17 Απρ 2018

Επίθεση ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας εναντίον της Συρίας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Επίθεση ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας εναντίον της Συρίας
Η Κ.ΕΘ.Α. καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επίθεση που εξαπολύθηκε από ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία τα ξημερώματα Σαββάτου!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό τον διαβεβαίωνε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις «δεν συμμετέχουν» στην επέμβαση εναντίον της Συρίας!!!
Όμως πύραυλοι «τόμαχωκ» που έπληξαν «στόχους» στη Συρία και εκτοξεύτηκαν από πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, έχουν φιλοξενηθεί στην αμερικάνικη βάση της Σούδας, όπως συμβαίνει και με άλλα πυρομαχικά, καύσιμα κτλ.
Και δεν είναι μόνο τα «τόμαχωκ», που οι κυβερνήσεις της χώρας έχουν παραχωρήσει το κρητικό έδαφος για την φύλαξή τους! Κρύβει επίσης η κυβέρνηση ότι τα πλοία και υποβρύχια του ελληνικού ΠΝ συνοδεύουν αμερικανικά αεροπλανοφόρα και άλλα πλοία «υψηλής αξίας» που κουβαλάνε μονάδες εκστρατείας. Κρύβει, ότι τα ελληνικά αεροσκάφη και πλοία εκπαιδεύουν τα αντίστοιχα αμερικανικά, ισραηλινά, γαλλικά κ.λ.π., με αποτέλεσμα μάλιστα να φορτώνονται με ώρες λειτουργίας – πτήσεως, επιπλέον όσων είναι απαραίτητες για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν έχει εμπλοκή στην επιδρομή, σαν να είναι ξένη προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που εξέφρασαν δηλώσεις αμέριστης συμπαράστασης σε ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία για την επίθεση.
Η κυβέρνηση λοιπόν δεν είναι αθώα του αίματος, όπως θέλει να παρουσιάζεται.
Σε μια εποχή που οι ιμπεριαλιστές συνεχίζουν να δρομολογούν αλλαγές συνόρων στη γειτονιά μας, σκορπώντας θάνατο και καταστροφές, στέλνοντας τους λαούς στην προσφυγιά
καλούμε τους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων
  •         Να αναλογιστούν, ότι στο ίδιο περιβάλλον, τα σύνορα και της δικής μας χώρας αμφισβητούνται με την αναζωπύρωση αλυτρωτισμών και μειονοτικών ζητημάτων.
  •         Να αναλογιστούν την επικινδυνότητα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και όλο οξύνεται, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος για το λαό μας από την όλο και βαθύτερη ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που διεξάγονται.
  •    Να μη δείχνουν καμιά εμπιστοσύνη  σε ΝΑΤΟ και ΕΕ και στις κυβερνήσεις που τους προσφέρουν «γην και ύδωρ»! Πρόκειται για φονιάδες των λαών!

·        Να μην ανέχονται η ελληνική γη να φιλοξενεί τα δολοφονικά εργαλεία τους. Είναι αίσχος!
Δεν μπορεί να αδιαφορούμε για ότι συμβαίνει! Πρέπει να αντιδράσουμε! Είναι χρέος όλων όσων από εμάς θέλουν να αισθάνονται άνθρωποι να καταδικάσουν τους ιμπεριαλιστές και τον πόλεμο τους, να συντονίσουν το βήμα τους με την Κ.ΕΘ.Α. και το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα και να απαιτήσουν μαζί μας:
  • Καμιά έμμεση ή άμεση εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  • Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας, όπως και κάθε άλλη ξένη βάση.
  • Αποδέσμευση της χώρας από ΝΑΤΟ – ΕΕ.

15/4/2018
Η Γραμματεία της
Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (Κ.ΕΘ.Α.)