Συνάδελφοι του Στρατού Ξηράς, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι του Πολεμικού Ναυτικού, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι της Πολεμικής Αεροπορίας, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι της Ελληνικής Αστυνομίας, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι του Λιμενικού Σώματος, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

Συνάδελφοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σας καλούμε σε αγώνα διαρκείας.

28 Οκτ 2016

“Το ΟΧΙ δεν το ΄πε ο δικτάτορας Μεταξάς”


Π. Καρβουνόπουλος 28/10/2016 | 06:48 182 Προβολές
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Αντισυνταγματάρχης ε.α
Σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο, ανήμερα της 28ης Οκτώβρη, η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, βρόμισε τα σχολεία με τρικάκια που έγραφαν: «Τα όχι θέλουν Μεταξάδες».
Φυσικά, το ότι οι χρυσαυγήτες εκθείαζαν και συνεχίζουν να εκθειάζουν τον φασίστα δικτάτορα, αυτόν που έστειλε στα μπουντρούμια και κατόπιν παρέδωσε στους ομοϊδεάτες του κατακτητές, αλυσοδεμένους εκείνους που στη συνέχεια πρωτοστάτησαν για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, δηλαδή τους κομουνιστές και πολλούς άλλους πατριώτες αγωνιστές, δεν αποτελεί έκπληξη. Δεν αποτελεί έκπληξη γιατί η Χρυσή Αυγή και όσοι την υποστηρίζουν (μεταξύ αυτών δυστυχώς και μεγάλος αριθμός στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας), είναι οι ίδιοι που ιταμά, ποδοπατώντας τις αιματοβαμμένες θυσίες του λαού μας, τιμούν τους δωσίλογους, τους ταγματασφαλίτες αλλά και  κάθε άλλο κοινωνικό κατακάθι που συνεργάστηκε προδοτικά με τους κατακτητές.
Δεν είναι όμως μόνο η Χρυσή Αυγή που προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία «λευκαίνοντας» τον φασίστα δικτάτορα Μεταξά, «ξεπλένοντάς» τον στα μάτια κυρίως της νεολαίας μας, που ελάχιστα γνωρίζει (ας όψεται το εκπαιδευτικό σύστημα), από τη σύγχρονη ελληνική Ιστορία. Εξίσου βρόμικος είναι και ο ρόλος αρκετών τηλεοπτικών εκπομπών, που κατά καιρούς προβάλλονται όχι πάντα επετειακά και οι οποίες συνήθως φορώντας το μανδύα της επιστημονικοφάνειας, (υπάρχουν πολλοί, ακόμη και στην ανώτατη εκπαιδευτική βαθμίδα Μαρατζίδηδες), έφτασαν να εκθειάζουν το ρόλο του στυγνού φασίστα δικτάτορα Μεταξά, κρίνοντας βέβαια «το βίο κι την πολιτεία του», από τη σκοπιά της αστικής οπτικής, που υπηρέτησε με γλοιώδη συνέπεια. Άλλωστε, το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος και η θωράκιση της αστικής εξουσίας, η προετοιμασία της εμπλοκής της πατρίδας μας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν τα στοιχεία που τον έφεραν στην εξουσία το 1936. Όμως, η ιστορική αλήθεια είναι ότι την περίοδο της 28ης Οκτώβρη 1940, ο λαός από τη μια, και το κεφάλαιο, το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, το παλάτι από την άλλη, δεν βρέθηκαν στο ίδιο μετερίζι, γεγονός που έγινε πεντακάθαρο κατά τη διάρκεια της  κατοχής.
Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, κορυφαίος πολιτικός και διανοούμενος του αστικού χώρου, στις απόλυτα αντικομουνιστικές συνθήκες της μετεμφυλιακής περιόδου, έγραφε (το 1964) στο βιβλίο του «Τα χρόνια του Μεγάλου Πολέμου» για το «ΟΧΙ»: : «… Επιπλέον, το ΟΧΙ ήταν οι διαθέσεις του λαού εναντίον κάθε ξένης επιβουλής, διαθέσεις τις οποίες ο δικτάτορας Μεταξάς, όπως ο ίδιος έχει παραδεχτεί, γνώριζε πολύ καλά και υποχρεώθηκε να μην τις αγνοήσει την κρίσιμη ώρα. »
Αποκαλυπτική για την πραγματική σχέση του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου με το «ΟΧΙ», είναι η περιγραφή που κάνει με ένα εκπληκτικό τρόπο, ένας άνθρωπος που ήταν εξαιρετικός γνώστης της πολιτικής πραγματικότητας της εποχής, αφού τότε εργαζόταν στο υπουργείο Εξωτερικών (Διπλωματική Υπηρεσία). Πρόκειται για το μεγάλο μας ποιητή Γιώργο Σεφέρη, που γράφει στο «Χειρόγραφο – Σεπτέμβρης 1941», εκδόσεις Ίκαρος, στη σελίδα 47: «Ο λαός έκανε ό,τι μπορούσε για να του δώσει να καταλάβει τη βαθιά αλλαγή των πραγμάτων. Από τη νάρκη της αδιαφορίας όπου βρισκότανε ως τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, ξύπνησε σύσσωμος μονομιάς φρέσκος ολοζώντανος. Αλλά είναι ζήτημα αν η κράση του Μεταξά ήταν από εκείνες που αισθάνουνται τα μηνύματα της ψυχής του λαού. Έτσι κράτησε για πιλότους ενός τέτοιου κόσμου τα ίδια ανθρωπάκια που του μαγείρευαν, μέσα στους πρωτοφανείς κλυδωνισμούς της Ευρώπης μιαν Ελλάδα σαν είδος μετέωρο εκτός τόπου και χρόνου. Και όμως ο Μεταξάς ήξερε τι λογής άνθρωποι ήταν αυτοί που είχε κοντά του. Ήξερε ότι αν σ’ εκείνο το υπουργικό συμβούλιο της αυγής της 28ης έλεγε στους συνεργάτες του που είχαν ξυπνήσει (τους είδα) με φάτσες βρικολάκων:
Κύριοι, στις 3 το πρωί, ο Πρεσβευτής της Ιταλίας μου επέδωσε τούτο το τελεσίγραφο. Προ των συντριπτικών μέσων της Ιταλίας και της Γερμανίας κτλ., κτλ., απεφάσισα να αποφύγω τας άνευ προηγούμενου καταστροφάς που ηπείλουν τον τόπο, απεφάσισα να παραμερίσω κάθε εγωισμόν και ενέδωσα.
Αν τους τα έλεγε αυτά, ήξερε ο Μεταξάς ότι όλοι αυτοί οι κύριοι θα πήγαιναν να του φιλήσουν το χέρι και να τον συγχαρούν για το πατριωτικό του σθένος με πολύ μεγαλύτερη ειλικρίνειαν παρά όταν άκουσαν το περιλάλητο όχι. Ωστόσο τους κράτησε, μολονότι το ήξερε ».
Σε απόλυτη αντιστοιχία όμως με τις διαθέσεις του λαού, εκείνες τις κρίσιμες ιστορικές ημέρες κι αυτό είναι αναγνωρίσιμο από κάθε αντικειμενικό ιστορικό, βρέθηκε και η δράση των κομουνιστών, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι και το κόμμα τους είχαν χτυπηθεί άγρια από το φασιστικό δικτατορικό μεταξικό καθεστώς. Και αυτή η ταύτιση διαθέσεων και αντιλήψεων λαού και κομουνιστών είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα. Είναι εμφανής στο γεγονός ότι οι κομουνιστές, είτε ελεύθεροι είτε παράνομοι είτε κυνηγημένοι είτε φυλακισμένοι και εξόριστοι, ζητούν να σταλούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου πιστεύοντας ακράδαντα στο αγώνα για τη νίκη. Πάνω απ’ όλα όμως φαίνεται στον τρόπο οργάνωσης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα που έπεται. Στο ιστορικό ανοιχτό γράμμα του προς τον ελληνικό λαό, ο τότε Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδης, έγραφε: «Δίπλα στο κύριο μέτωπο και Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ». Αυτό ακριβώς και έγινε. Ετσι ήρθε η νίκη και η παγκόσμια καταξίωση της χώρας και του λαού της στα μάτια όλων των λαών του κόσμου. Γιατί όπως γράφει ο Ι. Κορωνάκης στο βιβλίο του «Η πολιτεία της 4ης Αυγούστου» – Αθήναι 1950 – σελίδα 258, «Το “όχι” της 28ης Οκτωβρίου 1940 απετέλεσεν σταθμόν όχι μόνον διά την ιστορία μας, αλλά και διά την παγκόσμιον ταύτη, δεδομένου του σημαντικού ρόλου τον οποίον έπαιξεν η Ελληνική κατά του φασισμού αντίστασις εις τον αγώνα των ελευθέρων λαών».
Σε παλαιότερη εκδήλωση (11/2012), που είχε διοργανωθεί στη Νομική Σχολή της Αθήνας απ’ τους  Σύλλογους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο τότε ομιλητής Γ. Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, τόνιζε εμφατικά: «Επειδή ζούμε σε καιρούς κρίσης του καπιταλισμού, εποχές όπου οξύνεται η εκμετάλλευση του μόχθου των ανθρώπων και η με ιμπεριαλιστικούς όρους λεηλασία λαών και κρατών γι’ αυτό και η ιστορία, στην επιστημονική της υπόσταση αλλά και η ιστορία ως μάθημα στην εκπαίδευση των νέων γενεών δέχεται αμείλικτη επίθεση. Πρέπει να στρεβλωθεί, πρέπει να αποδυναμωθεί, πρέπει να πάψει να μιλά για οτιδήποτε απασχολεί και ενδιαφέρει τους ανθρώπους. Αντίθετα, πρέπει να ξεγελά, να διηγείται τον κόσμο όπως οι σημερινοί εκμεταλλευτές το επιθυμούν. Κατ’ εικόνα και ομοίωση της δικής τους άδικης οργάνωσης του κόσμου».


