2 Φεβ 2018

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ) ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΖΥΓΩΝ ΘΑΝΟΝΤΩΝ ΑΞ.Ι.Α


Φίλες και φίλοι,
Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα χαιρετίζει και συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα του συλλόγου συζύγων θανόντων ΑΞ.Ι.Α.
Αγωνιζόμαστε μαζί σας για την κατάργηση του άρθρου 12 και ολόκληρου του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου 4387/16 του νόμου λαιμητόμου για τις συντάξεις όλων μας, που ειδικά με το άρθρο 12 καταργεί το δικαίωμα σε σύνταξη χηρείας θέτοντας ηλικιακά κριτήρια.
Η ΚΕΘΑ είναι αντίθετη σε κάθε περικοπή συντάξεων και κοινωνικών δικαιωμάτων, που έχουν επιβάλλει μέχρι σήμερα οι κατά καιρούς κυβερνήσεις σε αγαστή συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Όλα τα μνημόνια και τα πολυνομοσχέδια μέχρι σήμερα έχουν φτωχοποιήσει τον Ελληνικό λαό, εμάς τους ίδιους τα παιδιά μας, στερώντας έμμεσα άμεσα αποδοχές κάθε είδους δικαιώματα, ενώ έχουν γκρεμίσει τη δημόσια υγεία, την παιδεία και έχουν ξεπουλήσει δημόσια περιουσία.
Βαρύ πλήγμα έχουν δεχτεί πρωτ’ απ’ όλους, τα παιδιά μας,  οι εν ενεργεία συνάδελφοι των Ενόπλων Δυνάμεων. Καλούμε τον υπουργό Άμυνας και τα επιτελεία αντί για μεγάλα λόγια για «έτος μέριμνας προσωπικού» να δώσουν όλα όσα χρωστάνε στους εν ενεργεία, να επιστρέψουν όσα δικαιούμαστε όλοι με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συντάξεις για τις ορφανικές οικογένειες.
Μη ξεχνάμε την περαιτέρω κατακρεούργηση των συντάξεων μας με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, τη μείωση του αφορολόγητου και την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ. Και φυσικά δεν ξεχνάμε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που από 1η του Μάη επεκτείνεται και για χρέη προς το δημόσιο. Μάλιστα δεν έχουν καμιά αιδώ! Δεν τους σταματάει ούτε το τελευταίο φύλο συκής του ακατάσχετου λογαριασμού. Συνάδελφός παραμονές πρωτοχρονιάς του κατασχέθηκε ολόκληρη η σύνταξη από λογαριασμό τραπέζης που είχε ορίσει ως ακατάσχετο.
Η πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, όπως και των προηγουμένων, από την «κατάργηση των μνημονίων» και την «περήφανη διαπραγμάτευση», έφθασαν στην επιβολή ενός μνημονίου και πολλών πολυνομοσχεδίων απογοητεύοντας  εργαζόμενους και ανέργους λαϊκούς ανθρώπους.
Φίλες και φίλοι
Η λογική του μικρότερου κακού οδηγεί σε νέες ήττες και σε περισσότερα δεινά.
Η ΚΕΘΑ θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στις δίκαιες διεκδικήσεις του συλλόγου ΑΞΙΑ, για να δυναμώσει ο αγώνας και η διεκδίκηση, ώστε τελικά να αντισταθούμε στα μέτρα, να βάλουμε φρένο στα επόμενα, να διεκδικήσουμε ανακούφιση από τα σημερινά οξυμένα προβλήματα.
Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή δύναμη για τη συνέχεια

1/2/2018
Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα