20 Οκτ 2016

Συντάξεις – νέοι συνταξιούχοι: Το θέμα των ημερών

Πρωτοβουλία Αποστράτων
για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην κοινωνική ασφάλιση.

(http://protovoyliaapostraton.webnode.com  -  e-mail: protovoyliaapostraton@gmail.com)

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συντάξεις – νέοι συνταξιούχοι: Το θέμα των ημερών

Όσοι έχουν αποστρατευτεί από τις 12/5/2016 και μετά, πήραν τις «τριμηνιαίες αποδοχές», περιμένοντας να βγει η σύνταξή τους με βάση τον ν. Κατρούγκαλου (4387/16) -αυτόν που «δεν» θα μείωνε τις συντάξεις-.
Το τρίμηνο πέρασε, οι συντάξεις όμως δεν έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με το ΓΛΚ αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχει λάβει ακόμη την απαραίτητη σχετική εγκύκλιο από το υπουργείο εργασίας.
Εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα πούμε ποιος είναι υπεύθυνος για το πρόβλημα: το ΓΛΚ ή το υπουργείο! 
Είναι η κυβέρνηση, ο κρατικός μηχανισμός!
Η Πρωτοβουλία αποστράτων πιστεύει, ότι όλες οι συντάξεις θα πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του 2009, με την καταβολή επίσης και 13ης και 14ης. Αυτό μεταξύ άλλων διεκδικεί και αγωνίζεται, όπως έκανε και χθες 17/10/2016 στο Σύνταγμα μαζί με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Σημειώνεται, ότι άλλωστε το συγκεκριμένο αίτημα περιλαμβάνεται και στο 10ο άρθρο του σχεδίου νόμου που παρέδωσε στα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής αντιπροσωπεία των διαδηλωτών από τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις κατά τη διάρκεια της ίδιας συγκέντρωσης.
Συνάδελφοι,
δεν πρέπει να περιμένουμε καμιά ιδιαίτερη μεταχείριση από τον κρατικό μηχανισμό, σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και συνταξιούχους και απόδειξη είναι και το θέμα των νέων συνταξιούχων! Ας αφήσουμε λοιπόν για λίγο το πληκτρολόγιο και το τηλεκοντρόλ και να συναντηθούμε στους δόμους μαζί με τις χιλιάδες άλλους που αγωνίζονται με συνέπεια για το δίκιο όλων μας. Γι’ αυτά που δικαιούμαστε τον 21ο αιώνα! Μια τέτοια ισχυρή, συντονισμένη, πλατιά αντίδραση θα τρομάξει τον κάθε Κατρούγκαλο και την κάθε κυβέρνηση!
Ως Πρωτοβουλία, ενώ παραμένουμε ανυποχώρητοι στις πιο πάνω θέσεις μας, καλούμε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα, που με ευθύνη της έχει προστεθεί ανάμεσα στα τόσα άλλα στους ώμους των νέων συνταξιούχων! 

18/10/2016
Πρωτοβουλία Αποστράτων


Διαβάστε περισσότερα: http://protovoyliaapostraton.webnode.com/news/syntaxeis-neoi-syntaxioychoi-to-thema-ton-imeron/