http://www.militaire.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CF%87%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%84%CF%80%CE%B5-%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AC%CF%82/



27 Οκτ 2016

Στους δρόμους 3/11/16: ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ

ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΠΛ. ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (στο Δημαρχείο της Αθήνας), ΠΕΜΠΤΗ 3.11.16. στις 10 Π.Μ.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ

ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ -ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ - ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ- ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓIΚΑ ΒΑΡΗ- ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΠΛ. ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (στο Δημαρχείο της Αθήνας), ΠΕΜΠΤΗ 3.11.16. στις 10 Π.Μ.
Το γράμμα που έστειλε ο Υπουργός Εργασίας-Κοινωνικής ασφάλισης στους συνταξιούχους, είναι ένα προπαγανδιστικό κουρελόχαρτο της κυβέρνησης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της αντισυνταξιουχικής της πολιτικής.
Οι συνταξιούχοι γνωρίζουμε καλά από πρώτο χέρι το σφαγιασμό που έχουν υποστεί το εισόδημά μας και οι παροχές μας, από όλες τις κυβερνήσεις των τριών μνημονίων και θεωρούμε ότι η επιστολή αυτή έχει στόχο να ρίξει στάχτη στα μάτια μας και να μας αποπροσανατολίσει.
Γι’ αυτό απορρίπτουμε ως απαράδεκτη την επιστολή του υπουργού και καταδικάζουμε συνολικά την αντισυνταξιουχική - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, βγαίνουμε για μια ακόμη φορά στον δρόμο του αγώνα, με αυτό τον τρόπο απαντάμε στους ελιγμούς τους. Δεν νομιμοποιούμε στην συνείδησή μας καμιά περικοπή, διεκδικούμε όσα μας έχουν αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις, καθώς και την ανακεφαλαιοποιήση των ταμείων μας. Δημίους δεν επιλέγουμε.

Ε Π Ι Σ Τ Ρ Ε Φ Ο Υ Μ Ε ΜΑΖΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΤΗΣ

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤO ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ- ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ - ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
    
ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ    (στο Δημαρχείο της Αθήνας)

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ
ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2016



 http://www.osika.gr/content/%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B5-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BB-%CE%B5%CE%B8%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%BF

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940

Στις 28 Οκτωβρίου 1940 ξημερώματα Ιταλικά στρατεύματα  επιτέθηκαν κατά της Ελλάδας απ’ την Αλβανία. Ο πόλεμος βρήκε την Ελλάδα υπό τη φασιστική δικτατορία του Ι. Μεταξά, που είχε επιβληθεί την 4η Αυγούστου του΄36. Το καθεστώς Μεταξά εξαθλίωσε το λαό, ενώ  ενίσχυσε τα κέρδη των μεγάλων συμφερόντων της εποχής και άνοιξε τους τόπους εξορίας για τους αγωνιστές. Το «ΟΧΙ» του Μεταξά στους Ιταλούς δεν είχε σχέση με το ενθουσιώδες ΟΧΙ του λαού. O Ελληνικός στρατός, αν και βρέθηκε απροετοίμαστος, με τεράστιες ελλείψεις σε πολεμοφόδια και πολεμικά μέσα απαρχαιωμένα, πολεμώντας ηρωικά καθάρισε την πατρική γη απ’ τους Ιταλούς φασίστες επιδρομείς και μετέφερε τις πολεμικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Αλβανίας, απ’ όπου είχε εκδηλωθεί η Ιταλική εισβολή. Όταν  τον Απρίλη του΄41 επιτέθηκε η ναζιστική Γερμανία, μέσα σε λίγες μέρες δόθηκε η εντολή για συνθηκολόγηση άνευ όρων, ενώ ακόμα ο Ελληνικός στρατός πολεμούσε. 
    Έτσι η χώρα βρέθηκε κάτω από τριπλή κατοχή των Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρων φασιστών. Ο λαός μας δημιουργώντας την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης οργανώθηκε σε αντιστασιακές οργανώσεις και πολέμησε τόσο τους ξένους κατακτητές φασίστες, όσο και τους ντόπιους που συνεργάστηκαν ανοιχτά με της δυνάμεις κατοχής. Οι κατοχικές κυβερνήσεις δοσίλογων  αξιοποιώντας το υπόβαθρο των ιδεών και των μηχανισμών της δικτατορίας Μεταξά δημιούργησαν  τα «τάγματα ασφαλείας», που δρούσαν σε ανοιχτή συνεργασία με τους Γερμανούς ενάντια στους Έλληνες αγωνιστές. Αυτούς υμνούν σήμερα οι χρυσαυγίτες, όταν φωνάζουν «Τιμή στους χίτες και Ταγματασφαλίτες»! Οι σημερινοί φασίστες- δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής είναι πολιτικοί και φυσικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών, και θιασώτες του ναζισμού – φασισμού, εναντίον των οποίων ο λαός πολέμησε το ‘40-‘44. Ο λαός και σήμερα έχει τη δύναμη και μπορεί να απομονώσει τη ΧΑ και τις ιδέες της.
Αντιγραφή από: http://ketha.gr/nea.html

20 Οκτ 2016

Συντάξεις – νέοι συνταξιούχοι: Το θέμα των ημερών

Πρωτοβουλία Αποστράτων
για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην κοινωνική ασφάλιση.

(http://protovoyliaapostraton.webnode.com  -  e-mail: protovoyliaapostraton@gmail.com)

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συντάξεις – νέοι συνταξιούχοι: Το θέμα των ημερών

Όσοι έχουν αποστρατευτεί από τις 12/5/2016 και μετά, πήραν τις «τριμηνιαίες αποδοχές», περιμένοντας να βγει η σύνταξή τους με βάση τον ν. Κατρούγκαλου (4387/16) -αυτόν που «δεν» θα μείωνε τις συντάξεις-.
Το τρίμηνο πέρασε, οι συντάξεις όμως δεν έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με το ΓΛΚ αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχει λάβει ακόμη την απαραίτητη σχετική εγκύκλιο από το υπουργείο εργασίας.
Εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα πούμε ποιος είναι υπεύθυνος για το πρόβλημα: το ΓΛΚ ή το υπουργείο! 
Είναι η κυβέρνηση, ο κρατικός μηχανισμός!
Η Πρωτοβουλία αποστράτων πιστεύει, ότι όλες οι συντάξεις θα πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του 2009, με την καταβολή επίσης και 13ης και 14ης. Αυτό μεταξύ άλλων διεκδικεί και αγωνίζεται, όπως έκανε και χθες 17/10/2016 στο Σύνταγμα μαζί με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Σημειώνεται, ότι άλλωστε το συγκεκριμένο αίτημα περιλαμβάνεται και στο 10ο άρθρο του σχεδίου νόμου που παρέδωσε στα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής αντιπροσωπεία των διαδηλωτών από τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις κατά τη διάρκεια της ίδιας συγκέντρωσης.
Συνάδελφοι,
δεν πρέπει να περιμένουμε καμιά ιδιαίτερη μεταχείριση από τον κρατικό μηχανισμό, σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και συνταξιούχους και απόδειξη είναι και το θέμα των νέων συνταξιούχων! Ας αφήσουμε λοιπόν για λίγο το πληκτρολόγιο και το τηλεκοντρόλ και να συναντηθούμε στους δόμους μαζί με τις χιλιάδες άλλους που αγωνίζονται με συνέπεια για το δίκιο όλων μας. Γι’ αυτά που δικαιούμαστε τον 21ο αιώνα! Μια τέτοια ισχυρή, συντονισμένη, πλατιά αντίδραση θα τρομάξει τον κάθε Κατρούγκαλο και την κάθε κυβέρνηση!
Ως Πρωτοβουλία, ενώ παραμένουμε ανυποχώρητοι στις πιο πάνω θέσεις μας, καλούμε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα, που με ευθύνη της έχει προστεθεί ανάμεσα στα τόσα άλλα στους ώμους των νέων συνταξιούχων! 

18/10/2016
Πρωτοβουλία Αποστράτων


Διαβάστε περισσότερα: http://protovoyliaapostraton.webnode.com/news/syntaxeis-neoi-syntaxioychoi-to-thema-ton-imeron/

Πότε αναμένεται η έκδοση νέων συντάξεων;

Οι συντάξεις και για τους ε.α στρατιωτικους θα εκδίδονται από τον ΕΦΚΑ απο την 1-1-2017.Θελουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα παρατηρηθεί το φαινόμενο που 
ισχύει για τις συντάξεις του ΙΚΑ και άλλων ασφαλιστικών 
φορέων, που υπάρχει αναμονή έως και 2 ετών για την έκδοση της σύνταξης!!!Οι συντάξεις και για τους ε.α στρατιωτικους θα εκδίδονται από τον ΕΦΚΑ απο την 1-1-2017. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα παρατηρηθεί το
φαινόμενο που ισχύει για τις συντάξεις του ΙΚΑ και άλλων ασφαλιστικών φορέων, που υπάρχει αναμονή
 εως και 2 ετών για την έκδοση της σύνταξης!!!

Διαβάζουμε  στην ιστοσελίδα enstoloi.net τα παρακάτω και όπως είναι φυσικό δημιουργουνται  εύλογες ανησυχίες στους μελλοντικούς συνταξιούχους!!!

Ενημέρωση: 18-10-2016

Λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχει υπερβολική καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων για διαγραφή μετά την 12-5-2016, καθώς και ότι δεν έχει εκδοθεί ούτε μία επίσημη ανακοίνωση εδώ και 5 μήνες, γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί αυτό το κενό ενημέρωσης με προφορικές (ανεπίσημες) πληροφορίες που παραθέτουν συνάδελφοι στα .
ΓΕΓΟΝΟΤΑ:
α. Πέρασαν 5 μήνες από την ψήφιση του νόμου και δεν εκδόθηκε καμία σύνταξη από το ΓΛΚ με διαγραφή μετά την 12-5-2016.
β. Για τις διαγραφές μετά την 12-5-2016 οι φάκελοι δεν χρεώνονται καν σε εισηγητή για επεξεργασία.
γ. Λόγω των πολλών ασαφειών του νόμου, δεν είναι δυνατή επί του παρόντος η έκδοση συντάξεων και θα χρειαστεί η έκδοση αρκετών διευκρινιστικών εγκυκλίων από το Υπουργείο Εργασίας.
δ. Μόλις πρόσφατα (τέλος Σεπτεμβρίου) ορίστηκε επιτροπή από διάφορους φορείς (ΙΚΑ, ΓΛΚ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ κλπ) που θα εκδώσει τις απαραίτητες εγκυκλίους, η οποία όμως λογικά δεν πρέπει να έχει συνεδριάσει ακόμη.
ε. Από 1-1-2017 υπεύθυνος φορέας για την έκδοση συντάξεων είναι ο ΕΦΚΑ και όχι πλέον το ΓΛΚ.
στ. Αναμένεται νομοθετική ρύθμιση για τον ακριβή καθορισμό της ημερομηνίας ισχύος του νόμου για τους στρατιωτικούς.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η επιτροπή έκδοσης εγκυκλίων συστάθηκε πρόσφατα, το πιθανότερο είναι να χρειαστούν μερικοί μήνες ακόμη για τον ακριβή καθορισμό του τρόπου υπολογισμού συντάξεων με το νέο ασφαλιστικό.
Οπότε εάν οι σχετικές εγκύκλιοι αργήσουν να εκδοθούν (πχ. το Δεκέμβριο), είναι πολύ πιθανό το ΓΛΚ να μην ξεκινήσει καν την έκδοση συντάξεων στο τέλος του έτους, αφού από 1-1-2017 μεταβιβάζεται η σχετική αρμοδιότητα στον ΕΦΚΑ.

Επίσης οποιαδήποτε καθυστέρηση στη στελέχωση και οργανωτική συγκρότηση του ΕΦΚΑ εννοείται ότι θα προκαλέσει αντίστοιχη καθυστέρηση στην έκδοση νέων συντάξεων.
Από την υπάρχουσα εμπειρία για την ταχύτητα οργάνωσης του ελληνικού δημοσίου, δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος ότι μέχρι 31-12-2016 θα έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση του προσωπικού στον ΕΦΚΑ και η επίσημη ανάθεση καθηκόντων σε εισηγητές, τμηματάρχες, διευθυντές κλπ, ώστε από 1-1-2017 να αρχίσει η έκδοση συντάξεων.

