Συνάδελφοι του Στρατού Ξηράς, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι του Πολεμικού Ναυτικού, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι της Πολεμικής Αεροπορίας, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι της Ελληνικής Αστυνομίας, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι του Λιμενικού Σώματος, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

31 Ιαν 2016

Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει ...!

   Εδώ και μέρες, μετά την δημοσιοποίηση του προσχεδίου για το Ασφαλιστικό, με πρωτοβουλία της ΑΝΕΑΕΔ προτάθηκε (11/1/2016) συνάντηση φορέων αποστράτων και εε « … για εξέταση, αποτίμηση, εκτίμηση καταστάσεως και προγραμματισμό των όποιων ενεργειών και δράσεων ...». Στο μήνυμα εκείνο μάλιστα τονιζόταν το επείγον του θέματος, ζητούσε συνάντηση μέσα στην ίδια εβδομάδα «… προκειμένου να μην βρεθούμε, για μια ακόμα φορά, στην δυσάρεστη θέση απλά να παρακολουθούμε σαν απλοί και αδιάφοροι θεατές και στην συνέχεια διαπιστώνοντας τις δυσάρεστες επιπτώσεις να τρέχουμε …».
    Η συνάντηση τελικά έγινε μετά 15 μέρες (26/1/2016) και όπως προκύπτει από το σχετικό δελτίο τύπου (ΔΤ), «πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα συσκέψεων της ΕΑΑΑ, σύσκεψη των Ενώσεων / Ομοσπονδιών / Φορέων που υπογράφουν και εκπροσωπούν εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και συζήτησαν / εξέτασαν το ασφαλιστικό / συνταξιοδοτικό …». Στο ΔΤ μάλιστα σημειώνεται ότι «Το σύνολο των συμμετεχόντων εξέφρασε την αντίθεση / διαφωνία του για το υπό συζήτηση σχέδιο του ασφαλιστικού / συνταξιοδοτικού» και κατέληγε ότι οι «Τρόποι δράσης θα δημοσιοποιηθούν με νεώτερη ανακοίνωση / δελτίο τύπου».

    Ανακοίνωση όμως δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας μόλις τέσσερις μέρες πριν τις  κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη 4 & 5 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της γενικής απεργίας και εκείνης των εε στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας αντίστοιχα! 

  Τι μέλλει γενέσθαι;; Οι απόστρατοι θα παρακολουθήσουν τις διαμαρτυρίες μέσω των ΜΜΕ από τον καναπέ τους ως να μη τους αφορά το θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης;; Ποιοι άραγε είναι αυτοί που προφανώς έχουν πεισθεί από τις υποσχέσεις και τα ναι και όχι υπουργών και λοιπών παρατρεχάμενων και κωλυσιεργούν στη λήψη αποφάσεων;;


  Συνάδελφοι,
εμείς θα είμαστε εκεί! Μαζί με τους εργαζόμενους και συνταξιούχους που αγωνίζονται, για ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ το προσχέδιο Ασφαλιστικού νόμου της κυβέρνησης και της ΕΕ! Τελευταία προθεσμία για τον καθορισμό ακριβούς χρόνου και τόπου συγκέντρωσης το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Θα είμαστε στους δρόμους ΟΛΟΙ μαζί και 4 και 5 Φεβρουαρίου, 
γιατί χορτάσαμε υποσχέσεις και δήθεν καλοπιάσματα από τους μέχρι και σήμερα διαχειριστές της εξουσίας! Γιατί ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ! Γιατί η ζωή απέδειξε ότι απόστρατοι και εε βρισκόμαστε στη πλευρά εκείνων που μονίμως χάνουν! 31/1/2016


Πηγή:http://ketha.gr/nea.html

30 Ιαν 2016

ΚΕΘΑ: τιμώντας τους νεκρούς των Ιμίων και όλους όσους μέχρι σήμερα δώσανε τη ζωή τους ασκώντας τα καθήκοντά τους για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα Παρασκευή 29/1/2016 και ώρα 1230
τιμώντας τους νεκρούς των Ιμίων:
·       Αντιναύαρχο Χ. Καραθανάση, 34 ετών, κυβερνήτη,
·       Αντιναύαρχο Π. Βλαχάκο, 31 ετών, συγκυβερνήτη,
·       Πλοίαρχο Ε. Γιαλοψό, 29 ετών, χειριστή συσκευών.
καθώς επίσης τιμώντας
και όλους όσους μέχρι σήμερα δώσανε τη ζωή τους ασκώντας τα καθήκοντά τους για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο,
οι ακόλουθοι φορείς εε και εα στελεχών των ΕΔ & ΣΑ εναπόθεσαν λίγα λουλούδια στο μνημείο των πεσόντων, που βρίσκεται στη συμβολή της λ. Β. Σοφίας και Μουρούζη:


  • Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων (ΠΑ.Σ.Οι.Π.Α.)
  • Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ)
  • Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής, (ΕΣΠΕΑ)
  • Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ)
  • Ελληνικός Σύνδεσμος Υποβρυχίων
  • Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών ΠΝ (ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ)
  • Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΑΣΜΥΝ)
  • Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολών Αξιωματικών Σωμάτων.
  • Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αποστράτων  (ΣΕΑΑ)
  • Πανελλήνια ένωση αποστράτων πυροσβεστικού σώματος (ΠΕΑΠΣ)
  • Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση
  • Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς γιατί ένας ικανός αριθμός μελών και φίλων έδωσε το "παρών" του στην εκδήλωση! Τους ευχαριστούμε θερμά.
Πατριώτες εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί αποτίσαμε φόρο τιμής, αλλά συγχρόνως στείλαμε το μήνυμα, ότι δεν επιτρέπουμε τέτοιες επετείους να τις μονοπωλούν «υπερ-πατριώτες».
Οι τρεις πεσόντες είναι το ανθρώπινο "τίμημα" της κρίσης των Ιμίων, που δυστυχώς δεν είναι και το μόνο. Με την κρίση εκείνη ανοίχθηκε ο δρόμος για τη συνολική αμφισβήτηση του καθεστώτος στο Αιγαίο, ενώ οι ΗΠΑ αναγορεύθηκαν / επαναβεβαιώθηκαν, ως επιδιαιτητές.
Επέτειοι, όπως η συγκεκριμένη, υπενθυμίζουν γεγονότα, λάθη και κινδύνους για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ειδικά αυτή την περίοδο, που βρίσκονται πάλι σε δοκιμασία, πολύ περισσότερο που ακόμα και η πολεμική εμπλοκή της χώρας πλησιάζει εξαιτίας των δεσμεύσεων της με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ – ΕΕ!

Τις μέρες τούτες, που η πατρίδα μας βάλλεται από διάφορες μεριές με στόχο τη λήστευση των πόρων της, τον περιορισμό των συνόρων της, την αλλοίωση της ιστορίας της, την καθήλωση του πατριωτικού φρονήματος των Ελλήνων με την συντριβή της θέλησης για αντίσταση και προστασία των κάθε είδους δικαιωμάτων μας, διατρανώνουμε και με την ευκαιρία αυτή, ενθυμούμενοι και τιμώντας τη θυσία των συναδέλφων μας, πως τούτος ο τόπος είναι δικός τους και δικός μας και δεν τον χαρίζουμε, ούτε τον διαπραγματευόμαστε.



Η γραμματεία της ΚΕΘΑ



27 Ιαν 2016

Πανελλαδική, ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην Πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλιά Βουλή) στην Αθήνα, στις 5 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16.00

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 201/1/35
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Σε συνέχεια της από 22 Ιανουαρίου 2016 ανακοίνωσής μας, σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα, 25 Ιανουαρίου 2016, νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα του Συνδικάτου μας, κατά την οποία αποφασίστηκε η διοργάνωση μαζικής, πανελλαδικής, ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, στην Πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλιά Βουλή) στην Αθήνα, στις 5 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16.00.
Επίσης, αποφασίστηκε η παρουσία - συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη από τους αγρότες και άλλες κοινωνικές τάξεις.
Καλούμε τους συναδέλφους μας στην ενέργεια και στην αποστρατεία, να μεταφέρουν το αγωνιστικό μήνυμά μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, συμβάλλοντας στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης διαμαρτυρίας μας, που αποσκοπεί στην αποτροπή των επαχθών για τους ένστολους σχεδιασμών της Κυβέρνησης και στην ικανοποίηση υπερώριμων αιτημάτων για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας.
Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
Οι Πρόεδροι


Π.Ο.ΑΣ.Υ. 


Π.Ο.ΑΞΙ.Α.


Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.


Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.


Ε.Α.Π.Σ.


Π.Ε.Α.Λ.Σ.


ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος

ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος

ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος

ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης

ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος 



Αντίθεση στο συζητούμενο σχέδιο Ασφαλιστικού. Συμπέρασμα σύσκεψης Ενώσεων / Ομοσπονδιών / Φορέων που εκπροσωπούν εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα συσκέψεων της ΕΑΑΑ, σύσκεψη των Ενώσεων / Ομοσπονδιών / Φορέων που υπογράφουν και εκπροσωπούν εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και συζήτησαν / εξέτασαν το ασφαλιστικό / συνταξιοδοτικό όπως έχει δημοσιοποιηθεί από τα αρμόδια Υπουργεία.
Το σύνολο των συμμετεχόντων εξέφρασε την αντίθεση / διαφωνία του για το υπό συζήτηση σχέδιο του ασφαλιστικού / συνταξιοδοτικού.
Τρόποι δράσης θα δημοσιοποιηθούν με νεώτερη ανακοίνωση / δελτίο τύπου
Μετέχοντες Φορείς
Ν.Π.Δ.Δ
Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ)
Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ)
Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ)
Ν.Π.Ι.Δ
Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ)
Επιστημονικός Σύλλογος Μηχανικών Αεροπορίας (ΕΣΜΑ)
Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)
Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΑ)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ)
Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων (ΠΑΣΟΙΠΑ)
Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών  Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ/ΣΑΣΥ/ΠΝ)
Σύλλογος Αποφοίτων Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων (ΣΑΙΡ)
Σύλλογος Αποφοίτων Σ.Τ.Υ.Α (ΣΑΣ)

Σύνδεσμος Αποφοίτων Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΑ/ΣΣΑΣ)  

26 Ιαν 2016

Όλοι στην Γενική απεργία στις 4 /2/2016

Όλοι στην Γενική απεργία στις 4 /2/2016, απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για το Ασφαλιστικό που, σε συνεργασία με την ΕΕ, ρίχνει ταφόπλακα στο όποιο κοινωνικό κράτος είχε απομείνει, στέλνοντάς μας στους ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες!

Να μη περάσει ο νόμος κυβέρνησης - ΕΕ!

23 Ιαν 2016

Οι απόστρατοι να συμμετέχουμε στον ξεσηκωμό!

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ)
Ζαλόγγου 7, Αθήνα 10678
http://www.ketha.gr/nea.html
e - mail: ketha@ketha.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Οι απόστρατοι να συμμετέχουμε στον ξεσηκωμό!


