώσεις του στους εργαζόμενους.
Συνάδελφοι, σας καλούμε να εμποδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μετατροπή της επικουρικής μας ασφάλισης σε επαγγελματική, που θα επιφέρει νέες δυσβάσταχτες οικονομικές επιβαρύνσεις για όλους μας με αύξηση εισφορών και μεγάλη μείωση στις ήδη υποβαθμισμένες κοινωνικές παροχές.
Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για τη διατήρηση και ενίσχυση του συστήματος της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν κοινωνικής μας ασφάλισης με πλήρη χρηματοδότηση και εγγύηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Να μην επιτρέψουμε καμιά νέα περικοπή στις κύριες και επικουρικές συντάξεις - μερίσματα και να απαιτήσουμε την αποκατάσταση τους στα επίπεδα του 2009, καθώς και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
Να επιστραφούν όλα τα λεηλατημένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης (επενδύσεις στο χρηματιστήριο κ.α.) που στόχο έχει να παραδίδει τα χρήματά μας στο μεγάλο κεφάλαιο.

Συνάδελφοι απόστρατοι,
είναι ώρα ευθύνης και αγώνα. Ενωμένοι, να δείξουμε τη δύναμή μας ενάντια στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση σ΄ εμάς και τις οικογένειες μας.

Σας καλούμε να δηλώσετε τη συμφωνία σας
με την υπογραφή σας στο κείμενο.
Επίσης καλούμε φορείς αποστράτων και τον καθένα συνάδελφο ξεχωριστά να πάρουν μέρος στην ανοιχτή σύσκεψη που διοργανώνουμε στο ξενοδοχείο STANLEY Οδυσσέως 1 Πλατεία Καραϊσκάκη, στάση μετρό Μεταξουργείο, την Δευτέρα 9 Νοέμβρη (ώρα 18.00: προσέλευση, παράθεση καφέ, 18.30: έναρξη σύσκεψης).


30 Οκτωβρίου 2015

Η Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση
του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΠΕΑΠΣ), ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ) και Νίκος Καρπής αντιπλοίαρχος ε.α. ΛΣ, Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος Β΄ αντιπρόεδρο της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής, Δημήτρης Μαντζιάρας αναπλ. ταμείας της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής


Σημείωση – παράκληση: όσοι συμφωνούν να στείλουν ηλ. μήνυμα στη διεύθυνση: protovoyliaapostraton@gmail.com  με κείμενο:
Συμφωνώ με το κάλεσμα για την υπεράσπιση του δικαιώματος μας στην Κοινωνική Ασφάλιση
(όνομα, επίθετο, ιδιότητα, τηλέφωνο επικοινωνίας )





ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
  1. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΠΕΑΠΣ)
  2. ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ)