Συνδυάζοντας τις παραπάνω πληροφορίες, προκύπτει ότι η αισιόδοξη εξέλιξη (αλλά όχι και η πιθανότερη!) είναι η έναρξη έκδοσης νέων συντάξεων τον Ιανουάριο 2017, πάντα για διαγραφή μετά την 12-5-2016.

Το καλύτερο σενάριο σε περίπτωση που ο ΕΦΚΑ δεν είναι έτοιμος να λειτουργήσει την 1-1-2017, θα ήταν να μετατεθεί η έναρξη λειτουργίας του σε μεταγενέστερο χρόνο και να συνεχίσουν να εκδίδονται οι συντάξεις από τους προηγούμενες υπηρεσίες (ΓΛΚ, ΙΚΑ κλπ) μέχρι να ετοιμαστεί ο νέος φορέας.



19 Οκτ 2016

Συμβολικός αποκλεισμός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για να συναντήσουμε τον Aναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών



Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 201/1/38α


Με συμβολικό αποκλεισμό του ΓΛΚ στην οδό Πανεπιστημίου, όπου βρίσκεται και η έδρα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Χουλιαράκη, συνεχίστηκε σήμερα από τις Ομοσπονδίες μας η κλιμάκωση των παραστάσεων διαμαρτυρίας με τελικό αποδέκτη την Κυβέρνηση, η οποία έως και αυτή τη στιγμή ποιεί την νήσαν όσον αφορά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών ενώ την ίδια ώρα προωθεί ερήμην μας τη σύνταξη νέου μισθολογίου.
Αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών ζήτησε να συναντηθεί άμεσα με τον Αναπληρωτή Υπουργό, αλλά η Διευθύντρια του γραφείου του, την οποία συναντήσαμε, απάντησε ότι δεν κατέστη έως σήμερα εφικτό να μας δεχθεί ο Υπουργός λόγω φόρτου εργασίας και συνεχών συνεργασιών με τους θεσμούς! Προσφέρθηκε, ωστόσο, να προγραμματίσει ραντεβού το επόμενο διάστημα, ίσως και εντός της ημέρας στη Βουλή, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών της οποίας, έχει ξεκινήσει η συζήτηση του Προϋπολογισμού έτους 2017, με τη συμμετοχή και του κ. Χουλιαράκη.


Από την πλευρά μας, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια της υπομονής, δεδομένου ότι το αίτημά μας για συνάντηση με τον κ. Υπουργό έχει υποβληθεί εδώ και μήνες, διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι αν δεν υπάρξει άμεσα αποτέλεσμα, θα προβούμε σε διαμαρτυρία διαρκείας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, έως την τελική δικαίωση, που δεν είναι άλλη από το σεβασμό της δικαιοσύνης και τη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ, που λαμβάνουν υπόψη τους την ιδιαιτερότητα των συνθηκών εργασίας του λειτουργήματος των ενστόλων, και άρα το ειδικό μισθολογικό καθεστώς που πρέπει να ισχύει γι' αυτούς, παρακάμπτοντας τα μνημόνια και τις περικοπές.


Οι Πρόεδροι


Π.Ο.ΑΣ.Υ.                   Π.Ο.ΑΞΙ.Α.                   Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.             Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.         Ε.Α.Π.Σ.          Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρ. ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ι.   ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δ.       ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθ. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ι. ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δ.


πηγή: http://www.peals.gr/

18 Οκτ 2016

Εμπλοκή με τις συντάξεις των νέων συνταξιούχων !!

Πως θα υπολογίζονται οι στρατιωτικές συντάξεις με τον νέο Νόμο 4387/2016...
STARATALOGIA 10/16/2016 09:22:00 Μ.Μ. 9 ΣΧΟΛΙΑ


Γράφει Ευάγγελος Παπαδάκης
Σμήναρχος ε.α

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι στρατιωτικοί που αποστρατεύθηκαν μετά την 01-07-2016 παραμένει κι έχει να κάνει με το Υπουργείο Εργασίας

Ως γνωστόν μετά τη ημερομηνία αυτή, η σύνταξη μας θα υπολογίζεται με τον νέο νόμο Κατρουγκαλου 4387/16. Ωστόσο και μετά από επίσκεψή μου στο Γ.Λ.Κ, ενημερώθηκα ότι δεν είναι δυνατόν ο υπολογισμός της σύνταξης μας, καθόσον το ΓΛ.Κ. αναμένει διευκρινήσεις από το Υπουργείο εργασίας για τον υπολογισμό της, καθόσον ο νέος νόμος είναι ασαφής σε πολλά του σημεία και εν συνεχεία βεβαία θα πρέπει να αναπτυχθεί και νέα εφαρμογη υπολογισμού της.

Όπως είναι προφανές και αναμενόμενο, όλη η ανωτέρω διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα, με αποτέλεσμα να είναι άγνωστος ο χρόνος έκδοσης των νέων συνταξιοδοτικών αποφάσεων.

Επιπλέον όπως ενημερώθηκα, αναμένεται (με πολλά ερωτηματικά) προς ψήφιση, τροποποίηση του νόμου που θα αφορά τον χρόνο έναρξης εφαρμογής ορισμένων διατάξεων αυτού, για τους στρατιωτικούς (έναρξη ισχύος από Σεπτέμβριο του 2016). Να υπενθυμίσω επίσης ότι μετά την αποχώρηση μας από την υπηρεσία, λάβαμε τριμηνιαίες αποδοχές (όπως γινόταν και στο παρελθόν) με την προϋπόθεση βέβαια ότι η συνταξιοδοτική πράξη εκδίδεται εντός τριμήνου. Τον μήνα αυτό, Οκτώβριος 2016, οι αποδοχές αυτές πλέον έχουν εξανεμισθεί, το Γ.Λ.Κ. σηκώνει τα χέρια και εμείς μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας αδυνατούμε πλέον να ζήσουμε τις οικογένειες μας και δυστυχώς να γινόμαστε και ο περίγελος ορισμένων ανεγκέφαλων, γιατί δεν αποστρατευθήκαμε νωρίτερα όπως είχαμε το δικαίωμα.

Επιτέλους κύριε Υπουργέ αυτή είναι η ισότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη, όπως αναγράφεται και στο Άρθρο 1 του νόμου σας; Εγώ θα έλεγα ότι αυτό μάλλον λέγεται εξευτελισμός!!

Επίσης με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να σας ρωτήσω, τι είδους ισότητα είναι αυτή, όταν θα υπάρχουν συνταξιούχοι δύο ταχυτήτων; Επιμένετε συνέχεια ότι δήθεν δεν υπάρχει περικοπή των συντάξεων (των παλαιών) και για οικονομία της συζήτησης ας το δεχτούμε. Το ότι οι νέοι συνταξιούχοι θα βγαίνουν με μικρότερη σύνταξη αυτό δεν είναι περικοπή; Οι νέοι συνταξιούχοι δεν είναι συνταξιούχοι; Γιατί αυτός ο διαχωρισμός; Αλλά είπαμε «ισότητα».

Στο θέμα μας πάλι, ο νόμος σας έχει δημοσιευθεί από το Μάιο, σχεδόν έξη μήνες και το Υπουργείο σας ακόμα δεν έχει αποστείλει διευκρινιστικές εγκυκλίους για τον υπολογισμό της σύνταξης μας, αλλά ούτε έχει καταθέσει προς ψήφιση κάποια σχετική τροποποίηση. Μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας κ. Υπουργέ, δεν περιμέναμε τέτοια αντιμετώπιση από την Πολιτεία, δεν ανεχόμαστε τέτοια κατάσταση, ούτε μας αρέσει να επαιτούμε αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει.

