22 Φεβ 2017

Ανακοίνωση- Αγωνιστικό προσκλητήριο της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ την 22/2/2017

2017-02-20 20:34

Ανακοίνωση- Αγωνιστικό προσκλητήριο
Προς τους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας
Συνάδελφοι,
Μια ολοκληρωτική κοινωνική καταστροφή έχει σαρώσει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Τα βάρβαρα  μέτρα που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις με την απατηλή δικαιολογία ότι θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση είναι χωρίς τελειωμό. Νέα μνημόνια ετοιμάζονται, νέες θυσίες για το λαό έρχονται. Η κυβέρνηση υποθηκεύει το μέλλον όλων μας με την προνομοθέτηση νέων μέτρων λιτότητας. Στόχος τόσο η μείωση των μισθών και των συντάξεων, όσο και η στροφή στην ιδιωτικοποίηση του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης μέσω της πλήρους κατεδάφισης της σημερινής του μορφής. Οι απόστρατοι και το εν ενεργεία προσωπικό των Ε.Δ. & Σ. Α., όπως και όλος ο ελληνικός λαός, έχουμε απαξιωθεί εργασιακά και οικονομικά.
Αυτά συμβαίνουν ενώ η πατρίδα μας εμπλέκεται όλο και βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που αποτελούν μόνιμη απειλή για την ειρήνη και προκαλούν τις τεράστιες προσφυγικές ροές, με τους εν ενεργεία συναδέλφους μας, να καλούνται να συμμετάσχουν κι αυτοί στη διαχείριση τους. Σ’ αυτό το περιβάλλον, που εντείνεται η κρίση, η κρατική καταστολή αναβαθμίζεται. Πρόκειται για διαδικασία ευθυγραμμισμένη με τις στρατηγικές της Ε.Ε. που έχουν προτεραιότητα το χτύπημα των λαϊκών και των αντιφασιστικών αγώνων, με πρόφαση την τρομοκρατία και όχι την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
Επιβάλλεται τόσο εμείς οι απόστρατοι, όσο και οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας, να αξιοποιήσουμε την εμπειρία που συσσωρεύσαμε  αυτά τα χρόνια της κρίσης από την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών που έπληξαν και εμάς τους ίδιους και τις οικογένειές μας, να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τις κυβερνητικές εντολές καταστολής και να συντονίσουμε το βηματισμό μας στις κοινές λαϊκές διεκδικήσεις. Πρέπει να ξεφύγουμε από χρόνιες αγκυλώσεις και εξαρτήσεις.
Η πανελλαδική κινητοποίηση που οργανώνουν οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στην πλατεία Συντάγματος, δίνει την ευκαιρία να αποκτήσει το συνδικαλιστικό κίνημα των εν ενεργεία και αποστράτων  συναδέλφων μας πιο μαχητικά και διεκδικητικά χαρακτηριστικά αυτή την περίοδο, που η ενότητα και η συνεργασία όλων των εργαζόμενων είναι όσο ποτέ αναγκαία.
 Το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλεται,  για τη συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις του Σ.τ.Ε, το ειδικό μισθολόγιο, την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, τη μονιμοποίηση των υπό ομηρία πυροσβεστών, τις προσλήψεις και την αναβάθμιση των υπηρεσιών, παρότι είναι αποσπασματικό, είναι δίκαιο και αφορά άμεσα και τους απόστρατους.
Συνάδελφοι,
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ για την Υπεράσπιση του Δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση:
-Χαιρετίζουμε την αγωνιστική κινητοποίηση των ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας.
-Διεκδικούμε την αποκατάσταση όλων των συνταξιοδοτικών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας που έχουν καταπατηθεί.
-Καλούμε να απομονώσετε τους πατριδοκάπηλους δημαγωγούς  των φασιστικών κομμάτων που δηλητηριάζουν και εκθέτουν τις τάξεις του προσωπικού των Ε.Δ. & Σ.Α.
-Προσβλέπουμε σε διεκδικητικούς μαζικούς αγώνες κοντά στο μαχητικό συνδικαλιστικό κίνημα.
-Προσκαλούμε όλους τους απόστρατους σε αγωνιστικό εγερτήριο μέχρι την ανατροπή των ανάλγητων πολιτικών που εξαθλιώνουν τις ζωές μας
Όλοι  την Τετάρτη, 22 Φλεβάρη 2017 και ώρα 17.00, στην πλατεία Συντάγματος!

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