24 Μαρ 2018

Το ΚΚΕ για την κυβέρνηση, το Λιμενικό Σώμα και όχι μόνο!


".... Γι’ αυτό δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία έτρεξε να αξιοποιήσει τις “ρωγμές” στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία για να αναλάβει αυτή το ρόλο του "σημαιοφόρου" των ΗΠΑ στην περιοχή.
Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που όλο το προηγούμενο διάστημα παραμύθιαζε το λαό ότι "η Ελλάδα αποτελεί νησίδα σταθερότητας και ειρήνης", κρύβοντας την πραγματικότητα, ότι στην περιοχή μας συγκρούονται παγκόσμιες και περιφερειακές δυνάμεις.
Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση η οποία μετέτρεψε και μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών όπως απέδειξε η χρήση της Σούδας.
Αναβαθμίζει τις αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές υποδομές στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αλλά και το νησί της Σύρου που οι Αμερικανοί θέλουν να το μετατρέψουν σε μια δεύτερη, "μικρή Σούδα" για τις στρατιωτικές ανάγκες των ΗΠΑ.
Ενισχύει τον ΝΑΤΟικό προσανατολισμό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αποδεικνύεται ο πιο καλός πελάτης του ΝΑΤΟ.
Ακόμα και το 2017 η Ελλάδα ήρθε δεύτερη μετά τις ΗΠΑ σε αμυντικές δαπάνες, ξεπερνώντας το στόχο του 2% του ΑΕΠ που έχουν συμφωνήσει οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ.
Για τις ΝΑΤΟικές δαπάνες "λεφτά υπάρχουν".
Αλλά όταν πρόκειται να στηριχτεί για παράδειγμα το Λιμενικό Σώμα σε μέσα, υποδομές, με κονδύλια στήριξης του προσωπικού, προκειμένου να ανταποκριθεί στο ανθρωπιστικό του έργο, για να ανταποκριθεί στα ζητήματα έρευνας - διάσωσης και διαφύλαξης του θαλάσσιου πλούτου της χώρας, ζητήματα τα οποία αξιοποιούνται από την τουρκική πλευρά για τους δικούς της σκοπούς και για να εγείρει διεκδικήσεις, τότε υπάρχει "δημοσιονομική στενότητα".
Μπορεί ο πρωθυπουργός στα λόγια να έδωσε συγχαρητήρια στο Λιμενικό, μετά το πρόσφατο σοβαρό επεισόδιο στα Ίμια, αλλά κουβέντα δεν είπε για την ενίσχυση του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, ώστε να είναι ικανό να δίνει τη μάχη για την προστασία των θαλασσίων συνόρων, του θαλάσσιου περιβάλλοντος, τη μάχη ενάντια στο λαθρεμπόριο, τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Ελλείψεις όμως σ’ αυτούς τους τομείς αντιλαμβανόμαστε ότι έχουν, με αποτέλεσμα να τίθεται ακόμη και η ζωή τους σε κίνδυνο.
Κουβέντα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πληρώματα των περιπολικών σκαφών και το υπόλοιπο προσωπικό, που υπηρετεί στα νησιά του Αιγαίου, στην καθημερινή τους ζωή.
Από τη μια πλευρά αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης με το υψηλό κόστος διαβίωσης (πανάκριβο ενοίκιο, έξοδα μετακίνησης κ.λπ.) και από την άλλη τις συνεχείς περικοπές και μειώσεις σε μισθούς και επιδόματα, τις κατασχέσεις, τα χαράτσια, την υψηλή φορολογία.
Οι ΝΑΤΟικές δαπάνες δεν γιγαντώθηκαν εξαιτίας μόνο του κακού γείτονα, ούτε βέβαια υπηρετούν την άμυνα της χώρας.
Είναι δαπάνες για συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε 12 αποστολές εκτός συνόρων, που επιτάσσουν τα σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ και αφορούν ξένα για το λαό μας συμφέροντα.
Αποστολές, οι οποίες εκτός του ότι στοιχίζουν οικονομικά, στοιχίζουν και αμυντικά, αφού στέλνουν δυνάμεις εκτός συνόρων αδυνατίζοντας έτσι την άμυνα της χώρας.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ανακαλέσει, εδώ και τώρα, όλες τις στρατιωτικές μονάδες και το προσωπικό από τις αποστολές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, όποιο "καπέλο" και αν έχουν, όπως για παράδειγμα αυτό του ΟΗΕ.
Από τη μια η τακτική του εφησυχασμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και από την άλλη η κριτική για την κυβερνητική ανευθυνότητα και ανικανότητα της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, θέλει να κρύψει ότι όλοι τους συναντιούνται στο στόχο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, ουσιαστικά αναβάθμισης της αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή, αναβάθμισης των κινδύνων για την εργατική τάξη, το λαό.
Από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πήρε τη σκυτάλη ο ΣΥΡΙΖΑ για να τρέξει τις ΝΑΤΟικές δεσμεύσεις και να αναλάβει και καινούργιες.
Από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έμαθε να κάνει καλά τη "δουλειά". ....."

https://www.902.gr/eidisi/politiki/154234/se-megali-sygkentrosi-stin-kalymno-milise-o-dimitris-koytsoympas-foto