Η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες με το ψέμα και τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια, προχωρώντας και μάλιστα τρέχοντας στα χνάρια των προκατόχων της, που έφεραν τα ταμεία και την Κοινωνική Ασφάλιση στo σημερινό κατάντημα. Συνεχίζει ασύστολα και με ενθουσιασμό, υποστηριζόμενη στην ουσία και από τα Ευρωενωσιακά Κόμματα, στο δρόμο που έχει χαραχθεί στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων. Οι ενέργειες όλων τους έχουν σαν κεντρική επιδίωξη: την απαλλαγή του κράτους από τη χρηματοδότηση και την εγγύηση του συστήματος ασφάλισης, πρόνοιας και περίθαλψης συνολικά και την μείωση της συμμετοχής της εργοδοσίας στην Ασφάλιση. Ταυτόχρονα συρρικνώνονται αποδοχές και όλα τα βάρη φορτώνονται ΜΟΝΟΝ στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους!
Μετά από 6 χρόνων πολιτική εξαθλίωσης του λαού μας και συνεχούς αφαίρεσης δικαιωμάτων, έρχονται τώρα να μας αποτελειώσουν με το νέο ασφαλιστικό, που όμως επηρεάζει την ίδια την επιβίωση των οικογένειών μας, είναι η ίδια μας η ζωή! Δεν πρόκειται απλά για νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, αλλά μας οδηγούν ολοταχώς στη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα ασφάλισης, έχει απομείνει, ωθώντας μας προς την ιδιωτική ασφάλιση και τους μεγαλοεπιχειρηματίες υγείας! Με αυτές τις συνθήκες όμως, οι έχοντες και κατέχοντες που κολυμπούν στον κλεμμένο (και νόμιμα) πλούτο, πληρώνουν αδρά και εξασφαλίζουν εκτός της τρυφηλής ζωής, σωστή περίθαλψη άρα και υγεία στους εαυτούς τους και στις οικογένειές τους. Οι άλλοι, αφηνόμαστε στη μοίρα μας να αγωνιζόμαστε για επιβίωση με μισθούς και συντάξεις πείνας, μεγάλο ποσοστό στην ανεργία και την ανέχεια με υποτυπώδη κρατική στήριξη στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση κι όσο αντέξουμε!
Ο αντίπαλος είναι κοινός για όλους εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, τους συγγενείς και φίλους. Δεν είναι μόνο το άλφα ή το βήτα Κόμμα – τωρινός ή επόμενος κυβερνητικός υπηρέτης ντόπιων και ξένων συμφερόντων. Είναι η κυβερνητική πολιτική που ταυτίζεται με της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντίπαλός μας είναι τελικά αυτοί που κρύβονται πίσω της και νέμονται τον πλούτο της χώρας, αυτοί που μας εκμεταλλεύονται! Είναι αυτοί οι ίδιοι που ωφελούνται από το γκρέμισμα των υπολειμμάτων του  κοινωνικού κράτους με την συρρίκνωση αποδοχών και εργασιακών δικαιωμάτων.
Τέλος στην υπομονή και στις ψεύτικες ελπίδες, ότι κάτι θα αλλάξει! Κανείς απόστρατος αλλά και εν ενεργεία να μη πιστεύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για χάρη μας θα πάει κόντρα στις εντολές των «εταίρων» της, εξάλλου υπέγραψαν συμφωνίες και αποδεικνύουν πως ό,τι δεν τόλμησαν οι προηγούμενοι, το πράττουν αυτοί τώρα και μάλιστα κοροϊδεύοντάς μας ασύστολα.
Στην ΚΕΘΑ, χωρίς να ξεχνάμε τα τόσο επίκαιρα και φλέγοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, της άμυνας, της ειρήνης, τους κινδύνους των πολέμων, δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι σε ότι αφορά τη ζωή, τη δική μας και του λαού μας! Δεν δικαιούμαστε να μείνουμε αδιάφοροι όταν έχουμε από τη μια το γκρέμισμα του όποιου κοινωνικού κράτους και από την άλλη το γκριζάρισμα περιοχών στο Αιγαίο, την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, το Κυπριακό, τις θανάσιμες εμπλοκές της χώρας σε επεμβάσεις μαζί με ΝΑΤΟ,  ΕΕ, ΗΠΑ κ.ο.κ., ενώ γνωρίζουμε καλά πως στο κοινωνικό σύστημα που ζούμε οι βαθιές κρίσεις επιλύονται με πόλεμο!
Χρέος όλων μας είναι να πάρουμε θέση!
Συμπεράσματα έχουμε βγάλει όλοι, ανεξάρτητα τι ψήφησε ο καθένας! Δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά η ρότα που ‘χουν διαλέξει. Η κυβέρνηση αρμενίζει στραβά το καράβι, οι ναυλωτές της και τα παπαγαλάκια της τη στηρίζουν και τη σιγοντάρουν.
Ο λαός έχει απαυδήσει, οι αγρότες έβγαλαν τα τρακτέρ στους δρόμους, οι συνταξιούχοι είναι σχεδόν κάθε μέρα στους δρόμους, η νεολαία, οι εργαζόμενοι (με γραβάτες και χωρίς γραβάτες) διαδηλώνουν στους δρόμους!  
Οι απόστρατοι δεν πρέπει και δεν μπορεί να απέχουν από τον ξεσηκωμό!
Όλοι στους δρόμους απέναντι στο έκτρωμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους «θεσμούς» (μην ξεχνάμε πως είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο)!
η ΚΕΘΑ ΚΑΛΕΙ
  • Να αναθεωρήσουμε την στάση μας απέναντι στη πολιτική που ακολουθείται σε όλους τους τομείς!
  • Να μην περιμένουμε τίποτα πια χωρίς αγώνα!
  • Να οργανώσουμε την πάλη μας και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας επιλέγοντας να συμμαχήσουμε με εργαζομένους και συνταξιούχους που έχουν αποδείξει ότι μάχονται με συνέπεια για το δίκιο όλων μας.