Επιτέλους κ. Υπουργέ ασχοληθείτε περισσότερο με τον άνθρωπο και λιγότερο με τους αριθμούς...


(saealarisas.blogspot.gr)

16 Οκτ 2016

Γιατί να συμμετέχω στο συλλαλητήριο την Δευτέρα 17 Οκτώβρη 2016


Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις διοργανώνουν τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία (πάνω από 460 συνδικαλιστικές οργανώσεις) και απαιτούν κατάργηση των αντεργατικών νόμων, επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, κάλυψη των απωλειών των εργαζομένων, αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
Καλούν σε μαζικό, μαχητικό αγώνα με όλες τις μορφές και με γενική απεργία, κόντρα στα υποτονικά αντανακλαστικά του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ που μας έχουν συνηθίσει σε «τουφεκιές στον αέρα» ίσα ίσα για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους.
Συνάδελφε,
Μετά από 6 χρόνια μνημονίων και άγριων περικοπών ακόμα πιστεύεις,  ότι δεν μας αφορά τι γίνεται στους υπόλοιπους κλάδους;
Δεν είναι το παιδί σου που είναι άνεργο και σκέφτεται τη μετανάστευση (αν δεν το χει κάνει ήδη), ή, αν είναι απ' τους τυχερούς  και δουλεύει, δεν είναι αυτό που αμείβεται με 400€;
Δεν είναι η γυναίκα σου,  που της έχει αυξηθεί ο εργασιακός  της χρόνος, με ταυτόχρονη μείωση εφάπαξ και σύνταξης ;
Δεν είναι η μάνα σου που της έκοψαν το ΕΚΑΣ και πληρώνει προσαυξημένα τα φάρμακα της; (όσα έχουν μείνει εντός λίστας ακόμη)

Πολλοί  συνάδελφοι ρωτούν και ξαναρωτούν,  ποιο δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση  επικαλούμαστε σαν ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ.
Μα δε βλέπεις συνάδελφε ότι μέρα τη μέρα , χρόνο το χρόνο, η "κοινωνική" ασφάλιση, όπως την λέγαμε (όλων των κλάδων), τείνει να χάσει τον κοινωνικό της χαρακτήρα, αφού  τα ασφαλιστικά ταμεία και η υγεία καταρρέουν προς όφελος των ιδιωτών;
Ή μήπως είσαι απ' αυτούς που πιστεύουν ότι εμάς δεν μας αγγίζουν αυτά. 
Εάν και συ πιστεύεις λοιπόν, ότι εμείς που προερχόμαστε απ τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, δεν είμαστε ξεχωριστό κομμάτι της κοινωνίας και μας αφορούν εξίσου όλες αυτές οι βάρβαρες αλλαγές στη ζωή μας και στη ζωή των παιδιών μας, έλα να διεκδικήσουμε μαζί με όσους αγωνίζονται με συνέπεια, συνειδητά και ανιδιοτελώς, για να πάρουμε πίσω τη ζωή που αρμόζει στον 21ο αιώνα και να ζήσουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. 

Συνάδελφε απόστρατε των ΕΔ και ΣΑ, έλα την Δευτέρα στις 17 Οκτώβρη στις 18:30 στη πλατεία Συντάγματος, (Όθωνος και Αμαλίας, γωνία)  για να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και συνταξιούχους, ενάντια στη πολιτική με τα συνεχόμενα βάρβαρα μέτρα.

Κανένας κλάδος μόνος του, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενιαία και οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

14/10/2016
Γκαντίδης Γιώργος αξιωματικός ΠΝ ε.α.


Διαβάστε περισσότερα: http://protovoyliaapostraton.webnode.com/

15 Οκτ 2016

Η Ιστορική Αλήθεια δεν Διαστρέφεται Η Εθνική Αντίσταση δεν Απαξιώνεται


    Εβδομήντα πέντε χρόνια από την μάχη της Κρήτης και λίγες ημέρες πριν από την 72η επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας ο Πλοίαρχος (Ο) ΠΝ ε.α Χ. Ιδ. Κούσουλας με το άρθρο του «Από την Μάχη της Κρήτης» που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιουλίου – Αυγούστου 2016 του περιοδικού της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ) «Θαλασσινοί Απόηχοι», φαίνεται να προσφέρει υπηρεσίες συνηγόρου, τόσο στον δωσίλογο Γ. Τσολάκογλου όσο και στις ναζιστικές Γερμανικές δυνάμεις κατοχής.
  1. Για τον δωσίλογο Γεώργιο Τσολάκογλου στην σελίδα επτά (7) αναφέρει : «… με την μεσολάβηση του Στρατηγού Τσολάκογλου οι Γερμανοί απελευθέρωσαν τους Έλληνες αιχμαλώτους της Κρήτης»
Ο συγγραφέας δεν αναφέρει την ιστορική πηγή η οποία πιστοποιεί το γεγονός και βέβαια δεν κάνει καμία μνεία για το ποιός ήταν ο Γ. Τσολάκογλου  και δεν παραπέμπει σε οποιαδήποτε πηγή σχετικά με αυτόν.
Συνοπτικά λοιπόν ο Στρατηγός  Γεώργιος Τσολάκογλου     
  • Ως Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού ήρθε σε συνεννόηση με τους Διοικητές των Α’ και Β’ Σωμάτων  Στρατού Στρατηγούς Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γεώργιο Μπάκο και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Σπυρίδωνα και αφού πραξικοπηματικά κατήργησε τον Διοικητή της Στρατιάς Ηπείρου  Στρατηγό Ιωάννη Πιτσίκα  και παρά τις αντίθετες διαταγές του Αρχηγείου του Ελληνικού Στρατού έλαβε την απόφαση για συνθηκολόγηση με τον εχθρό.
  • Στις 20 Απριλίου 1941 υπέγραψε πρωτόκολλο ανακωχής και στις 21 και 23 Απριλίου  1941υπέγραψε τα πρωτόκολλα της άνευ όρων παράδοσης του Ελληνικού Στρατού.
  • Δωσίλογος Πρωθυπουργός : Στις 30 Απριλίου του 1941, μετά από την τοποθέτησή του από τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής, ο Τσολάκογλου ορκίσθηκε πρωθυπουργός της Ελληνικής Πολιτείας.
  • Η προσπάθεια του δωσίλογου Υπουργού Άμυνας Στρατηγού Γεωργίου Μπάκου να στρατολογήσει εθελοντές και να δημιουργήσει εθελοντικό σώμα για να πολεμήσει στο πλευρό των Γερμανικών δυνάμεων στο Ρωσικό μέτωπο ήταν μια από τις πρώτες ενέργειες αυτής της κυβέρνησης των δωσίλογων η οποία όμως υπήρξε ανεπιτυχής.
  • Αμέσως μετά την απελευθέρωση, ο Τσολάκογλου συνελήφθη και δικάστηκε  για παράνομη συνθηκολόγηση με τον εχθρό, χαρακτηριζόμενη ως «συνθηκολόγησιν εν ανοικτώ πεδίω» και «πριν η υπ' αυτόν στρατιωτική δύναμις εκπληρώση πάν ό,τι το στρατιωτικόν καθήκον επιβάλλει» , καθώς και για εθνική αναξιότητα για την συνεργασία του με τις κατοχικές Δυνάμεις, αναλαμβάνοντας Πρωθυπουργός της χώρας. Το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε θάνατο και το Συμβούλιο Χαρίτων μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια κάθειρξη.

  1. Για την Εθνική Αντίσταση  στην σελίδα οκτώ (8) γράφει :
  • «… με αποτέλεσμα .μετά από ολιγόωρη μάχη να φονεύονται μερικοί Γερμανοί στρατιώτες. Οι αντάρτες μετά την συμπλοκή, ως συνήθως κατέφυγαν στα κρησφύγετά τους στα Κρητικά βουνά. Ως ήτο επόμενο, τ’ αντίποινα του σκοτωμού των στρατιωτών την πλήρωσε το      πλησιέστερο χωριό …» δίνοντας  έτσι μια πρώτη γεύση του τι θα ακολουθήσει.
  •  «Εδώ θα κάνουμε μια μικρή παρένθεση για να μιλήσουμε τελείως αντικειμενικά και υπεύθυνα (2)» και με αυτόν τον τρόπο οδηγεί τον αναγνώστη στην παραπομπή (2) που όπως όλα δείχνουν ήταν και ο κύριος στόχος του συγγραφέα.
  • Στην παραπομπή γράφει «…..ο κατακτητής καλώς ή κακώς βγάζει διαταγή στην οποία αναφέρει ότι σε περίπτωση σκοτωμού ή τραυματισμού Γερμανού στρατιώτη θα ντουφεκίσω τόσους Έλληνες πολίτες για κάθε δικό μου ή θα κάψω το πλησιέστερο χωριό και συ ο Έλληνας «πατριώτης» σκοτώνεις μερικούς εχθρούς σου, γνωρίζοντας ότι …… αυτό λέγεται «αντίσταση κατά του εχθρού»; ».

α. Λόγω της προηγουμένης ιδιότητάς του, ο συγγραφέας θα έπρεπε να γνώριζε, ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένα καλώς σε μια τέτοια διαταγή η οποία ήταν και είναι αντίθετη με όλες τις διεθνείς συνθήκες και ότι τέτοιες διαταγές και ενέργειες που γίνονται για να εκτελέσουν τέτοιες διαταγές χαρακτηρίζονταν και χαρακτηρίζονται εγκλήματα πολέμου.
β. Είναι αχαρακτήριστο όταν αναφερόμαστε σε Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης η λέξη πατριώτης να τοποθετείται εντός εισαγωγικών με σκοπό την αμφισβήτηση του πατριωτισμού των Ελλήνων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, την αμαύρωση της προσφοράς τους  στην πατρίδα και την παροχή ελαφρυντικών στους ναζιστές  στυγνούς δολοφόνους.
γ. Και μόνο η εντός εισαγωγικών φράση με την οποία κλείνει την πρώτη αυτή παράγραφο ο συντάκτης δείχνει το μέγεθος της προσπάθειάς του να απαξίωση τους αγώνες των Ελλήνων κατά των κατακτητών και γιατί όχι εμμέσως να δικαιολογήσει την στάση και τις ενέργειες των δωσίλογων συνεργατών των κατακτητών αφού με την υποταγή και την στάση τους δεν δημιούργησαν προβλήματα στον υπόλοιπο λαό.
·       Ο κατήφορος δεν σταματά εδώ. Στη συνέχεια αναφέρεται επιτιμητικά γράφοντας «... εσύ ο νέος αντάρτης μετά τη μάχη θα καταφύγεις στα ασφαλή λημέρια σου ...» παραβλέποντας το αυτονόητο, ότι ένα πατριωτικό αντιστασιακό αντάρτικο τμήμα, οφείλει να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις συνέχισης του αγώνα του μετά από κάθε κρούση. Κάνει ότι δεν καταλαβαίνει  ότι  οι αντάρτες κάθε άλλο παρά ασφαλείς ήταν. Από τη στιγμή που αναλάμβαναν πολεμική δράση, διακινδύνευαν τη ζωή τους. Χιλιάδες ήταν αυτοί που άφησαν την τελευταία τους πνοή από τα εχθρικά βόλια πολεμώντας για τη λευτεριά της πατρίδας μας.
·       Δυστυχώς, χωρίς πλέον κανένα μέτρο,  το όλο ατόπημα κορυφώνεται αφού ο αρθρογράφος  αποκαλεί την πολεμική δράση των ανταρτών «δολοφονία συμπατριωτών τους»! ξεχνώντας ή σωστότερα υποδυόμενος ότι ξέχασε ή ότι δεν γνωρίζει, αυτό που διδαχτήκαμε όλοι στη στρατιωτική παραγωγική σχολή όπου φοιτήσαμε αλλά και στην διάρκεια της σταδιοδρομίας μας, ότι η ύψιστη μορφή πατριωτισμού είναι η με κάθε τρόπο αντίσταση στον κατακτητή, αψηφώντας το σύνολο των αντιποίνων στα οποία καταφεύγει η βαρβαρότητά του.
Περίεργα, αλλά όχι ανεξήγητα, ο κος Κούσουλας δεν αναφέρει τίποτα για την άνανδρη δειλία των Γερμανών που τότε εκδηλώθηκε με εκατοντάδες ολοκαυτώματα, με εκτελέσεις άοπλων συμπατριωτών μας ακόμη και παιδιών, και   εμφανίζεται να τους δίνει συγχωροχάρτι, θεωρώντας υπεύθυνους τους αντάρτες.