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
1.     Ευθύμιος Τσούνας ανθυποπυραγός ε.α.
2.     Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος Β΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής.
3.     Νίκος Παπαναστάσης συνταγματάρχης ε.α. ΣΞ
4.     Γιάννης. Ντουνιαδάκης υποναύαρχος ε.α. ΠΝ
5.     Νίκος Καρπής αντιπλοίαρχος ε.α. ΛΣ
6.     Δημήτρης Μαντζιάρας αναπλ. ταμείας της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής.
7.     Μάλαμας Τσαρδάκης πλωτάρχης ε.α. ΠΝ
8.     ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΤΙΑΤΟΣ αντισυνταγματάρχης ε.α. ΣΞ
9.     Τριαντάφυλλος Φωτιάδης απόστρατος αξιωματικός ε.α. ΠΝ
10.  Σάββας Θεοδωρής, Αρχιπύραρχος ε.α., αντιπρόεδρος της Π.Ε.Α.Π.Σ
11.  ΑΝΤΩΝΗΣ  ΚΟΥΣΑΛΗΣ ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Π.Ν Ε.Α 
12.  Eυαγγέλου Νικολαος. απόστρατος Π.Ν
13.  ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΦΕΝΤΑΚΗΣ ΑΝΘΥΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ε.α. ΠΝ
14.  ΤΡΑΝΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΠΝ 
15.  Δημήτρης  Σαραντόπουλος Αξιωματικος ε.α. Π.Ν.
16.  Ρίζας Θεόφιλος απόστρατος του ΠΝ.
17.  Λεωνίδας Παπαθωμάς  Αξιωμ. ε.α  Π.Ν
18.  Χαραλαμπίδης Χρήστος Ανθυπασπιστής
19.  Μιχαήλ Μιχαήλ απόστρατος Ανθυποπυραγός του Π.Σ
20.  Ματουλόπουλος Ευστάθιος
21.  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΕΛΕΠΗΣ ΑΝΤ/ΧΟΣ ΠΝ εα
22.  Αντώνης Κακαράς, αρχιπλοίαρχος ε.α. συγγραφέας,
23.  Ευθύμιος  ΛΥΓΙΔΑΚΗΣ  Αντ/γος ε.α. ΕΛ.ΑΣ  
24.  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΚΟΣ ΣΞ
25.  Ευάγγελος Παναγιωτίδης Σημαιοφόρος(Ε-ΜΟΥΣ).ε.α. Π.Ν
26.  ΜΙΣΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ.
27.  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΣΑΛΗΣ ΣΥΝ/ΧΗΣ(ΠΒ)ε.α.
28.   Κωστής ΣΤΕΦΑΝΟΥ, Ασμχος (Ι) ε.α.,
29.  Ηλίας Βολυράκης Υποστράτηγος ΠΣ ε.α.
30.  ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΘ/ΣΤΗΣ Ε.Α.
31.  Βαγγέλης Κιούσης απόστρατος αξιωματικός ΠΑ
32.  ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΞΧΟΣ ΠΖ εα -
33.  Γιώργος Καραμάνης οργανωτικός γραμματέας της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής.
34.  ΜΑΛΙΣΙΟΒΑΣ ΝΙΚΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ Π.Ν
35.  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Κώστας Υπομοίραρχος Ελληνικής Χωροφυλακής ε.α.
36.  Αριστείδης Γιαννόπουλος Πλοίαρχος (Ι) ε.α. ΠΝ
37.  ΛΟΥΒΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞ/ΚΟΣ Π.Ν.
38.  Κων/νος Κελλάρης Σμχος ε.α.
39.  ΛΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΠΝ  ε.α.
40.  ΔΑΝΙΟΛΟΣ ΡΩΜΥΛΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΜΧΟΣ (Ι) ε.α. (ε.ε.: 1953-1991)
41.  ΔΑΝΙΟΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΡΩΜΥΛΟΥ ΣΜΧΟΣ (Ι) ε.α.  (ε.ε.: 1982-2008)
42.  Μηνάς Ρασούλης , Ταξίαρχος Τεθωρακισμένος ε.α
43.  Νικόλαος Ψαθάς, Λοχαγός ε.α.
44.  Ευστάθιος Φλώρος απόστρατος αξ/κος ΠΝ
45.  Βασίλης Φάρκωνας απόστρατος αξ/κος ΠΝ
46.  Παναγιώτης Μαλλής Υποστράτηγος ε.α.
47.  Χρήστος Κουτσολιακος— Απόστρατος Επγος (Ρ)
48.  Σπυρος Φραγκογιαννης Πχος ε.α ΠΝ 
49.  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ (ΚΟΡΥΒΑΝΤΗΣ) ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞ/ΚΟΣ Π.Ν 
50.  Αθανάσιος Ζαγγογιάννης Απόστρατος Π.Α.
51.  NIΚΟΣ ΤΖΙΓΚΟΥΝΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ Β
52.  KΩΝ/ΝΟΣ  Π. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΛ.ΑΣ.ε.α.
53.  Εύαγγελος  Αντωνόπουλος  Απόστρατος Ανθυποπυραγός ΠΣ
54.  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΙΔΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ εα-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ BA, BSc, Dip.MKT, MBA, M.HABA. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ AGSM AE, ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.
55.  ΔΡ.  NIKOS   ΔΕΝΙΟΖΟΣ ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Λ.Σ. ε.α Οικονομολόγος-Περιφερειολόγος M.Sc. M.Sc. Απόφοιτος ΣΕΘΑ,  Απόφοιτος George Marshall Center for Security Studies
56.  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΤΣΙΔΗΣ ΤΧΗΣ (ΠΖ)ε.α.
57.  ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ ΑΝΘΣΤΗΣ 
58.  Γεωργιος Τουντας Αντιπλοιαρχος (Ε) ΠΝ ε.α.
59.  Αντιναύαρχος ε.α Γ.Χλιμίντζας Π.Ν
60.  ΠΑΥΛΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΝ 7 ΦΟΡΕΣ
61.  Παπαδάκης Γεώργιος-Τχης(ΤΘ)-ΣΜΥ/Τάξη 1984
62.  ΗΛΙΑΣ Ν. ΣΠΥΡΕΛΛΗΣ ΛΟΧΑΓΟΣ (ΦΠΒ)εα-ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΓΓ. ΓΛΩΣΣΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ
63.  Ιωάννης Κουμπαράκης Ανθυποπυραγός  Π.Σ. ε.α. 
64.  Χρήστος Τσάκωνας Ανθυποπυραγός  Π.Σ.  ε.α.
65.  Ιωάννης Γκάρλας Ανθυποπυραγός  Π.Σ. ε.α. 
66.  Νικήτας Μελισσάκης Πυρονόμος Π.Σ. ε.α.
67.  Ανδρέας Ριτσώνης Ανθυποπυραγός Π.Σ. ε.α.
68.  Νικόλαος Ζαγγανάς Ανθυποπυραγός  Π.Σ. ε.α.
69.  ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΤΧΗΣ ΣΞ 
70.  ΣΧΗΣ Ε,Α, ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 
71.  Παπαδόπουλος Γιώργος ΣΞ, ΕΑ Ανθστης (ΔΒ) 
72.  Αναστάσιος Γρηγοριάδης Ανχης ε.α
73.  ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΧΗΣ εα (ΑΣ) 
74.  Αδαμόπουλος Προκόπιος Αντιπλοίαρχος ε.α. ΠΝ
75.  Βαπορίδης Σωτήρης  Αξιωματικός εα ΠΝ
76.  Αντώνης Παρασκευόπουλος, απόστρατος ΣΞ
77.  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ ΤΟΥ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
78.  Αντιπτέραρχος(Ι) Αθανάσιος Ντούρμας
79.  ΧΑΛΚΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΞ/ΚΟΣ ΠΝ ΕΑ

Τελευταία ενημέρωση

3 Νοεμβρίου 2015

http://protovoyliaapostraton.webnode.com/