Όλοι στους δρόμους!
Τα σχέδια κυβέρνησης και ΕΕ για το Ασφαλιστικό,
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!


21/1/2016

Η γραμματεία της ΚΕΘΑ

Απόφαση αγώνα από τις Ομοσπονδίες ΣΑ και ΕΔ


 Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 600/14/8-β
Ο Κύβος Ερρίφθη – Σύσσωμα στο Δρόμο
Με θερμά αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και ιερής στοχοπροσήλωσης στον όρκο μας για ανυποχώρητη υπεράσπιση των συμφερόντων των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ως αναγκαίας προϋπόθεσης για την εξασφάλιση συνθηκών ασφαλείας και σταθερότητας στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, η πρώτη ιστορική κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων του Συνδικάτου μας.

Υλοποιώντας προγενέστερη απόφαση της Επιτροπής Αγώνα, υπό το βάρος των ραγδαίων εξελίξεων - ανατροπών στο ασφαλιστικό μας, εξετάσαμε διεξοδικά τα προωθούμενα μέτρα. Kαθολική παραδοχή και απαίτηση ήταν η ενδυνάμωση των κοινών μας αγώνων, αλλά και η σταθερή έκφραση της αλληλεγγύης μας προς τη δοκιμαζόμενη, για έκτη συνεχή χρονιά, ελληνική κοινωνία, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας αποτελούμε κι εμείς, καθώς εισπράττουμε την απαξίωση της ζωής, λόγω της εκτεταμένης ανεργίας μελών των οικογενειών μας, της αποσάθρωσης των δημοσίων αγαθών της υγείας, της παιδείας, των υπηρεσιών περίθαλψης, πρόνοιας, εκπαίδευσης κλπ.
Στη σημερινή συνάντηση, τοποθετήθηκαν, κατόπιν πρόσκλησής μας, ο πρώην Υπουργός Εργασίας κ. Γεώργιος ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ και ο αναλογιστής κ. Κων. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ενώ άκρως διαφωτιστική υπήρξε στη συνέχεια η ενημέρωση που είχαμε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ, παρουσία του Υπουργού μας κ. Νικολάου ΤΟΣΚΑ, του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Νικόλαου ΦΡΑΓΚΟΥ και σύσσωμης της Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ειδικότερα, μας γνώρισε ότι:
α) οι ενιαίοι κανόνες της Εθνικής & Ανταποδοτικής σύνταξης θα εφαρμοστούν και στο Δημόσιο Τομέα και συνεπώς και στους Ενστόλους, χωρίς καμία εξαίρεση,
β) οι εφάπαξ παροχές των Ταμείων και Κλάδων Προνοίας μας, που δεν εντάσσονται στον Τομέα Προνοίας του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, θα έχουν όμοιο τρόπο υπολογισμού με τον προαναφερόμενο Τομέα, και στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο πιθανόν να υπάρξει ένταξή τους στον εν λόγω Φορέα και
γ) θα υπάρξουν πιθανές μειώσεις στα μερίσματα που καταβάλλει το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, όπου δικαιούχοι είναι το σύνολο των Πυροσβεστών και ένα σεβαστό ποσοστό των Αστυνομικών.      
Ας γνωρίζουν οι δανειστές και οι όποιοι εγχώριοι και εξωχώριοι εκφραστές των συμφερόντων τους, ότι οι, εκ του Ελληνικού Συντάγματος, απορρέουσες συνδικαλιστικές μας αρμοδιότητες, επιτάσσουν την πλήρη δραστηριοποίησή μας, μη λησμονώντας τις παραδοχές του νυν Υπουργού Εργασίας, ως «προνομιούχου» συνομιλητή και συμβούλου μας, σε ανύποπτο χρόνο, για το δικαίωμα της απεργίας, της αποχής από δευτερεύοντα καθήκοντα κλπ. Δράσεις που έχουμε συναποφασίσει και απαιτήσεις που μας οδηγούν, νομοτελειακά πλέον, στη δημιουργία τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, όπως από την πλειοψηφία των συναδέλφων εκφράστηκε πανηγυρικά σήμερα.
Το πατριωτικό μας καθήκον, μας καλεί να βάλουμε τέλος στην ανοχή σε πολιτικές που βάζουν ταφόπλακα στη ζωή μας.
Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, κατόπιν ψηφοφορίας, τα Διοικητικά Συμβούλια αποφάσισαν να προχωρήσουμε σε κοινές πανελλαδικές ένστολες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και ταυτόχρονη παρουσία - συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που αποφασίζονται από άλλες κοινωνικές τάξεις και συνδικαλιστικές Οργανώσεις.
Ο ακριβής τόπος και χρόνος θα ανακοινωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ!

Οι Πρόεδροι
Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος
Π.Ο.ΑΞΙ.Α. ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης
Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος
Ε.Α.Π.Σ. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης
Π.Ε.Α.Λ.Σ. ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος
Π.Ο.Ε.Σ. ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗΣ Ανέστης


http://www.poasy.gr/web/index.php?option=com_content&view=article&id=2687:2016-01-22-14-43-05&catid=122:news-federations-2016&Itemid=119









19 Ιαν 2016

H ΚΕΘΑ καλεί σε εκδήλωση τιμής για τους νεκρούς των Ιμίων καθώς και όλους όσους μέχρι σήμερα δώσανε τη ζωή τους ασκώντας τα καθήκοντά τους για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα τιμώντας τους νεκρούς των Ιμίων:
•       Αντιναύαρχο Χ. Καραθανάση, 34 ετών, κυβερνήτη,
•       Αντιναύαρχο Π. Βλαχάκο, 31 ετών, συγκυβερνήτη, και
•       Πλοίαρχο Ε. Γιαλοψό, 29 ετών, χειριστή συσκευών.
καθώς και 
όλους όσους μέχρι σήμερα δώσανε τη ζωή τους ασκώντας τα καθήκοντά τους για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο,

πρόκειται, με την ευκαιρία της επετείου της απώλειας τους, να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων, που βρίσκεται στη συμβολή της λ. Β. Σοφίας και των οδών Ρηγίλλης και Μουρούζη

την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016.