·       Αποκρύπτονται από τον συντάκτη, πιθανότατα γιατί θα ανατρέπονταν αυτά τα οποία γράφει :
α. Ότι έχουν καταγραφεί εκατοντάδες ιστορικά λαμπρά παραδείγματα άοπλων πατριωτών που συλλάμβαναν οι κατακτητές και τους έδιναν την ευκαιρία να ζήσουν αρκεί να κατέδιδαν στοιχεία των ανταρτών ή των ανταρτικών τμημάτων αλλά αυτοί στο σύνολό τους προτιμούσαν το θάνατο από το να γίνουν καταδότες. Μπορούσε να υπάρξει άλλος τέτοιος ύψιστος πατριωτισμός και  μεγαλύτερη αντίσταση στον κατακτητή  από αυτές τις ηρωικές πράξεις που αποτελούν τιμή για την ιστορία του λαού μας ;;;;
β. Ότι στην αντίσταση κατά της φασιστικής, ναζιστικής, τριπλής κατοχής (Γερμανικής, Ιταλικής, Βουλγαρικής), συμμετείχε η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, είτε ως ένοπλοι είτε άοπλοι, εκτός φυσικά από τους λίγους δωσίλογους, τους συνεργάτες των ναζί που η άθλια προδοτική τους δράση, στο σχετικό άρθρο του εντύπου της ΕΑΑΝ συσκοτίζεται.
γ. Αυτό που διδάσκεται στους πρωτοετείς των στρατιωτικών σχολών και προφανώς και ο ίδιος  είχε διδαχθεί, δηλαδή πόσο πολύτιμη για την εξέλιξη ενός πολέμου, είναι η δράση των ανταρτών που δρουν στα μετόπισθεν του εχθρού  και επιπλέον ότι ο ανταρτοπόλεμος χωρίς την υποστήριξη του ντόπιου πληθυσμού, είναι νομοτελειακά αποτυχημένος. Αυτό έκαναν οι περισσότεροι κατεχόμενοι λαοί, πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος απ' τις τάξεις των αμάχων. Γάλλοι, Ρώσοι, Ιταλοί, Σέρβοι, Λετονοί, Πολωνοί κ.α. παρτιζάνοι, με τη πολεμική τους δράση, επέφεραν σημαντικά πλήγματα και συνέβαλαν στην απελευθέρωση των πατρίδων τους από Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής!
δ. Ότι αν οι κατακτημένοι λαοί υπάκουαν στις διαταγές του κατακτητή και «καθόταν στα αυγά τους» οι γενιές  που ακολούθησαν θα είχαν απολέσει το σύνολο των στοιχείων της εθνικής τους ταυτότητας.  Αρκεί μια ματιά στην ιστορία μας. Είναι γεμάτη από πράξεις ανυπακοής στις επιταγές των εκάστοτε κατακτητών. Τι θα γινόταν άραγε αν οι ήρωες του 21 υπάκουαν τον τότε κατακτητή;
ε. Ότι η Εθνική Αντίσταση, καταξιωμένη ιστορικά στη συλλογική μνήμη του Λαού  
   μας, εδώ και δεκαετίες έχει αναγνωριστεί και θεσμικά απ' την Ελληνική
   πολιτεία!
·       Ο αρθρογράφος κλείνει την παραπομπή με το « Τα συμπεράσματα δικά σας»
Ναι. Το συμπέρασμα μας λοιπόν είναι ότι :
Σπάνια σε ένα τόσο μικρό κείμενο αποτυπώνεται τέτοιας έντασης και δύναμης προσπάθεια
α. Κατασυκοφάντησης της Εθνικής Αντίστασης,
β. Σπίλωσης  των Αγωνιστών, των άδολων εκείνων Πατριωτών που έδωσαν το αίμα και την ζωή τους για την απελευθέρωση της Πατρίδας από το ναζιστή Γερμανό κατακτητή,
γ. Προσβολής της ιστορικής μνήμης ενός ολόκληρου Λαού
δ. Υπεράσπισης δωσίλογων, των χειρότερων εγκλημάτων και των στυγνότερων εγκληματιών. Εγκλημάτων και εγκληματιών που δεν έχουν καταδικαστεί μόνο από εθνικά και διεθνή εθνικά δικαστήρια αλλά και στην συνείδηση όχι μόνο του Ελληνικού Λαού αλλά και σε αυτήν όλων των λαών του Δημοκρατικού και Πολιτισμένου κόσμου.         

                                                                                                 Για την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ
Ο Πρόεδρος
 Γιώργος Ροΐδης
Αντιναύαρχος ε.α



14 Οκτ 2016

Ένταση και φωνασκίες στα δικαστήρια στα ασφαλιστικά μέτρα κατά ΠΟΕΣ


Π. Καρβουνόπουλος 14/10/2016 | 19:02 481 Προβολές
Προχθές το Militaire.gr έγραφε για την παγίδα που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πέσουν οι στρατιωτικοί που έχουν αποφασίσει να ασχοληθούν σοβαρά με τα εργασιακά θέματα των συναδέλφων τους. Η ΠΟΕΣ μέχρι στιγμής παρά τις απαράδεκτες επιθέσεις που έχει κατά καιρούς δεχτεί τήρησε και τηρεί χαμηλούς τόνους και δρα και αντιδρά θεσμικά και μέσα στο πλαίσιο του νόμου. Και μέχρι στιγμής η επιλογή της έχει δικαιωθεί σ΄ όσους στόχους έθεσε. Πρώτον κέρδισε τις αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες όσες κυβερνήσεις κι αν περάσουν παραμένουν ενεργές. Δεύτερον πέτυχε την απόλυτη νομιμοποίησή της την οποία ορισμένοι παριστάνουν ότι δεν την έχουν …πληροφορηθεί.
Η ΠΟΕΣ, δεν πρέπει να ακολουθήσει λογικές και πρακτικές που μπορεί έστω και στο ελάχιστο να προκαλέσουν αποστροφή στους στρατιωτικούς που έτσι κι αλλιώς, ακόμη προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να έχουν όργανο έκφρασης και θεσμικής πίεσης για λύση εργασιακών τους θεμάτων.
Τα όσα έγιναν το πρωί στο κτίριο 4 της των δικαστηρίων της Σχολής Ευελπίδων επιβεβαιώνουν όσα προαναφέραμε και δικαιώνουν την επιλογή της ΠΟΕΣ να κρατήσει μακρυά από πρακτικές έκφρασης “συνδικαλισμού” που σ΄ αυτή τη χώρα μας πλήγωσαν.
Ομάδα 25 στρατιωτικών που είχαν δημιουργήσει σύνδεσμο ο οποιος πλέον με τον νόμο Καμμένου δεν μπορεί να λειτουργεί έστειλαν για δεύτερη φορά εξώδικο με το οποίο απαιτούν να γίνουν μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής  πριν από την γενική συνέλευση της Κυριακής!!! Γιατί τέτοια βιασύνη άραγε; Κι αφού επείγονταν να εγγραφούν, γιατί δεν είχαν φροντίσει νωρίτερα να κάνουν ότι χρειαζόταν; Όσο περνά ο καιρός τα ερωτήματα όλο και πληθαίνουν…
Και για δεύτερη φορά κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα! Δικαιωμά τους αν και σαν στρατιωτικοί θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι οι κανόνες, τα καταστικά και οι νόμοι δεν υπάρχουν για να καταστρατηγούνται. Υπάρχουν για να τηρούνται.
Έστω κι έτσι όμως είναι δικαίωμά τους να αξιοποιούν τις όποιες δυνατότητες παρέχει σε κάθε πολίτη η δικαιοσύνη.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της όποιας δικαστικής διαδικασίας, εμφανίζεσαι στα δικστήρια για να παρεμβαίνεις διαρκώς αναγάζοντας τον πρόεδρο υπηρεσίας να σε απειλήσει με αποβολή από την αίθουσα. Ούτε όταν βγαίνεις από την αίθουσα και βρίζεις τον αντιδικό σου. Γιατί; Γιατί είσαι στέλεχος των ελληνικών ΕΔ και αυτές οι συμπεριφορές ούτε επιτρέπονται, ούτε δικαιολογούνται.
Ας ηρεμήσουν λοιπόν όσοι πιστεύουν ότι θα ήταν πολύ καλύτεροι από την ΠΟΕΣ στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των στρατιωτικών. Ας το αποδείξουν στην πράξη τηρώντας το νόμο κατά γράμμα, όπως έχουν την απαίτηση να κάνουν οι άλλοι. Η δικαιοσύνη δεν είναι για να καλύπτουμε αδυναμίες, προβλήματα και ελλείψεις. Είναι για να βρίσκουμε το δίκιο μας. Κι όταν καταφέυγουμε σ΄ αυτή τη διαδικασία το κάνουμε με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια. Όχι με φωνές και τσαμπουκάδες που θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν τρομάζουν ΚΑΝΕΝΑΝ.
Όσο για τη χρήση της δικαιοσύνης σε βαθμό υπερβολής; Αν έχουν χρόνο και χρήμα δικαίωμά τους να πηγαίνουν κόσμο στα δικαστήρια. Το πρόβλημα είναι πως είναι και λίγο δύσκολο το…πάρκινγκ στην περιοχή, αλλά τι να κάνουμε.
Ελπίζουμε ότι τη Κυριακή δεν θα επιδιωχθούν ανάλογες καταστάσεις έντασης. Όποια κι αν είναι η απόφαση για την υπόθεση

 http://www.militaire.gr/%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%83/