Καλούμε
Συναδέλφους καθώς και φορείς αποδέκτες πρόσκλησης
να παραστούν και να τιμήσουν τους νεκρούς μας.


Ώρα 12.00: Συνάντηση έξω από το Πολεμικό Μουσείο (στάση μετρό Ευαγγελισμός).
Ώρα 12.15: Μετακίνηση προς το μνημείο
Ώρα 12.30: Κατάθεση στεφάνων

Τις μέρες τούτες που η πατρίδα μας βάλλεται από διάφορες μεριές με στόχο τη λήστευση των πόρων της, τον περιορισμό των συνόρων της, και ο λαός εξαθλιώνεται οικονομικά και χάνει το ένα δικαίωμα μετά το άλλο, διατρανώνουμε και με την ευκαιρία αυτή ενθυμούμενοι και τιμώντας τη θυσία των συναδέλφων μας, πως τούτος ο τόπος είναι δικός τους και δικό μας και δεν τον χαρίζουμε, ούτε τον διαπραγματευόμαστε.

Παρακαλούμε για δηλώσεις συμμετοχής φορέων είτε ηλεκτρονικά, είτε στο τηλ. 6973073397

16 Ιαν 2016

Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση Τρίτη 19/1 ώρα 10π.μ.

Την Τρίτη 19/1 ώρα 10π.μ.  Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση 
στην Αθήνα στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης  
ΟΧΙ στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης


13 Ιαν 2016

Ο αυταρχισμός, η καταστολή και το συμφέρον των αστυνομικών.



Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την πολιτική της, εντείνει την επίθεσή της απέναντι στο λαό μας. Οι οικογένειες όλων μας δέχονται τις συνέπειες αυτής της αντιλαϊκής επίθεσης.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ψήφισαν μια σειρά από αντιασφαλιστικούς νόμους, τζογάρισαν τα αποθεματικά των ταμείων μας στο χρηματιστήριο, έχασαν μεγάλο μέρος των αποθεματικών τους με το PSI.
Το νέο αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί έκτρωμα για τα ασφαλιστικά δικαιώματα, βάζει ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Είναι συνέχεια των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων.  
Το αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ πλήττει παλιούς και νέους συνταξιούχους, με νέες μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις.
Αντίστοιχα, για τους αστυνομικούς το νέο μοντέλο υπολογισμού των συντάξεων που προωθεί το σχέδιο της κυβέρνησης θα μειώσει περαιτέρω τις συντάξεις και για τους συναδέλφους που πρόκειται να αποστρατευτούν μέσα στο 2016. Πιο συγκεκριμένα οι ήδη πενιχρές συντάξεις που ήδη λαμβάνουν οι συνάδελφοι συνταξιούχοι πρόκειται να υποστούν νέα μείωση που θα κυμαίνεται μεταξύ του 20%-30%.
Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες διαπιστώνουν καθημερινά ότι αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη διότι οι κοινωνικές υπηρεσίες της υγείας, πρόνοιας, ασφάλισης έχουν εμπορευματοποιηθεί. Με ιδιαίτερη ανησυχία διαπιστώνουν ότι τα δικαίωμά τους στην κοινωνική ασφάλιση διαρκώς συρρικνώνονται.
          Ενάντια σε όλα αυτά διαδήλωναν συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαίοι όταν δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση από την αστυνομία.
Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βαδίζει στο δρόμο που χάραξαν και εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ που εφάρμοσαν αντιλαϊκές – αντεργατικές – αντιασφαλιστικές πολιτικές σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. Πάντα αυτές τις πολιτικές τις συνοδεύει η ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. 
Σε αντίδραση  αυτών των γεγονότων, ήρθαν δύο  ενυπόγραφα άρθρα  εν ενεργεία συναδέλφων  αστυνομικών, που συνάμα είναι και συνδικαλιστικοί  εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων οργανώσεων  αλλά και της Π.Ο.ΑΣ.Υ  κάποιοι  εξ αυτών. Και στα δύο δημοσιεύματα στο διαδίκτυο  τίθεται το λαθεμένο και  αποπροσανατολιστικό «ερώτημα - καταγγελία» .
«…σε ποια χώρα ακούστηκε οι Αστυνομικοί να δέχονται εντολές μη χρήσης  των Δημόσιων Υλικών  τους. Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα δεν επιτρέπεται στις αστυνομικές δυνάμεις έστω να αμυνθούν, όταν δέχονται  απρόκλητες και σφοδρές επιθέσεις…» 
Τα επιχειρήματα αυτά θέλουν να κρύψουν την κατασταλτική λειτουργία της αστυνομίας. Τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποιεί και η ναζιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή, που με σθένος υποστηρίζει ότι η Αστυνομία, τα άλλα Σώματα Ασφαλείας, ο Στρατός πρέπει να χτυπούν κάθε λαϊκή διεκδίκηση, κάθε διαδήλωση. 
Κύριοι συνάδελφοι, τα αδέρφια σας οι συνταξιούχοι, οι γονείς σας συνταξιούχοι, οι συνάδελφοί σας συνταξιούχοι, διαδηλωτές,  άσκησαν και θα ασκούν το μοναδικό «όπλο»  δικαίωμα τους, να διαδηλώνουν ενάντια στην καταλήστευση των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και μέσα από τις κινητοποιήσεις να πετύχουν την καθολική συμμετοχή  και  την ανατροπή  - ακύρωση  του νομοσχεδίου - έκτρωμα.  
Άρα εμείς οι διαδηλωτές  της Παρασκευής,  στα λουλουδάδικα της Β. Σοφίας, βρισκόμασταν  εκεί, μπροστά στη Βουλή, σε πορεία στο δρόμο  μονόδρομο για τη περιφρούρηση των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, αλλά και των δικών σας, που πολλοί από σας μπορεί να είστε και παιδιά μας γιατί… τι ειρωνεία … τα μελλοντικά δικά σας συνταξιοδοτικά – ασφαλιστικά δικαιώματα θίγονται σήμερα, από το καταγγελλόμενο από μας νομοσχέδιο - έκτρωμα σε μεγαλύτερο βαθμό.
Στο δρόμο μονόδρομο των διαδηλωτών, συνάδελφοι, ως φράκτης - εμπόδιο βρέθηκαν τα «…δημόσια είδη..» τα  χρυσοπληρωμένα από μας λεωφορεία των αστυνομικών δυνάμεων και οι διμοιρίες των  Υ.Μ.Ε.Τ - -Υ.Α.Τ , με τα… δημόσια είδη τους,… για την παρεμπόδιση - καταστολή  των  δίκαιων λαϊκών  αντιδράσεων.
Το μόνο «κακό»  των διαδηλωτών ήταν, να επιμένουν στην συνέχεια  της πορείας τους και γιαυτό δέχθηκαν, δεχθήκαμε, άδικη και ιδιαίτερα σκληρή επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων.
Οι αστυνομικοί, απόστρατοι και εν ενεργεία, έχουν κάθε συμφέρον να αφουγκράζονται τα δίκαια αιτήματα για τα οποία αγωνίζεται ό λαός. Τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια, είναι τα ίδια που και οι δικές τους οικογένειες καθημερινά αντιμετωπίζουν. Η ανεργία, οι δαπάνες για την καθημερινή επιβίωση, ο ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας κ.α είναι ζητήματα της καθημερινότητάς όλων μας.
Καλώ όλους τους συναδέλφους απόστρατους αλλά και τους εν ενεργεία αστυνομικούς, να πούμε όχι στον αυταρχισμό και την καταστολή, όχι στο χτύπημα του αγωνιζόμενου λαού. Οι αστυνομικοί προερχόμαστε στην συντριπτική μας πλειοψηφία, από φτωχές λαϊκές οικογένειες. Βιώνουμε στην οικογένειά μας, τις ίδιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα όλος ο λαός.
Κανένας να μην δεχτεί να χτυπήσει συνταξιούχους, εργαζόμενους, άνεργους και νέους που αγωνίζονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Η θέση της μεγάλης πλειοψηφίας των αστυνομικών, είναι να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του στο πλάι του λαού.
Να καταλάβει ότι οι αιτίες των προβλημάτων του είναι ίδιες με αυτές που αντιμετωπίζει ο υπόλοιπος λαός μας.