12 Οκτ 2016

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ


Η συγκυβέρνηση μέσω των υπουργών, βουλευτών, κομματικών παραγόντων δεν παύει να μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις. Και πριν σβύσει ο απόηχος των δηλώσεων ακολουθεί νέο κύμα περικοπών συντάξεων και νέων φόρων.  Ο εμπαιγμός είναι πλέον ολοφάνερος, δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Φαίνεται ότι μας θεωρούν κάτι λιγότερο από ηλίθιους, αφού χωρίς καμμιά ντροπή μας λένε τόσο πολλά ψέματα.
Όμως δεν έχουν υπολογίσει καλά. Δεν έχουν καταλάβει ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και θα μείνει στη μέση του δρόμου.
Συνάδελφοι έχουμε τη δύναμη να εμποδίσουμε αυτό το κατήφορο της κυβέρνησης που μας σπρώχνει όλο και περισσότερο στη φτώχεια και την απαξίωση. Αρκεί η αγανάκτησή μας να μη περιορίζεται στις μεταξύ μας φιλικές κουβέντες. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να ενώσουμε την αγωνιστική μας διαμαρτυρία με εκείνη των άλλων εργαζομένων και συνταξιούχων.
Ας πάρουμε τους φίλους μας και να κατέβουμε στο συλλαλητήριο της 17ης Οκτωβρίου στο οποίο καλούν πάνω από 400 οργανώσεις, εργατικά κέντρα, σωματεία εργαζομένων καθώς και οργανώσεις συνταξιούχων.
Η «Πρωτοβουλία αποστράτων» συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους που αγωνίζονται με συνέπεια και πιστεύοντας ότι κι εμείς ως απόστρατοι
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ … ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΟΥΜΕ,
μας καλεί τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και ώρα 18.30 να συναντηθούμε στο Σύνταγμα για να φωνάξουμε και διεκδικήσουμε τα δίκαια μας. 

Ανακοίνωση – Κάλεσμα για ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΟΚΤΩΒΡΗ, 6.30μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Πρωτοβουλία Αποστράτων
για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην κοινωνική ασφάλιση.
(http://protovoyliaapostraton.webnode.com  -  e-mail: protovoyliaapostraton@gmail.com)

Ανακοίνωση – Κάλεσμα

        Οργανώσεις εργαζομένων, που ξεπερνούν τις 400, σωματεία από κάθε κλάδο σε όλη τη χώρα, δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα συντονίζονται μεταξύ τους και

ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΟΚΤΩΒΡΗ,
6.30μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
Διεκδικούν:
·      «Κατάργηση των αντεργατικών νόμων
·      Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
·      Κάλυψη των απωλειών
·      Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις»
Δηλώνουν: «Δε μπορούμε να ζούμε με μισθούς ψίχουλα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς δικαιώματα στη δουλειά! … Δε θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!»
     Απαιτούν:   «Δ Ι Κ Α Ι Ω Μ ΑΤΑ στην εργασία και τη ζωή με βάση την εποχή μας, τον 21ο  αιώνα, τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να μη ζήσουμε σαν δούλοι! … Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, με τη μίζερη ζωή!»

Συνάδελφοι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας
Τα παιδιά και τα εγγόνια μας, οι συγγενείς και φίλοι, εργαζόμενοι και άνεργοι οργανωμένοι στα σωματεία τους, χωρίς το καπέλωμα από τον καταδικασμένο στη συνείδηση του λαού κυβερνητικό συνδικαλισμό, βγαίνουν και πάλι στο δρόμο, να διεκδικήσουν ό,τι τους αξίζει! Να βάλουν ένα φρένο στον κατήφορο που επιφυλάσσουν η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, για όλους μας.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΟΥΜΕ!
Τα δικά τους προβλήματα είναι και δικά μας! Μαζί τους θα σχηματίσουμε τη μεγάλη συμμαχία, που έχουμε όλοι ανάγκη και που φοβάται η κάθε κυβέρνηση!

Η τακτική των ΔΣ της πλειοψηφίας των Ενώσεων Αποστράτων για χωριστές, από άλλους συνταξιούχους και εργαζόμενους, συγκεντρώσεις -κι αυτές αραιά και πού-, η μονόπλευρη τακτική των επιστολών και των επισκέψεων στα γραφεία των κυβερνώντων ή των προσφυγών στη δικαιοσύνη, μας έχει φτάσει στη σημερινή κατάντια.
Κανείς να μην πιστέψει ότι δήθεν μπορεί αυτή τη φορά να μας σεβαστούν! Οι μειώσεις είναι ήδη υπογραμμένες! Μη περιμένετε, ότι τα νέα «ειδικά μισθολόγια» θα αλλάξουν προς το καλύτερο, ούτε για τους εν ενεργεία ούτε για τους απόστρατους! Ας μη συμβιβαστούμε μοιρολατρικά με ό,τι μας πετάνε, ούτε να ξεχνάμε τις μέχρι σήμερα απώλειες σε μισθούς και συντάξεις!
Οι απόστρατοι συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους –τα παιδιά και τα εγγόνια μας- για τις δικιές τους διεκδικήσεις και παράλληλα διεκδικούμε:
·      Να επιστραφούν τα κλεμμένα στα  ταμεία μας! Διασφάλιση των ταμείων αποκλείοντας κάθε σχετική επιχειρηματική δραστηριότητα. Διατήρηση της αυτοτέλειάς τους.
·   Πλήρη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων και μερισμάτων, στα επίπεδα πριν την κρίση. Χορήγηση 13ου και 14ου μισθού και συντάξεων.
·      Διασφάλιση της υγείας μας με καθολική, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν περίθαλψη, με επαρκή στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων και εξοπλισμό τους με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.
·    Αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού. Διασφάλιση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Απαιτούμε να λαμβάνονται μέτρα πρόληψης κατά των φυσικών καταστροφών.

Στηρίζουμε τους ε.ε. συναδέλφους στον αγώνα τους προκειμένου ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, του περιβάλλοντος, της ζωής και της περιουσίας του λαού, παρά τα τόσα προβλήματα και την κυβερνητική αδιαφορία για επίλυσή τους.
Καταδικάζουμε το φασιστικό, εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, που με το ρατσιστικό δηλητήριο που χύνει, επιχειρεί να μολύνει και το προσωπικό των Ε.Δ.  και  των Σ.Α. Καταψήφισε το νόμο για τον συνδικαλισμό στις Ε.Δ., ενώ μόνιμα προσπαθεί να διασπάσει τον κοινό αγώνα των εργαζομένων.
Μας ανησυχεί η αμερικανονατοϊκή λύση που ετοιμάζεται  στο κυπριακό, η αύξηση της προκλητικότητας της Τουρκίας με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η αναβάθμιση των βάσεων και η όλο ενεργότερη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ κατά  των λαών της περιοχής. Εκτιμούμε, ότι με την συγκεκριμένη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μια άμεση πολεμική εμπλοκή της χώρας είναι ανά πάσα στιγμή δυνατή, χωρίς κανένα όφελος για τον λαό.

Συνάδελφοι απόστρατοι των ΕΔ και των ΣΑ σας καλούμε όλους,
ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΟΚΤΩΒΡΗ,
6.30μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
                                                                                         
                                                                                             Οκτώβρης 2016

Η Πρωτοβουλία Αποστράτων