Μπαλωμένος Τριαντάφυλλος
Απόστρατος Αστυνομικός
Β΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων
Αστυνομικών Αττικής

13/01/2016  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ


Συνάδελφοι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθώντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φέρνει τα πάνω κάτω στην Κοινωνική ασφάλιση, με στόχο την απαλλαγή του κράτους από τη χρηματοδότηση ή την εγγύηση του συστήματος ασφάλισης, πρόνοιας και περίθαλψης συνολικά.

Συνάδελφοι
Οι προκάτοχοί της κυβέρνησης έφεραν τα ασφαλιστικά ταμεία στη σημερινή κατάσταση, αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια φρόντισαν να «αξιοποιήσουν» τα αποθεματικά των, δηλαδή τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζόμενων, προς το συμφέρον των μεγαλοεπιχειρηματιών (θαλασσοδάνεια, επενδύσεις στο χρηματιστήριο, οφειλές εισφορών). Στη συνέχεια ακολούθησε το κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων με το PSI, σε αντίθεση με τις τράπεζες που ανακεφαλαιοποιούνται.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αδιαφορώντας για το τι έφταιξε και ποιος ωφελήθηκε από το πιοπάνω ξεπούλημα των αποθεματικών των ταμείων, εμφανίζεται ότι δήθεν αναγκαστικά οδηγείται στα μέτρα που προτείνει, χρησιμοποιώντας το ίδιο επιχείρημα με τους προκατόχους της, ότι τάχα παλεύει για «βιωσιμότητά» του συστήματος. Πρόκειται για καθαρή κοροϊδία! Με την πολιτική αυτή για μια ακόμη φορά οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα!
Οι μάσκες έπεσαν! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει επιλέξει καθαρά πλέον με τίνος το μέρος είναι! Εμείς πιστεύουμε, ότι οι κατακτήσεις στην κοινωνική ασφάλιση που κερδήθηκαν, με αγώνες και θυσίες, δέχονται το νέο σαρωτικό χτύπημα που επιδιώκει η κυβέρνηση, καθώς καθιστά τα κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα ατομική ευθύνη των ασφαλισμένων, ωθώντας τους προς την ιδιωτική ασφάλιση, για ακόμη πιο πλούσια κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών της υγείας και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Με την πρότασή της για την Κοινωνική Ασφάλιση, η κυβέρνηση όχι μόνο διατηρεί τις αιματηρές μειώσεις που υπέστησαν οι συνταξιούχοι την τελευταία πενταετία, αλλά θα προχωρήσει σε επανυπολογισμό από την αρχή των συντάξεων που χορηγούνται ήδη, με δυσμενέστερους όρους, κοινούς για παλιούς και μελλοντικούς συνταξιούχους. Το σύνολο των δικαιούχων οδηγείται σε ακόμα μικρότερες αποδοχές αφού αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές σε κύρια και επικουρική σύνταξη.
Στη συνέχεια η κυβέρνηση υπόσχεται μέχρι το 2018 να μη μειώσει τις σημερινές συντάξεις, καλύπτοντας τη διαφορά που προκύπτει από τον επανυπολογισμό, με το τρικ της «προσωπικής διαφοράς». Αυτή, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα ισοσκελιστεί από τις αυξήσεις που θεωρεί ότι θα προκύψουν λόγω αύξησης του ΑΕΠ, αποφεύγει όμως να πει ότι στην αντίθετη περίπτωση, η «προσωπική διαφορά» θα κοπεί.
Και ενώ για τις κύριες συντάξεις έχουμε υποσχέσεις και καλλιέργεια ελπίδων προκειμένου να αποσπάσουν την ανοχή εργαζόμενων και συνταξιούχων μπροστά στις προδιαγεγραμμένες νέες ανατροπές, το σίγουρο είναι ότι οι επικουρικές συντάξεις σε μία πορεία θα εξαφανιστούν.
Κανένας εφησυχασμός δεν χωράει για τους απόστρατους!
Κανείς να μη πιστέψει ότι κάτι διαφορετικό θα ισχύσει για τις ΕΔ και τα ΣΑ. Η κυβερνητική πρόταση προβλέπει ρητά, ότι τα αντίστοιχα ζητήματα για τους στρατιωτικούς και άλλους που εργάζονται στο δημόσιο θα ρυθμιστούν κατά όμοιο τρόπο. Το τι πρόκειται να ισχύσει τελικά, δείχνει άλλωστε και το διπολικό σύστημα της βασικής αλλά και της ανταποδοτικής σύνταξης, που θα προέρχεται από τις αποδοχές των εργαζομένων ολόκληρου του εργάσιμου βίου και όχι της τελευταίας πενταετίας, όπως ισχύει σήμερα για τους περισσότερους εργαζόμενους.
Επίσης οι αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί στον Κλάδο Εφάπαξ Παροχών του νέου Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, με τις οποίες επηρεάζονται άμεσα αστυνομικοί και πυροσβέστες, που είναι ασφαλισμένοι στο Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, δείχνουν που πηγαίνουν τα πράγματα σχετικά και με το εφάπαξ (αλλαγή τρόπου υπολογισμού). Δεν μας διαφεύγει επίσης, ότι τα τελευταία χρόνια το ίδιο ταμείο δεν χορηγεί εφάπαξ.
Δεν είναι όμως αποδεκτό, από τη μια το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία να απαλλάσσονται από το «κόστος» της χρηματοδότησης των κοινωνικών παροχών και από την άλλη να έχουμε τους συνάδελφους μας στην ενέργεια και τους άλλους εργαζόμενους να εκτίθενται πολλαπλά σε επαγγελματικούς κινδύνους, σε ασθένειες, σε εργατικά ατυχήματα χωρίς, τις περισσότερες φορές, τη στοιχειώδη προστασία υγιεινής και ασφάλειας.
Ως εδώ δεν πάει άλλο!
     Εμείς λέμε ότι πρέπει να πληρώσουν για την κοινωνική ασφάλιση, αυτοί που λεηλάτησαν τα ταμεία δηλαδή το κράτος και το κεφάλαιο. Οι συνταξιούχοι με τον ιδρώτα και το αίμα τους έχουν πληρώσει όχι μόνο τις σημερινές, αλλά και ακόμη καλύτερες συντάξεις.
Όλοι στους δρόμους
Να αντιδράσουμε αποφασιστικά και να αγωνιστούμε στο πλευρό των εργαζομένων και των άλλων συνταξιούχων που μάχονται με συνέπεια για το δίκιο όλων μας.
·       Να αγωνιστούμε για τη διατήρηση και ενίσχυση του συστήματος της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν κοινωνικής μας ασφάλισης με πλήρη χρηματοδότηση και εγγύηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·       Να μην επιτρέψουμε καμιά νέα περικοπή στις κύριες και επικουρικές συντάξεις - μερίσματα και να απαιτήσουμε την αποκατάσταση τους στα επίπεδα του 2009, καθώς και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
·       Να επιστραφούν όλα τα λεηλατημένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης (επενδύσεις στο χρηματιστήριο κ.α.).

11/1/2016
Η Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση

του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΠΕΑΠΣ), ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ) και Νίκος Καρπής αντιπλοίαρχος ε.α. ΛΣ, Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος Β΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής, Δημήτρης Μαντζιάρας αναπλ. ταμίας της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής.

10 Ιαν 2016

Π.Ο.ΑΣ.Υ. Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Ε.Α.Π.Σ. Π.Ε.Α.Λ.Σ. Π.Ο.Ε.Σ. για το Ασφαλιστικό



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα, στην Αθήνα, η Επιτροπή Αγώνα των Ομοσπονδιών μας, με αντικείμενο το σχέδιο νόμου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τη λήψη αποφάσεων για την προστασία των συμφερόντων του ανθρώπινου δυναμικού των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά από αναλυτική συζήτηση, κατέστη σαφές, ότι μπορεί με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να μην τροποποιούνται οι υφιστάμενες διατάξεις για τον τρόπο υπολογισμού της κύριας σύνταξης του δημόσιου τομέα (ν.3865/10), ωστόσο, η ρητή αναφορά στις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 1 του σχεδίου νόμου, που ορίζουν ότι «το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης λειτουργεί με ενιαίους κανόνες για όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα», καθώς και ότι «τα θέματα του νόμου αυτού που αναφέρονται στους ... στρατιωτικούς ... θα ρυθμιστούν με όμοιο τρόπο με ειδικό συνταξιοδοτικό νόμο», γεννά εύλογες ανησυχίες και επιτάσσει την αγωνιστική μας δράση. Πόσο μάλλον, όταν, ήδη, με το ίδιο σχέδιο νόμου προωθούνται, είτε άμεσα είτε σε μεταγενέστερο χρόνο, μειώσεις σε νέες και παλαιές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα αντίστοιχα, λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού τους (μέσος όρος αποδοχών ολόκληρου του εργασιακού βίου), αλλά και μειώσεις όλων ανεξαιρέτως των μισθών, αφού αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές (σε κύρια και επικουρική σύνταξη) τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον. Επιπλέον, θίγεται άμεσα και καθολικά η επικουρική σύνταξη των μερισματούχων - μετόχων της επικουρικής κοινωνικής ασφάλισης, αφού κι εδώ εφαρμόζεται ο ίδιος τρόπος υπολογισμού που προαναφέρθηκε για την κύρια σύνταξη, παρότι στο μεταβατικό χρονικό διάστημα και έως την ολοκλήρωση του προγράμματος (31-12-2018), θα συνεχίσουν να καταβάλλονται αυτές στο ύψος που ίσχυαν ώς την τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας. Κυρίως, δε, και λόγω της, εν αναμονή, έκδοσης Υπουργικής Απόφασης, που θα καθορίζει τις νέες τεχνικές παραμέτρους υπολογισμού της επικουρικής σύνταξης.

Όσον αφορά στον υπολογισμό του εφάπαξ βοηθήματος, ερχόμαστε ξανά αντιμέτωποι με αλλαγές, αυτή τη φορά, μέσω του Κλάδου Εφάπαξ Παροχών του νέου Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, με τις οποίες επηρεάζονται άμεσα αστυνομικοί και πυροσβέστες, ασφαλισμένοι στο Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, αφού τροποποιείται, ομοίως, ο τρόπος υπολογισμού, εξουσιοδοτώντας τον αρμόδιο υπουργό να εκδώσει νέα Υπουργική Απόφαση (νέα τεχνική βάση), χωρίς να γίνεται γνωστό ποιο θα είναι το ύψος των εφάπαξ και ποιος ο χρόνος απονομής τους, δεδομένου ότι ήδη δεν έχουν χορηγηθεί εφάπαξ, από το εν λόγω Ταμείο, τα 2,5 τελευταία έτη.

- Επειδή, οι ένστολοι είναι κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και έχουν εισπράξει την απαξίωση και τον εμπαιγμό στο παρελθόν, γνωρίζοντας μάλιστα ότι τα ίδια ή χειρότερα μπορεί να θεσμοθετηθούν στη συνέχεια και για τις συντάξεις τους, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλες τις κοινωνικές τάξεις που πλήττονται από το νομοσχέδιο και δηλώνουμε την πλήρη υποστήριξή μας στον αγώνα τους.

- Επειδή, διαπιστώνουμε ότι με τη ψήφιση των νέων μέτρων, θα πληγεί και η ευρύτερη οικογένεια των ενστόλων (ανατροπή οικογενειακών προγραμματισμών, συρρίκνωση εισοδήματος, αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού της επικουρικής σύνταξης και των εφάπαξ βοηθημάτων κλπ).

- Επειδή λαμβάνουμε υπόψη τις λοιπές εκκρεμότητες (πλήρη συμμόρφωση στις αποφάσεις του ΣτΕ, ΤΕΑΠΑΣΑ-ΤΑΛΣ, δυνατότητα μετατροπής των Ταμείων σε αυτοδιαχειριζόμενα κ.λπ.).

Καλούμε τα μέλη μας σε πλήρη αγωνιστική εγρήγορση και γνωρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι συγκεκριμένες αγωνιστικές δράσεις μας θα διαμορφωθούν κατά τη διευρυμένη συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών μας, που θα λάβει χώρα στις 22 Ιανουαρίου 2016 στο Λεκανοπέδιο Αττικής, ο δε χρόνος και τόπος αυτής θα γνωστοποιηθούν με νεώτερη ανακοίνωσή μας. Αγωνιστικές δράσεις που θα εκδηλωθούν ανάλογα και με το αποτέλεσμα των συναντήσεών μας τόσο με τις πολιτικές Ηγεσίες των Σωμάτων μας, όσο και με τους εκπροσώπους των Πολιτικών Κομμάτων, προκειμένου να πάρουν θέση. Εφόσον διαφωνούν με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου, να μας ενημερώσουν με σαφήνεια τι αντιπροτείνουν, ώστε κατά τη συζήτησή του στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, όπου αιτούμαστε ακροάσεως, να γνωρίζουμε εκ των προτέρων πλήρως τις θέσεις τους.

Αλληλεγγύη στην κοινωνία, αγώνας για να σταθούμε όρθιοι!

Οι Πρόεδροι
Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος
Π.Ο.ΑΞΙ.Α. ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης
Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος
Ε.Α.Π.Σ. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης
Π.Ε.Α.Λ.Σ. ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος

Π.Ο.Ε.Σ. ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗΣ Ανέστης

http://www.poes.gr/index.php/enimerosi/epikairotita/1268-apofaseis-draseis-ton-omospondion-en-opsei-tis-psifisis-tou-neou-asfalistikoy